Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на JORDAN в мащаб ТТ
JORDAN:
--- Цитат на: pach link=topic=4293.msg90224#msg90224 date=1374648161 ---А тези светофори по коя система са (п редполагам някоя немска)?
Колкото до това как да си опроводиш релсите, ето един от възможните начини който аз прилагам:
http://bgtt.eu/forum/index.php/topic,20.msg234.html#msg234
(Image removed from quote.)
като при мен са доста по-нагъсто от твойте "метровки" (на през 20-тина см) заради нуждата от толкова изолирани участъци.
И още нещо - щом си с флексове, добре би било да си разпечаташ схемата в 1 към 1 (има тази опция във WinTrack-а),
като можеш да секционираш целия макет на листове А4. Това помага мнооооого при работата на "живо място" със флекс-релсите!!!
--- Край на цитат ---
===================================================
Това са светофорите, на които съм се спрял:
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Viessmann/21-3-0-25069-001002-0-0-3-0-0-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html
Другите са доста по-скъпи. На мен тези ми харесват, още повече, че ще карам немски влакове.
Доста е трудно модели на БДЖ в мащаб ТТ. :yes:
Тези светофори ги има и във вариант за сглобяване, но по-добре да не рискувам, че може и нищо да не излезе от тях.;
Ето ги във вариант за сглобяване:
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Viessmann/21-3-0-25236-001002-0-0-0-0-0-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html
Ще ми се някой по-знаещ от мен, да ми посочи къде точно на макета да сложа светофорите.
Спрял съм се на първия вариант за макет, който ми е начертал Пламен.
Имам и някакви два други светофора, купени от иБей, както и някакъв семафор, но не ги знам добре въобще дали работят.
Утре ще кача снимката им в темата, ако може някой да ме ориентира какви са точно.
TheJackal:
Здравей!
По темата с локомотивите - двата локомотива са си желание на всеки хобист, да ги има в колекцията си. BR 44 DB е за тежки товарни влакове, докато BR 01 DB е за бързи и експресни влакове - пътнически. Лично бих те посъветвал, ако имаш възможност да ги закупиш и двата - няма да останеш разочарован. Сигурен съм, че и ти, както останалите тука, говоря за тези, които сме в ТТ 1:120 ще си зададеш въпроса какво да правя със старото Цойке - БТТБ, оставям сам да прецениш и решиш!
По темата за светофорите, не съм специалист и поради тази причина лично смятам, че правенето на макети и прочие в домашни условия е губене на време, разход на средства - загубена кауза. Ако е за деца да си играят, да! Макета омръзва в момента в който е в завършен вид. Това е моето мнение за макетите.
Успех с хобито и макетирането!
vlado1:
Само като допълнение към поста на Стефан (TheJackal) - BR44 в момента е на промоция и цената е много добра за Роковска машина, а и намирам по принцип локомотивите на Роко за по-добри от Тилигските, особено сравнени тези двете. Иначе и аз съм за това, човек да ги има и двете.
JORDAN:
Спрях се на локомотива на Роко и вече го платих, взех и разни други дреболии за макета.
За сега няма да купувам светофори, ще отложа това за накрая, като стане по-завършен.
mitko0888:
Честито! До сега не съм се разочаровал с намаленията на липето. По-добре е да вземеш скъп модел на -40 и -60 %, отколкото евтин модел на -10 или -20%. Освен ако не държиш да си купиш нещо веднага след като се появи. А и този Тилиг ще го има още дълго време.
Светофорите, които си посочил, са "проходни" - нито изходни, нито входни, а само зелено и червено за блок участъци по трасето.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия