Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07-11 и 07-054 БДЖ

<< < (6/29) > >>

ivo:
Вчера в депото имаше толкова много седмици :) Машините от близо са толкова невероятни и внушителни. Гледката е изумителна ... Мисля, че поне за мене търсенето на максимална близост до нашите :) моделчета е немислима и непостижима.

С казаното от мен мнение не искам да обидя никого ;D

IKAR:
Много хубаво. От всичко изнесено до тук излиза, че Брава са направили нещо като симбиоза, тюрлю-гювеч между различните модификации BR 131, 132 и т.н. Като Людмилите въпреки че са роднини, са различни локомотиви с близък кош. Да не говорим, че звукът на нашата серия 07 няма абсолютно нищо общо с ГДР-ските локомотиви, като фабрично записания в декодера от браваджиите. А преди време се тръбеше из форума до втръсване как на Брава Людмилите били най-хубави, разликата между тях и Роко била драстична в полза на Брава и т.н.

Да кажа за свирката - всъщност не е тифон, а е ТИФТОН. Тифон е паразитна думичка, ама няма да се научим на правоговор от железничарите - тяхната сила е другаде. Също и за тирфона - болтът, използван при релсовите скрепления - разговорно му казват "трифон". За да няма засегнати, ще дам и пример от друга сфера - всички знаете кое е "гърне" на колата, автобуса и т.н. Ама не се казва гърне, а шумозаглушител. Автомантьорите да не са по-грамотни от нас. По строежите пък казват на карбида, който се използва за заварки с оксижен "карабид". Децата едно време с него си правеха бомбички и като питаха "Чичо, може ли малко карбид?", не се знаеше за какво става дума, ама като кажат "карабид", веднага ставаше ясно. Също така "бушонът" всъщност е предпазител. Или при играта на карти не се казва "жокер", а е "джокер". Има още хиляди такива примери.....

BaHkaTa:
Много интересна темичка. Сравненията са изключително полезни и със сигурност резултата на края ще ако не перфектен то поне почти перфектен до нашите локомотиви. Както каза Иво, нагледахме се седмаци сглобени и разпарчатосани всяка снимка може да помогне с нещо. Прави и скосени талиги мисля че съм заснел. От депото казаха че всички седмаци са били с пясъчници при доставката. На някой са демонтирани впоследтствие.

Vlado:
Стояне, ако прецениш, веднага ще ти дам моя модел на седмак, за да правиш каквито са ти нужни сравнения!  :yes:

KRAKOMOBILA:
Това, че всички са били с пясъчници е глупост - в депата редовно се ръсят такива. Тоест - те са били с пясъчници (и още са) но не по талигите. Никой няма да се занимава да сваля пясъчници - няма смисъл от тая работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия