Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Бъдещите гари на макета на StefanОff

<< < (11/13) > >>

liro4605:
Твоето не знание е моето знание,както и обратното,затова се радвам,че взаимно се обогатяваме  :hi:
Спирката,бивша гара Яворовец е уникална в дизайна си.Не знам кой е проектанта и му свалям шапка  :hi:
Иска ми се да се запази поне като макет.Много е било лесно на човека създал я да „прасне“ четири стени като за една тоалетна,но той просто тук се е раздал.
Съгласен ли си да се заемеш с проекта при първа възможност хващам влака и имаш подробни снимки.

liro4605:

--- Цитат на: stefanoff link=topic=4024.msg83591#msg83591 date=1352545119 ---Колега daddy_g, не ме базикай на тема интериор;)
Знаеш къде ми е най голямата сила:)
Да не показвам последните проекти по които работя, че не са по темата:)

--- Край на цитат ---
Където съм влизал в кантони от този род приннципно долният етаж е разделен на 2 стаи а в средата е коридор с дървено стълбище към 2рия етаж.Втория етаж е общ.Стаите на 1вия етаж са като за живеене с 1-2 легла и маса.

gzo:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=4024.msg83621#msg83621 date=1352583831 ---..... уникална в дизайна си.Не знам кой е проектанта.....
--- Край на цитат ---

Тази архитектура е характерна за западната школа (и по-специално немската). Много от сградите на запад са строени с такъв дизайн на покрива: силно наклонен, (алпийски тип) със скосяване в челните части, което прави профила на стрехата да изглежда трапецовиден.
Вероято именно този нехарактерен за нашите географски ширини дизайн я прави да ти изглежда симпатична (още повече имайки предвид, че си любител на швейцарските неща).
Напълно вероятно е точно тази гара Яворовец, а и всички със сходен тип на покрива да са строени още по царско време, когато за проектанти на ЖП инфраструктурата са ползвани немски инженери. Подобен почерк се среща и на други ЖП трасета. Например между Повеляново и Добрич всички гари са изпълнени в пак такъв швабски стил на архитектура (Дончево, Суворово, Вълчи дол и др.)

liro4605:
Струва ми се,че имаме взаимствано от цяла Европа.Италия,Австрия,Германия,Франция.
http://www.faller.de/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/pid.14.17.89/agid.1127.1286/ecm.ag/L%C3%A4nderspezifische-Modelle.html
По продуктите на Фалер например може да видим много общи неща в архитектурата.Оформлението на прозорците и около тях,цветовите комбинации и др.Определено Яворовец бие много Баварско и имайки предвид,че линията е открита 1912г изцяло то определено е от царско време.

stefanoff:
Иска ми се да завърша Стайновци, пък после ще видим в коя посока ще ме издуха вятъра. Принципно не обичам да застъпвам 2 проекта а Яворовец е доволно сложен и съм притеснен да не се издъня.Все пак съм новобранец в тази област. Преди Яворовец смятам да има един междинен проект, за да вдигна малко нивото на сложност (все пак трябва и градация ) и да натрупам малко увереност. Обаче, да знаеш че не сглобявам (не ми е фенско или трябва много да се старая за разлика от дизайна, проектирането, подготовката за печат или лазер и окомплектоването на модела което ми е много по-отръки) ,там търси daddy_g, вече сме се сработили.А когато се реша ще ти пусна схема (скица) как искам примерно да е снимано и горе долу кои размери ще са ми необходими или желателни за да има максимален реализъм.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия