Автор Тема: За форума по принцип  (Прочетена 89728 пъти)

zazo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
Re:За форума по принцип
« Отговор #195 -: 01 Юни 2012, 15:11:05 »
Само за цитатите. При мен се заредиха макар и доста бавно. Някои от тях са си големшки.

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #196 -: 02 Юни 2012, 12:49:30 »
Цитат на: Loco-motion link=topic=3789.msg78791#msg78791 date=1338547482
А това само за цитати ли е? Пускам си статиите за Готтардската железница, но днес снимките просто не се зареждат. Някаква идея каква може да е причината?
Не се притеснявай, колега, така ще е занапред... И още по-зле ще става с увеличаване на обявите... Всеки плугин товари платформата и затормозява отварянето на външни връзки към нея. Но какво да правим - имаме си работа със "специалисти".. Аз обикновено като чуя тая дума се хващам за кобура и я сравнявам с "майстор". от едно време..  И онзи виц: „Майсторе, майсторе, окам ти майсторе, оти ти не знам името, ама ако ти го знаех…” :dance1: Говорят, че гениалните неща са прости, а те дали го правят...  :wacko:
      Мдаааа... От няколко дни преглеждам поредния форумен цирк /чалганетика/, който се заформи... Вече искрено ме забавлява умението с някои юнаци от администрацията творчески да претворяват тук принципа: "Защо трябва да е просто, ясно и лесно, когато може да е сложно, хаотично и трудно?!" Страшно се забавлявам със способността им сами да се вкарват в проблеми и приключения, може би с единствената цел да се покажат на велики, но без да поемат елементарна отговорност, и други, подобни на тях, да им бият глави у земята и да викат: "Евала, баце, ти си най-великият, защото сам си усложни живота, но после успя да се оправиш, откривайки отново топлата вода и колелото!” И докога с такива постановки бе, джанъм?
       Винаги съм си мислил, че форумът няма да се промени, просто няма желание това да се направи, но уви - побързахте да ми опровергаете мислите, и то в отрицателна посока... Сервира се поредното недомислие, породено май от страстното желание работата някак да се движи на самотек /всички сами да се администрират - интересно как ще стане, може би ще се използва нещо като самосъзнание, ама дали ще стане???/.
В разговор с Владо, още в началото на месец май му казах, че раздел Купува/продава е най-малката грижа на форума. И той се съгласи с това… И хоп – започва „решаване на проблемите” от най-ненужното… А белята в раздела се дължеше единствено на "мека китка" и пълна нерешителност за действия. Какво трябваше да се направи ли? Ами следното...
     След като някои не са съгласни с наличието на готов шаблон в раздела, въпреки че реално в оказиона го има /интересно какво му е лошото - това че в шаблона има ред, дисциплина и организация е социализъм ли /?!?! / и е вреден за демократично-анархистичната ни действителност ли????/, просто трябваше да се действа твърдо и безкомпромисно към обявите и авторите им. Вместо странни вопли и смешни призиви на Диспечер и сие: "Колега, тук се пише на кирилица!", "Колега, моля, оправете си обявата", „Колега, обявата ви не е по правилата" и т.н., въпросният диспечер трябваше просто и елементарно /поне за мен/ директно да ИЗТРИЕ обявата и да паркира въпросния „колега” за една седмица! С едно-единствено обяснение вместо текст във въпросната обява - Еди кой си се наказва за седмица поради неспазване на правилата! И ТОЛКОВА! Ако след седмица въпросният отново пусне обява не по правилата, отново се паркира за седмица без обяснения! Ако след седмица отново - тогава директно му се паркира акаунта за 1, 2 или 3 месеца и му се дава право да учи правила на форума някъде на спокойствие! Ако пък се пеняви, рипа, скача и псува - директно се изгонва от форума без никакви обяснения! Изобщо не разбирам толкова ли е трудно това да се прави?! Или какво - пак ли ще се навира шашавото твърдение, че всички са умни, разбрани, Ентелигентни и прочие, след като практика не го показва?! За какъв интелект и ум може да става въпрос, когато някой тъпо и упорито не иска да приеме правилата на форума или изобщо не ебава да ги прочете?! И администрацията трябва да му се моли и да го увещава ли?!
     За къф ... е тоя оказион - тук на ибей ли ще го обръщаме, просто заради нежеланието на някои от администрацията да си вършат на практика работата, с която парадират, че са се наели? Наели са се, ама май ако може всичко да става от самосебе си във форума, а те да не си губят времето с него? Що за надробени обяви на 20, 30, 50, 100 парчета??? Търгашки наддавания, които изобщо нямат почва у нас, някакви си шаренийки и баластра, нямащи нищо общо с реалния ЖП моделизъм… Набутан е цял раздел в Z – при положение, че досега в съществувалия стар раздел нямаше нито една обява и след като е известно, че един-единствен моделист в цяла България го поддържа. А мащаб 1 съвсем „демократично” е изхвърлен, въпреки че в него има повече хора, а можеше да се обедини заедно с 0 и с G. Сега всяка обява се зарежда тегаво и ти къса нервите… Да, веднага някой „специалист” ще ми каже: Ами че кой те кара да влизаш?” А пък аз ще им отвърна: „А защо го правите зорлем да не се влиза???” Или може би този Оказион/Форум се прави единствено в услуга на търговците ли, които обаче по цял ден ще трябва да висят, за да си щракат на обявите да са им най-отгоре?!?! Толкова ли не ви е ясно, че мъгливи правила водят само до хаос? Толкова ли не сте разбрали, че българинът винаги ще намери вратичка и заобиколка, особено в такъв оказион? Българинът не е немец да върви сам по правилата, той ТРЯБВА да се ръчка и насочва. Или вие какво – челен немски /европейски/ опит ли ще прилагате? Аре стига хумор. Ще имате същия успех, какъвто имаха преди 30 г. жалките опити на БКП да внедри челния японски опит и да превърне България в Япония. Просто сами сядате на бурето с барут и сами си палите фитила. Само после не упреквайте другите, че са ви виновни.
       За съжаление въпросният оказион /волно или неволно/ отново отклонява вниманието от основните проблеми във форума, а именно:
     1.   Наличието на огромно количество баластра, нямаща нищо общо с ЖП моделизма.
     2.   Поведението на отделни потребители във форума, срещу които не се взимат адекватни мерки.
     3.   Нежеланието на хора да превеждат и публикуват материали, пряко свързани с ЖП моделизма /а не просто свързани с железниците като цяло и не само копи-пейст на неща на чужди езици/.
     4.   Масово нежелание на голяма част от регистрираните във форума /стари и нови/ да участват в дискусии, да се осъществява реална /а не теоретична и виртуална/ взаимопомощ, да участват в общи проекти и подобни.
     5.   Непрекъснато допускане на разводняване и промяна посоката на теми и дискусии.

Ако тези въпроси не бъдат решени адекватно, то тогава е наложително заглавието на форума да се смени от „Форум за ЖП моделизъм” във „Форум за ЖП сбирщайн”, където накрая нищо чудно да се появят и „силно актуални теми и раздели” като „Конструиране на нови модели парни локомотиви”, „Атомна (ядрена) ЖП тяга в моделизма” и подобни… За мен този форум е еталон за анархия, безпринципност и неадекватно управление…

Off-Topic:
За домашно мислене…
     1.   Що е това самосъзнание и дали е присъщо на всички /ако не е, то реално на каква част от хората/?
     2.   Докъде стигна държава като Германия с ред, отговорност и дисциплина /въпреки тоталния погром през Втората световна война/ и докъде стигна СССР /Русия, ОНД/ с анархия, хаос и безотговорност? Възхищаваме се на немския ред, но не дай си боже някой да се опита да го претвори в живота ни...
    3.   Толкова ли е страшно да има ясен ред и правила, които се спазват, дали това е тоталитаризъм /социализъм/? А дали демокрация е равна само на хаос, свободия и безотговорност?
« Последна редакция: 03 Юни 2012, 10:49:47 от Dispatcher »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #197 -: 02 Юни 2012, 18:38:58 »
Венци, в духа на твоята забележителна реч, смятах достойно да ти отговоря, но после премислих и се отказах - не виждам смисъл, "от едното влязло - от другото излязло" ще стане. Уви, както винаги!
Затова само ще те попитам: Защо, за Бога, след като този форум, тази администрация, тези потребители са толкова мерзки за теб, толкова недостойни, след като тук не намираш това, което търсиш, след като тук има само низости, защо, Венци, ти все още ни посещаваш, при това доста редовно? Че има толкова други форуми и, сигурен съм, къде-къде по-приятни хора и теми за разискване. Защо не ходиш там? Или пък не, защо не направиш свой форум, форум с желязна дисциплина, изграден по твой замисъл и визия, ами се занимаваш с низши работи? Ама, май, е по-важно да "бием джуки" и да даваме акъл, пък защо не и да провокираме някой, да спретнем някоя интрижка, а другите да му теглят хомота, докато ние доволно гледаме и под мустак се смеем... на чужд гръб. Их че кеф! "Смешен плач".Но дали е достойно...
« Последна редакция: 02 Юни 2012, 19:34:14 от Vlado »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #198 -: 02 Юни 2012, 21:05:47 »
Off-Topic:
Венци, не подценявай ролята на плана "Маршал", що се отнася за немския прогрес след войната. Що пари са се излели....Не се строи само с дисциплина, трябват пари. И то много пари.  :hi:
« Последна редакция: 03 Юни 2012, 10:50:00 от Dispatcher »

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #199 -: 03 Юни 2012, 09:54:04 »
Off-Topic:
Ура!  :dance1:
Очевидно най-накрая свободата на словото възтържествува!  :drinks:
Имаме си тема, в която може да (цитирам с "редакторска" намеса):

Цитат
да критикуваме действия на админи (вкл. уместни подмятания и интелигентни намеци), което беше забранено от правилата на форума.

Dispatcher

Да видиш "Строгия модератор" да се обяснява като непокварена ученичка - БЕЗЦЕННО!  :haha:

... за всичко друго има Юрокард/Мастеркард  :spiteful:
« Последна редакция: 03 Юни 2012, 10:50:11 от Dispatcher »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Re: За форума по принцип
« Отговор #200 -: 28 Януари 2016, 11:37:52 »
Предлагам към администрацията на форума следното - в оценъчната система да могат да взимат участие,
със свой оценки към другите съфорумци, само хора, не хейтъри, ботове и двойни (и повече) регистрации,
след като са написали поне един пост тук. Или след като направят поне 100 (смислени) поста, без офтопици,
хейтърски заядници и т.н.
Под "смислени постове" може и да се разбират, постове с информационно съдържание допринасящи с нещо
 положително за развитието  (не убиването) на този форум...

А специално като офтоп се обръщам към така наречения "Георги Янев":

Off-Topic:
Приятелю, за една сбъркана буква, да даваш оценка!!!!! Кой си ти всъщност?
За сега се представяш (при това твърде неловко и некадърно) само като едно дребно хейтърче!!!
Не си мисли, че не знаем какво правиш всъщност.
Без да те познавам, все някога ще се видим и на живо - да си поговорим по мъжки,
като се гледаме в очите, а не като се крием зад клавиатурите.
Дори двойната самоличност няма да ти помогне, както и до сега!!!
Или все някога ще публикуваш тук нещо смислено - нали за това си си направил регистрацията все пак!?

Забележка от администратора:

За подобни обръщения следва да се ползва системата за лични съобщения.
Обидни кваификации, заплахи и др. подобни нарушения на правилата в постовете няма да се толерират.
Моля Pach и всички, коментиращи по-долу да се придържат към добрия тон и да спазват правилата на форума.
« Последна редакция: 28 Януари 2016, 12:33:30 от Mixy »

Best Ripper

• Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #201 -: 28 Януари 2016, 12:20:37 »
Моля администрация на форума да вземе мерки срещу потребителя pach заради:

1. Обидни определения и квалификации на всеослушание към потребители.
2. Заплахи за саморазправа с потребители.
3. Да му се напомни, че форумът не е класация по "плюсчета" и "минуси", защото потребителят pach приема всеки, дори напълно заслужен "минус" /или както се казва сега по модерному "ънлайк"/ като заплаха за личната му сигурност /почти като заплаха с убийство/.
4. Да му се напомни най-официално да препрочита правилата на форума преди всяко негово спонтанно и избухливо желание да пише нещо и да ги спазва. В противен случай ако не желае, администрацията да вземе мерки срещу него.

P.S. Ако pach смята, че е прав, да прибави към горното и верния си фен urko, който също е с "уникален" принос към форума /разбирай само писане на "минуси" без нищо да е показал/...

