Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07-11 и 07-054 БДЖ

<< < (20/29) > >>

pach:
ПРофесоре тоА от лЕво дето е "чарк" от локомотивната бригада, да не е оня ...прероден в Аржентина бре!!!
 ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

CaLLlo:

Уважаеми г-н Професор,

Дори и да са били сини, не е било по правилата, нито по стандартните, нито по политическите.
За това пък на модел може да е всякак.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Специално за Вас, търсих повторно по-голям размер на въпросната снимка, но по-голяма от тези не открих - макс. 765px:

Вашите 1047px вероятно са получени с просто издуване, но това до нищо по-добро не води.

А ето и най-интересното:

Тема из українського форуму "Київський модуль" - язык русский:
                Тепловоз по прозвищу "Людмила".

Повечето неща вече са казани, но есть и ещё!
Тема имеет 2 стороныц!

още 2 хубави картинки: http://trainpix.org/vehicle/73165/

mitko0888:
Ясно е че и двете снимки не са били цифрови в оригинала си. Лично на мен при сериозно увеличение първата (с 1... рх) ми харесва повече, въпреки че не виждам това какво значение има.

По въпроса за украинския форум, г-н Сашо, като сериозен читател, трябваше да забележиш че от началото на темата някои от нещата, които съм писал, са от там.
В онези 1.5 страници, обаче, има и доста пропуски, неточности и грешки, които в настоящата поредица на г-н Професъра са коригирани или уточнени. (някои с моето нескромно участие).

pach:
Е, в украинският форум все пак изясняват преди всичко "немските" номера от серията - видове, реконструкции, модернизации
и т.н. включително и историята на всеки немски екземпляр до наши дни (колкото са намерили инфото обаче).А за българските
модели и бройки (90+1) само са ги отбелязали мимоходом. Докато ти, Сашо и Стоян в този форум сте направили много повече
от едно обикновенно представяне, както на прототипите ни, така и на самият модел и неговата изработка.
Практически за мен лично тук има толкова много информация в помощ на историята и модела, че съм си направил нещо като
копие на темата и след нейното окончателно приключване смятам да я направя в pdf-файл който да го имаме и в сървъра от Павката.
Благодаря на всички за добронамереното споделяне тук на важни поробности по въпроса!
 :hi:

TANO:
Значи, нека отбележа, че немските машини никога не са били обект на моите чувства, нито пък ще бъдат някога. Като фен на родното се интересувам най вече какво е имало у нас и от кой модел можем да си го направим. Хвърлих един поглед на украинския форум, но като за нас - нищо ново.
 На тия две снимки е ясно, че машините са пребоядисвани, табелите им са сини, и това може да е резултат от творческите напъни на някоя ремонтна бригада. Но пък аз разсъждавам така - защо ще му е на някой да търси специално синя боя при ремонта, освен ако табелите оригинално не са били сини и от добри чувства не е решил да освежи оригиналния цвят.

На тая машина прага на вратата е още в оригиналния си сребрист цвят, което ме кара да мисля, че може още да не е виждала нова боя. Нищо, че парапета и капачките на тягите са мацани,и дръжките отстрани на вратата са тъмни - или са боядисвани, или са мръсни. Гледам табелите, трия си пенджурите и пак гледам...ми синеят ми. Особено страничните.

Все още си мисля да направя модела със сини табели, освен ако не ме разубедите

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия