Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 07-11 и 07-054 БДЖ
zazo:
Изобщо няма да те разубеждавам, даже си направих един експеримент, който да те "насъска" допълнително.
Rado:
--- Цитат на: TANO link=topic=4075.msg97623#msg97623 date=1418382400 ---...
Все още си мисля да направя модела със сини табели, освен ако не ме разубедите
--- Край на цитат ---
Професоре, пак ще Ви върна към моята снимка на 07.09 (в началото на страница 2 от тази тема). Тъй като е черно-бяла не може да се каже какъв е цвета на табелата, но определено е по-различен от основното сиво, т.е. възможно е да е син.
Ето още една снимка от Королево, от същото време. Само че е на следващата - 07.10. Тази снимка също съм качвал някъде из форума, но нека я има и тук. Пак се вижда, че табелата е с различен цвят от сивото.
Ще поразпитам за тези табели...
TANO:
Бре! Аз що я виждам за пръв път тая снимка, тогава. Има нещо, което ме озадачава. Не знам защо бях сигурен, че на първите 10 машини от 1971 г. фабричната табела е долу на рамата. На тази е горе на традиционното впоследствие място м/у вратата и прозорците. Сигурен ли си, че това е 07-10?
П.С. И стига сте ме професоросвали, че някои може да се дразнят. Нямам претенции да съм най великият. :hi:
mitko0888:
Велик си, велик... И да нямаш претенции - това си е.
За заводската табелките - гледам че има значение дали е сложено това голямото БДЖ. По събраните снимки гледам че ако го няма (БДЖ-то), до 06 табелките са долу, на рамата. На 07, 09, 11 и след това я гледам да е горе, между вратата и прозорците. Като пише БДЖ, на първите 6 си остава долу, ама на другите табелката е лепната под/между двата прозореца.
Пък за другите табелки - гледам ги на сив фон, на черен, на червен. Тези сините ми се виждат някаква екзотика. Едва ли първоначално са били такива.
Rado:
Да, сигурен съм, че е 07.10. Лично съм я сканирал, а на оригинала се вижда по-добре. Пък и снимача може да го потвърди (само че не си спомня за цвета на табелата). А и както казва mitko0888 на 07.07 също заводската табела е между вратата и прозорците. Ето я (и нея съм я качвал тук):
На горната снимка 07.10 е върху талиги за 1520mm, а тези за 1435mm са натоварени на вагона отзад.
Относно цвета на табелата с номера получих следния жокер:
Някъде по времето, когато са започнали да пристигат първите 07, излязал брой на списание "Железопътен транспорт" със статия за тях. Вероятно на корицата му е била снимката на 07.01. Остава някой да открие този брой и корицата да е цветна...
P.S. Е защо да не те наричам професор - да не са те понижили?
Щом нямаш претенции, казвай кой е най-великият и веднага започвам да го наричам академик :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия