Не си го разбрал, щото го изтрих преди да съм го пуснал тук....
Идеята беше, че на дълго и широко обяснявах защо не мога да си купя локомотив и да го възстановя...
...но открих че става твърде дълго и то от мен, само това което се сещам като неспециалист.
Ето началото как беше:
За да си купя локомотив трябва:
- да имам различни сертификати и разрешителни за оператор (иначе за чий ми е в движение ? като паметник!!!!???).
- да бъде организирана разпродажба на търг.
- да имам достъп до евентуален търг.
- да спечеля търга (тук и пмногото пари не са никакъв фактор).
- да имам коловоз за съхранението му, бил той закупен, под наем от НКЖИ или новопостроен с достъп до мрежата на НКЖИ.
- да имам поне едно ремонтно хале под покрив.
- да имам група квалифизирани специалисти оп въстановяването му.
- да мога да плащам достойно на тези хора още преди първото атракционно пътуване.
- да имам достаточно добре оборудвани машини или съответния достъп до тях - ще трябват за възстановяването.
- да имам достъп до горива и т.н. за него
ит.н. и т.н.
Сега пропускам и саркастимчните коментари по всяка точка, като например към тази:
- да имам достаточно добре оборудвани машини или съответния достъп до тях - ще трябват за възстановяването. (най-добре собствено депо от големината на Софийското)
и т.н. и т.н.
Сега разбра ли защо казах, че това е по скоро за кръчмата, отколкото за тук.
При това аз не съм специалист и само мога да се досещам за всичко което трябва по този въпрос.
Колкото до ентусиазма (или борбата на хората по възстановяванет) - той стига само до определено ниво - след това си трябва
и задължително всякакава външна (на ентусиастите) помощ.
В това последното съм сигурен от собствен опит - помогнал съм за възтановяването на 5 (пет) бойни самолета,
но само като паметници във музея на авиацията в Крумово, и много добре знам къде свършват силите на ентусиастите,
и къде си трябва външна помощ от всички институции на държавата.
За нашия случай - защо пък от БДЖ се дърпат като ощипани по тези въпроси? Не е само да наличието на пари май....
Ами са на принципа - има локомотив, има проблем. Няма локомотив - няма проблемV
Та така...
Не съм искал да те засягам с израза за масата...Исках да подчертая че такъв разговор във форумна тема си енапаво несериозен.
Освен ако не е организационен за тук наличните ентусиасти...но повярвай и това съм опитвал тук на два пъти - резулатата ли?
Пълно мълчание, игнориране до там, че някои ме питаха - "Ама това кога е станало...аз пък не съм разбрал!"
Та така...