Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

ЖАР!ЖАР! ДА СПАСИМ ПАРНИЯ 47.31!!! ЖАР!ЖАР!

<< < (4/7) > >>

Vlado:
До колкото си спомням в депото беше на закрито, тъй че не е баш същото като сега...

п.п. Сетих се, че някъде го имаше сниман. Ето го:

Boris 2-12-4:
Като кача,снимките, дано да е скоро, ще видите състоянието...

Ако другата седмица успея да го докарам да долетя до столицата за Отворените врати, ще донеса и качествени черно- бели негативи, цветни диапозитиви и филми от преди 20 и повече години за този локомотив, който си стоеше добре на постамента и беше поддържан от началник гарата Тошо Граматиков. &bgflag
За чий, го свалиха?!? Локомотива де....
Приготвайте големите филмови скенери 6х6. Лентите само ще ги донеса за сканиране. Няма да ги оставям. Преял съм на обещания за "отговорно" пазане...

Идването ми не зависи от мен, а от ятаците. Дали ще са в София...

turboto:
Така... : :dirol: както казах и по-горе, по-леко с импровизациите и не слагайте каруцата пред коня. Разговарях днес с председателя на борда на директорите на порт Варана. Понеже го познавам не от вчера бях сигурен че има нещо общо. Той е фен на железницата (меко казано и винаги е драскал да се случват положителни неща свързани с нея). Локомотива е там за да не бъде изваден въпросния коловоз който общината драска да разкара и както той се изрази железницата в исторически план винаги е била свързана със пристанището. В най-лошия случай локомотива ще бъде с антикорозионна защита и боя. Другата седмица ако успея ще се видя и с него за да поговорим по-подробно какво можем още да направим за него и колко ще струва. Има заделени средства вече за него така че спокойно със страстите.

&bgflag

gzo:
Само на мене ли ми се губи логиката  :unsure:
С какво онази линия е толкова важна, че трябва задължително да стои нещо за постоянно върху нея за да се запази от премахване ? Явно не е необходимоста, а по-скоро да се запази нещо от историята на порта (като старите, изгнили халки за привързване на корабите в миналото). Греша ли ? Не можах обаче да разбера каква е обвързаността в триъгълника: Община-Пристанище-БДЖ. Едната институция се мъчи да опази собствената си ЖП линия от друга институция и за целта се обръща към 3-та институция да си даде музейния състав, предвиден за съвсем друго място ? Може ли общината въобще да се меси зад оградата на порта за една линия ? От друга страна, ако там се обособи музеен участък, как ще стане обект на посещения, като е зад оградата ?

turboto:
Търсиш някакво логично обяснение. Ако все още живееш в БГ трябва отдавна да си разбрал че тук логика няма - като гледам скоро няма и да има.

--- Цитат ---Едната институция се мъчи да опази собствената си ЖП линия от друга институция
--- Край на цитат ---
- не виждам нищо нелогично тук. Честа практика една институция да си противоречи на друга и да имат "задни" мисли едни спрямо други. Примери - бол.

--- Цитат ---3-та институция да си даде музейния състав, предвиден за съвсем друго място
--- Край на цитат ---
3-тата въпросна институция тия които отговарят за въпросното "мавзолейно" дело - са не за уво а ми за директен разстрел. Иди огледай предвиденото "друго място" и побратимите му и ще си отговориш и на този въпрос.

--- Цитат ---Може ли общината въобще да се меси зад оградата на порта за една линия ? От друга страна, ако там се обособи музеен участък, как ще стане обект на посещения, като е зад оградата ?
--- Край на цитат ---
В тази държава няма невъзможни неща - стига да познаваш правилните хора и да ги убедиш колко голяма полза ще имат от теб!

Имайте малко търпение, да успея да се видя с човека (все пак е станал татко миналата седмица) и ще ви снабдя с повече подробности.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия