Да разкажа и аз моята история.
Роден съм 1985г. като по това време баща ми работеше в ЖП завода зад Централна гара.
Буквално проходих сред електровозите от сериите 4ХХХХ. На 4-5 годишна възраст(не мога да се сетя точно) подкарах и влак за
1-ви път - изкарах от ремонтното хале, под ръководството и контрола на баща ми, една ремонтирана и лъскава 42-ка.
Почти всеки ден бях с него сред локомотивите. Тогава баща ми събираше влакчетата на Пико - имаше един огромен кашон с релси
П-профил, 2x BR110/V100, 2xBR120, BR130 + Trans Europ Express и една купчина джуниъри...Ама аз тогава разсипник...

После отиде да работи в ПЖИ-то като преподавател, катедра "Дизелови локомотиви" - Имаше една огромна метална "Людмила" на бюрото
в мащаб 1 която все му се молех да я довлече вкъщи, а той все ми отказваше, и най- накрая ми връчи клюяа от таванското на 1 корпус и по цял ден
карах влакчетата там..Постепенно влакчетата от вкъщи се пренесоха в кабинета му, аз станах ученик и забравих за тях..
И така допреди няколко години.
Докато бях ученик братовчед ми ми беше подарил една 118-ка в N с релси и вагони която бях забутал в гардероба, защото нямаше мотор.
Изнесох се да живея сам, запознах се с жена ми, и докато обзавеждахме апартамента след ремонта и подреждахме гардероба попаднах на
старото влакче в N. Жена ми ми каза тогава да си го сглобя на една дъска и да си имам едно малко макетче, като спомен.
Малко, малко....още един локомотив от Малкия ЦУМ, релси и стана макет 1,30х0,6м...който след това отиде в Англия.
Изрових стария кашон с нещата останали в НО и постепенно започнах да разкарвам излишното. Междувременно се бях регистрирал вече тук
и бях изчел почти всичко.
След това попаднах на една тема в румънския форум как си правят техните 55 серия и реших да се пробвам.
Сега се боря да правя БДЖ локомотиви от сериите 55, 42, 43, 44, 45 и силно се надявам да има интерес от други маниаци като мен, защото всички много добре знаем че
западните фирми не ни отразяват много много. Скъпо е няма спор ама както казваме ...Кеф цена няма