Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 07-11 и 07-054 БДЖ
TANO:
--- Цитат на: Adrian link=topic=4075.msg92380#msg92380 date=1384244547 ---Тано , сподели за новите седмаци на Piko : 130 & 231 ? - > близко ли са до БДЖ ?
--- Край на цитат ---
Е, успях за кратко да му хвърля едно оченце. Може да стане модел от групата 07-31 до 07-55. Обаче трябва да му се удължи престилката, да му се махнат пясъчниците и съответно се направят капаците над вратите за пясъка, да се смени площадката над буферите, както и парапета, да се премести едната свирка отзад. По важно е обаче кой е работил по прецизно по размерите на коша, Ревел или Пико? Хващат се леки разлики във физиономията на кабината. Не се наемам да кажа кой е по близо до истината. Ето ви няколко картинки, сравнявайте сами
Колкото до моя скоро може би няма да му дойде ред. В момента съм се оплел в една изневяра ;D, като се измъкна от нея ще гледам да го вмъкна в програмата.
jopeto:
Днес пред мен се отвори истинска гледка, точно по темата! За съжаление нямах с какво да снимам. В депо Пловдив, точно до гарата, бяха спряни, един до друг, Людмила 07 БДЖ и Людмила DB. Тано е болезнено-прав! Освен че, сериозни има различия, аз бих добавил, че това са съвсем различни локомотиви и от моделите на BR232 не може да става, дума за правене на бдж 07. 07 е с различна по ширина предница, самиия локомотив е по-къс, покрива му е по нисък, да не говорим за разликите от горе и в малките прозорци на коша.
liro4605:
jopeto:
Благодаря много за снимката ! :hi: :hi: :hi: Освен разликите, които имат от пред и по покрива, има разлика и в дължината на локомотивите.
TANO:
Преди месец ровейки в стария скрин на баба открих един контейнер с течен азот. И в него едни дълбоко замразени заготовки за 07 серия БДЖ. Реших да ги извадя на слънчице. Та докато се размръзват да пусна един детайл от новото Пико, от който ще взема капаците с вентилаторите за 07-054. Първо мислех да сменя целият модул, за да не режа капаците.Обаче има нещо гнило в размерите – на Ревел капаците са 16/13 мм. Тези на Пико са 17/13,5 мм. , и като цяло целия модул е по дълъг и по широк горе, при еднаква ширина на основата. Така формата на покривите се разминава – диагоналните стени на пикото са по къси и стръмни. Значи някоя от двете фирми малко бърка в контурите, но и аз не мога да преценя коя. Пък може и двете, знам ли. Щото Роко е по средата с 16,5/13. И като цяло по фина изработка на вентилаторите – по дребни са от пиковските. Ще трябва да режа.
Преди 2 години спрях на 20-тия километър от дистанцията, ще видим сега докъде ще я докарам. Няма да е до финала, щото още не съм решил въпроса с табелите и надписите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия