Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07-11 и 07-054 БДЖ

<< < (4/29) > >>

liro4605:
За буферите въпроса вероятно стой така.При периодичен  ремонт се установява ,че един от тях е за отпадъци ,не се намира в наличност такъв здрав ,но пък има комплект от другия тип изправни и просто се заменят.Така въоръжиха 46 000 с едни яки вагонни буфери.

Rado:
Ето, че намерих идеалната тема за снимката, която отдавна се канех да кача във форума.
07.09 до 130.019
февруари 1972 година, депо Королево, Украйна

TANO:
Радо, тази снимка е едно малко съкровище! Тук виждам нещо, което се чудех как е, а именно - цвета на отсека с ауспуха. Личи си, че е бил сребрист. Само да беше от другата страна за да видя дали свирките са на една линия отпред или още от началото едната е била до охладителния отсек. Благодаря ти, за включването. Иначе - талига тип1 и правоъгълни буфери. Някои неща стават все по ясни.

Дотук с истинските 07. Ако някой е забелязал още нещо да свирка. Трябват ми снимки на площадката над буферите, защото подозирам, че и там има разлики. Но докато някой машинист направи такива си мисля  какво да използвам като изходен материал за моята 07. Разполагам с Роко132, Брава 132 взета назаем с научно-изследователска цел и съдържанието на тази кутия. Снимката е лоша, но няма значение. Важното е, че си личи какво пише на нея –  BR130/131. Мен ме интересува втората цифра – 131. Има ли някой да не знае, че това съответства на нашата 07?

Вътре има 2 еднакви комплекта. Ниски челни и странични прозорци и талига тип1, с пясъчници. Това значи 130-ка от 052 нагоре(както разбрахме от Митко 0888) На платката с части горе вляво е покрива, който се слага, ако правите 130. До тук лошо няма. Кошовете на 130 и 131 са еднакви. Стига покрива да не е този.

Ето покрива на 130 по отблизо. Той не ми върши работа.

В единия комплект просто има една допълнителна платка с ето тези части:

Това са покривите, които съответстват на всички наши 07. Който иска може да сравни разликите с 130 и еднаквостта с 07 от снимките на Миро. Като се изключи това, че дупките за свирките са на една линия, пък аз досега на всички снимки включително и стари едната свирка я виждам отзад. За съжаление тези плугове са съвсем различни и не мога да ги ползвам. Трябва да си ги правя сам.

Минават се 10-тина месеца откакто го имам този комплект купен от Конрад, но чак сега сглобявам криво ляво едната за да видя на какво прилича. Определено прилича. А пък ако имаше и плугове… Намирам пълно съответствие във всички детайли с 07. Като се има предвид, че коша е с 3 ребра и имам двата покрива значи, че от двата комплекта мога да направя машини от групите 07-01 до 30 и 07-31 до 55. С талигите е малко по сложно, но това КМДВ. С размерите и точността на изпълнение е друг въпрос. За сега съм ги хванал в 2 козметични дефекта и едно разминаване в един размер с близо от милиметър, но и това КМДВ

Ivo Nedkov:
Дотук става много добре! :good:
А как стои въпроса с задвижването на този модел:
Има ли нещо предвидено от самия производител,
или ще трябва да се импровизира?

TANO:

--- Цитат на: bategojko link=topic=4075.msg84158#msg84158 date=1354099967 ---Дотук става много добре! :good:
А как стои въпроса с задвижването на този модел:
Има ли нещо предвидено от самия производител,
или ще трябва да се импровизира?

--- Край на цитат ---
КМДВ. Скоро ще е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия