А това само за цитати ли е? Пускам си статиите за Готтардската железница, но днес снимките просто не се зареждат. Някаква идея каква може да е причината?
Не се притеснявай, колега, така ще е занапред... И още по-зле ще става с увеличаване на обявите... Всеки плугин товари платформата и затормозява отварянето на външни връзки към нея. Но какво да правим - имаме си работа със "специалисти".. Аз обикновено като чуя тая дума се хващам за кобура и я сравнявам с "майстор". от едно време.. И онзи виц: „Майсторе, майсторе, окам ти майсторе, оти ти не знам името, ама ако ти го знаех…”

Говорят, че гениалните неща са прости, а те дали го правят...

Мдаааа... От няколко дни преглеждам поредния форумен цирк /чалганетика/, който се заформи... Вече искрено ме забавлява умението с някои юнаци от администрацията творчески да претворяват тук принципа: "Защо трябва да е просто, ясно и лесно, когато може да е сложно, хаотично и трудно?!" Страшно се забавлявам със способността им сами да се вкарват в проблеми и приключения, може би с единствената цел да се покажат на велики, но без да поемат елементарна отговорност, и други, подобни на тях, да им бият глави у земята и да викат: "Евала, баце, ти си най-великият, защото сам си усложни живота, но после успя да се оправиш, откривайки отново топлата вода и колелото!” И докога с такива постановки бе, джанъм?
Винаги съм си мислил, че форумът няма да се промени, просто няма желание това да се направи, но уви - побързахте да ми опровергаете мислите, и то в отрицателна посока... Сервира се поредното недомислие, породено май от страстното желание работата някак да се движи на самотек /всички сами да се администрират - интересно как ще стане, може би ще се използва нещо като самосъзнание, ама дали ще стане???/.
В разговор с Владо, още в началото на месец май му казах, че раздел Купува/продава е най-малката грижа на форума. И той се съгласи с това… И хоп – започва „решаване на проблемите” от най-ненужното… А белята в раздела се дължеше единствено на "мека китка" и пълна нерешителност за действия. Какво трябваше да се направи ли? Ами следното...
След като някои не са съгласни с наличието на готов шаблон в раздела, въпреки че реално в оказиона го има /интересно какво му е лошото - това че в шаблона има ред, дисциплина и организация е социализъм ли /?!?! / и е вреден за демократично-анархистичната ни действителност ли????/, просто трябваше да се действа твърдо и безкомпромисно към обявите и авторите им. Вместо странни вопли и смешни призиви на Диспечер и сие: "Колега, тук се пише на кирилица!", "Колега, моля, оправете си обявата", „Колега, обявата ви не е по правилата" и т.н., въпросният диспечер трябваше просто и елементарно /поне за мен/ директно да ИЗТРИЕ обявата и да паркира въпросния „колега” за една седмица! С едно-единствено обяснение вместо текст във въпросната обява - Еди кой си се наказва за седмица поради неспазване на правилата! И ТОЛКОВА! Ако след седмица въпросният отново пусне обява не по правилата, отново се паркира за седмица без обяснения! Ако след седмица отново - тогава директно му се паркира акаунта за 1, 2 или 3 месеца и му се дава право да учи правила на форума някъде на спокойствие! Ако пък се пеняви, рипа, скача и псува - директно се изгонва от форума без никакви обяснения! Изобщо не разбирам толкова ли е трудно това да се прави?! Или какво - пак ли ще се навира шашавото твърдение, че всички са умни, разбрани, Ентелигентни и прочие, след като практика не го показва?! За какъв интелект и ум може да става въпрос, когато някой тъпо и упорито не иска да приеме правилата на форума или изобщо не ебава да ги прочете?! И администрацията трябва да му се моли и да го увещава ли?!
За къф ... е тоя оказион - тук на ибей ли ще го обръщаме, просто заради нежеланието на някои от администрацията да си вършат на практика работата, с която парадират, че са се наели? Наели са се, ама май ако може всичко да става от самосебе си във форума, а те да не си губят времето с него? Що за надробени обяви на 20, 30, 50, 100 парчета??? Търгашки наддавания, които изобщо нямат почва у нас, някакви си шаренийки и баластра, нямащи нищо общо с реалния ЖП моделизъм… Набутан е цял раздел в Z – при положение, че досега в съществувалия стар раздел нямаше нито една обява и след като е известно, че
един-единствен моделист в цяла България го поддържа. А мащаб 1 съвсем „демократично” е изхвърлен, въпреки че в него има повече хора, а можеше да се обедини заедно с 0 и с G. Сега всяка обява се зарежда тегаво и ти къса нервите… Да, веднага някой „специалист” ще ми каже: Ами че кой те кара да влизаш?” А пък аз ще им отвърна: „А защо го правите зорлем да не се влиза???” Или може би този Оказион/Форум се прави единствено в услуга на търговците ли, които обаче по цял ден ще трябва да висят, за да си щракат на обявите да са им най-отгоре?!?! Толкова ли не ви е ясно, че мъгливи правила водят само до хаос? Толкова ли не сте разбрали, че българинът винаги ще намери вратичка и заобиколка, особено в такъв оказион? Българинът не е немец да върви сам по правилата, той ТРЯБВА да се ръчка и насочва. Или вие какво – челен немски /европейски/ опит ли ще прилагате? Аре стига хумор. Ще имате същия успех, какъвто имаха преди 30 г. жалките опити на БКП да внедри челния японски опит и да превърне България в Япония. Просто сами сядате на бурето с барут и сами си палите фитила. Само после не упреквайте другите, че са ви виновни.
За съжаление въпросният оказион /волно или неволно/ отново отклонява вниманието от основните проблеми във форума, а именно:
1. Наличието на огромно количество баластра, нямаща нищо общо с ЖП моделизма.
2. Поведението на отделни потребители във форума, срещу които не се взимат адекватни мерки.
3. Нежеланието на хора да превеждат и публикуват материали, пряко свързани с ЖП моделизма /а не просто свързани с железниците като цяло и не само копи-пейст на неща на чужди езици/.
4. Масово нежелание на голяма част от регистрираните във форума /стари и нови/ да участват в дискусии, да се осъществява реална /а не теоретична и виртуална/ взаимопомощ, да участват в общи проекти и подобни.
5. Непрекъснато допускане на разводняване и промяна посоката на теми и дискусии.
Ако тези въпроси не бъдат решени адекватно, то тогава е наложително заглавието на форума да се смени от „Форум за ЖП моделизъм” във „Форум за ЖП сбирщайн”, където накрая нищо чудно да се появят и „силно актуални теми и раздели” като „Конструиране на нови модели парни локомотиви”, „Атомна (ядрена) ЖП тяга в моделизма” и подобни… За мен този форум е еталон за анархия, безпринципност и неадекватно управление…
За домашно мислене…
1. Що е това самосъзнание и дали е присъщо на всички /ако не е, то реално на каква част от хората/?
2. Докъде стигна държава като Германия с ред, отговорност и дисциплина /въпреки тоталния погром през Втората световна война/ и докъде стигна СССР /Русия, ОНД/ с анархия, хаос и безотговорност? Възхищаваме се на немския ред, но не дай си боже някой да се опита да го претвори в живота ни...
3. Толкова ли е страшно да има ясен ред и правила, които се спазват, дали това е тоталитаризъм /социализъм/? А дали демокрация е равна само на хаос, свободия и безотговорност?