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #202 -: 28 Януари 2016, 12:36:53 »
Цитат
Предлагам към администрацията на форума следното...

Цитат
Моля администрация на форума да вземе мерки...

Администрацията на форума благодари за отправените предложения. Те ще бъдат обсъдени и при нужда ще бъдат взети съответните мерки.

Mixy,

Администратор на Railwaypassion.com
« Последна редакция: 28 Януари 2016, 12:41:54 от Mixy »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #203 -: 28 Януари 2016, 12:48:33 »
Моля да ми бъде обяснено от администрацията, коя квалификация тук е обидна?
Най-малкото да не допускам за напред такава грешка...
Също така кое в горния ми пост е заплаха?
 :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head:

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #204 -: 28 Януари 2016, 12:54:59 »
Цитат на: pach link=topic=3789.msg103152#msg103152 date=1453978113
Моля да ми бъде обяснено от администрацията, коя квалификация тук е обидна?
Най-малкото да не допускам за напред такава грешка...

"За сега се представяш (при това твърде неловко и некадърно) само като едно дребно хейтърче!!!"

Цитат на: pach link=topic=3789.msg103152#msg103152 date=1453978113
Също така кое в горния ми пост е заплаха?

"Приятелю, за една сбъркана буква, да даваш оценка!!!!! Кой си ти всъщност? ... Без да те познавам, все някога ще се видим и на живо - да си поговорим по мъжки... Дори двойната самоличност няма да ти помогне, както и до сега!!!"

Mixy,

Администратор на RailwayPassion.com

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #205 -: 28 Януари 2016, 13:14:32 »
Освен малък хейтър, как по друг начин да се нараче член на форума с тази "история" в него?
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php?action=profile;area=showposts;u=1785
и с тези публикации
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php?action=profile;area=statistics;u=1785
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php?action=otherkarma;u=1785

За това поисках среща по мъжки...но ако е трябвало да пиша "гей"-ски, "ром"-ски, "афроамерикански" или дори "вагино-американски"
не съм го направил, просто защото не знам какъв е човека към който се обръщам (за мен си е хейтър ама толкова виждам за него...)
Следователно се обърнах към него, като към такъв, за какъвто съм си мислил - като към мъж.

Но ако съм сбъркал в това, може би за това звучи на някой като заплахи!!! Мога да го уверя, че не е така и е грешка!
Тук не мога да разбера - всеки от своята камбанария ли гледа, та явно се страхува от последствията на действията си?

От мойта камбанария, "да се видим по мъжки" означава само да се разберем като нормални и възпитани мъже!!!
Поне аз (ама може и да си въобразявам), но отдавна съм минал детските си години...както и пубертета.
Ако отсреща има не мъж (освен горе изброените групи и части от нормалното общество), а дете или жена
(дано горе съм показал как е правилния термин за това) моля да бъда извинен!

ПП. Но предложението ми за среща остава и да не се счита за заплаха, а покана за запознанство, стига да не съм пак сбъркал в нещо!!!

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #206 -: 28 Януари 2016, 13:34:17 »
Пламене,

Очевидно е, че не търпиш абсолютно никаква критика, дори и когато тя е основателна. ОК, няма лошо. За мен като човек и твой приятел, това не е проблем. Но като администратор на форума, в моментите в които ти прегарят бушоните, се налага да вземам мерки, които нито са ми приятни, нито ми се занимава с това да губя излишно време първо да ги мисля и после как да ги прилагам. И това не е за пръв път, вероятно няма да е и за последен.

Хубаво е, че споделяш как виждаш нещата от твоята камбанария, но от моята (в качеството ми на администратор) и от тази на потребителя, който засягаш, нещата изглеждат по съвсем друг начин. А именно, като обида и заплаха. Последният ти пост не прави изключение - определения като "малък хейтър", "гей"-ски, "ром"-ски, "афроамерикански" или дори "вагино-американски" не го правят по-добър. Приеми, че форумът е място за споделяне и намиране на информация, а не за търсене на справедливост. Невербалната комуникация е много по-различна от разговора очи-в-очи и затова, преди да пишеш нещо, помисли, как това ще се възприеме отсреща, особено от хора, които не те познават. Опитай се просто да запазиш спокойствие, а не да търсиш сметка от мен или засегнатия потребител за нещо толкова елемнтарно, като една отрицателна оценка. Старая се да бъда обективен, но и аз съм човек, съответно и аз мога да греша. Затова предлагам засега да приключим с тази тема и да прегледаме другите теми във форума, където има далеч по-интересни неща, снимки и др. под., свързани с хобито.

