Колеги!
Буквално прехвърлям увода на тази тема от блога си.
ДА СПАСИМ ТОЗИ ЛОКОМОТИВ!!!
ТОВА Е ЛОКОМОТИВ СЕРИЯ 47.31 ПОСТРОЕН 1925 ОТ ФАБРИКАТА CESKOMORAVKA KOLBEN.
Беше обявен от Музейния съвет към Министерския съвет за запазване и реставриране.
Състоянието на локомотива е ужасно. Ако някой се качва да внимава, да не пропадне или това за което се държи, да не се откъсне!!!
С голям късмет и помощ успях да го заснема до вълнолома на пристанище Варна в района на самото пристанище.Пазят го различни фирми и организации. Пристанището де. Там има митница и акцизни стоки и военно поделение и.и.и.
МОЛЯ НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ВЛИЗАТЕ И ДА ТЪРСИТЕ ВРЪЗКИ ЗА ДА ГО ВИДИТЕ. ТОВА САМО ЩЕ ОЗЛОБИ ОХРАНАТА...
Достьпът да там е забранен. ЗАБРАНЕНЕНО Е И ПРАВЕНЕТО НА СНИМКИ. Аз го получих по някакъв си начин. Това не е важно. Важното е локомотива да бъде спасен.
Хубавото е, че понеже се намира в охраняема зона, е под постоянно видео наблюдение.
Тази зона не е под юрисдикцията на БДЖ. Даже и големи шефове от БДЖ не могат да се движат спокойно там.
Какво още се знае:
1.Локомотивът до сега е стоял халето на БДЖ в гара Варна.
2.Има цели три версии за този локомотив, които чух от високопоставени люде. Версиите си противоречат, може истината да е съвсем друга. Разбира се, че не мога да цитирам източниците си. Пиша това което съм чул.
Питайте търсете.
2.1.Локомотивът е там за да бъде атракция на разхождащите се по вълнолома. Много опасно, защото там морето влияе много зле, желязото се разяжда , а самият локомотив е пред разпад, няма и помен за консервиране..Морето е на метри......
2.2.Искат да го подготвят за водене за възстановяване. Това би било разбира се най-добре. Но тогава защо ще го държат там, където БДЖ няма достъп?!? Да пътува самостоятелно, макар и теглен - надали ще издържи до София... Поне така си мисля....Без да съм специалист.
2.3.Искат да го нарежат... Това без коментар.
Моля не се занимавайте с конспиративни теории. Да сеем да на корена ряпа, "Какво би станало ако....."
Направил съм вчера, 15.05.2013 около 140 снимки , част от които са детайлни. Те са много големи 21 169 КБ. всяка снимка!!!. Сега ще ги обработвам, за да може да се качат в нета.
За този локомотив имам доста информация. Още преди 20 години имам цветни диапозитиви професионални 6х6 и 6х4,5. Лошото, е че нямам достъп до скенер за толкова големи диапозитиви и ленти... И някакви данни от чешките колеги. Даже в Чехия нямат такъв локомотив запазен. Поне така ми казаха колегите. Сега някъде може да са открили подобен. Но това не е важно.
ВАЖНОТО Е ДА ЗАПАЗИМ ТОЗИ ЛОКОМОТИВ!!!Сега личните обръщения:
1.Всеки би могъл да помогне...
2.Моля хората, които винаги са показвали последователност и са предвидими, за съдействие, като Тано,Зазо,Васко,Владо,Владо 1, Бест Риппер, Стойко, Любо от Пловдив...(пропуснаните да не се сърдят...)
3.Гервасий и Смайла, чиито камбанарии, по техни думи, са доста високи...
4.Обидените, които отдавна не пишат или съвсем не по същество...(с право и без право, да преглътнем този път, щото освен готината тема на Лиро за Благодарноста, можем да изтипосаме и не по-малко истинната за Неблагодарността и Непризнанието...., и аз доста преглъщам, част от него е : височайши кръгове да ми викат зад гърба, "оня лудия от Варна..." давам пример със себе си , защото ми е неудобно да човъркам други наранени хора...)
Братя Обидени, ако можете помогнете.....
5.Митко 0888, който е тотално анонимен, но показва завидни знания и умения...
6.Всички други, които съм изпуснал в по-горните точки....
Не е важно КОЙ КОЛКО Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЛОКОМОТИВА.
ВАЖНОТО Е ДА ГО СПАСИМ!!!
ЩЕ НАПИША ТОВА И ВЪВ ЛОКФОРУМА.
ЩЕ КАЧВАМ ПОСТЕПЕННО СНИМКИ И НА БЛОГА СИ .
Но моля за търпение. Снимките са във формат RАW и доста са бавни и трудни за преформатиране и обработка. Едната , както писах вече е с големина 21 169 КБ.
МОЛЯ АДМИНИТЕ ДА ЗАКАЧАТ ТАЗИ ТЕМА ОТГОРЕ, ПОНЕ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ!!!За сега в блога ми има само 6 качени снимки.
Другите ще следват, пак там.
http://rocklokomotive.blogspot.com/