ПП. По-късно може да поговорим още, но не тук и не сега, че имам и друга работа.

Величко

• Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !
« Отговор #207 -: 28 Януари 2016, 16:02:26 »
Off-Topic:
Признавам си без бой-аз бях  ;D че докато погледна и станала война, и докато не се изпокарате помежду си.
Сега обяснявам:
именно заради чичко Пламен, да си правя таш?к с него :lol: пък вземе да си помисли, да размисли, да осмисли, дали не греши някъде в прокситата :spiteful: а и ми писна да се заяжда и да къса нервите на, я на всеки новодошъл или на вече регистрирани. Пък и забава настава :lol:

А лично към чичо скруч, да му кажа: приятелю, недей да скачаш на хора, които не познаваш, да не ти стане главата тройна,и очилата да ги носиш на долната :yes:

естествено, извинявам се на всички, които са ощетени или пряко засегнати(Пламена не се брои). Квото реши съвета-такова, през оная ми работа е. Но не заради неуважение към вас, а просто съм си такъв, не ми дреме ;D

п.п. и така и така темата е за препоръки, да дам и аз една:
ако може в раздел "продава", да не публикуват обяви за колички, камиончета, рейсчета и тн. от сорта, защото много се разводнява. Аз например, използвам олх, има си диекаст, аукцион, базар, пък може и в "Перник утреЕ", ,ако ви е по-близо и удобно ::)

:drinks:

Забележка от администратора:

Използването на повече от един потребителски профил е забранено.
Обидни кваификации, заплахи и др. подобни нарушения на правилата в постовете няма да се толерират.
Неуважително, подигравателно и/или нихилистично отношение към участниците, дори и придружено с извинение е неприемливо.
« Последна редакция: 29 Януари 2016, 19:28:20 от Mixy »

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #208 -: 28 Януари 2016, 16:33:26 »
Днес явно е ден за създаване на проблеми във форума. С оглед на възникналата ситуация, темата се заключва. В най-скоро време администрацията ще прецени как да процедира и ще вземе съответните мерки.

Mixy,

« Последна редакция: 29 Януари 2016, 19:28:48 от Mixy »

Mixy

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #209 -: 29 Януари 2016, 19:50:00 »
Във връзка с по-горното, администарцията отправя предупреждение към потребителите Pach и Велко с молба да се придържат към правилата на форума и по-специално т. 1.4. и да не публикуват постове с излишен оф-топик вкл. обиди, заплахи и др. под. един към друг както и към другите потребители.

Поради нарушение на т. 1.3. от правилата на форума, признато от Велко, дублиращият му профил беше заличен.

Лично от Mixy: Наистина не разбирам, защо беше нужно всичко това, но засега ще се въздържим от налагане на санкции с цел запазване на приемствеността и добрия дух във форума, както и за да не накърняваме нечии чувства, достойнство и т.н. Предпочитам да си говорим за модели на влакове, макети и всичко останало, свързано с хобито, вместо да се чудим с кой и как да се заяждаме като потребители и съответно после кой и как да бъде наказан от администраторите. Но ако въпреки това мое добронамерено желание някой реши да изпробва търпението на модераторския екип, нека знае, че то е на изчерпване.

Към всички участници: Моля използвайте линковете "Информирай модератор" долу вдясно на всеки пост, ако считате, че даден потребител или негово писание нарушават правилата. Ако искате да кажете нещо на някого, което не е свързано с конкретна тема, използвайте системата за лични съобщения. Търсенето на сметка от даден участник директно в следващ пост към него най-вероятно ще доведе до нарушване на правилата. Ще последва предупреждение, а при повторно нарушение може да бъдете поставени под модерация или временно отстранени от форума.

Темата се отключва, моля използвайте я по преднзначение. Напомням, че обсъждането на работата на администратори/модератори е забранено. Коментари от типа на "ама защо така", "той пръв започна", "малко им е" и др. подобни ще бъдат изтривани.

Mixy,