Минах рекатааа...
(поне на дървенИя
)
Минах реката,сега почнах да качвам планината...
След първият тунел има леко криволичещо трасе изкачвайки се с лек наклон (някъде около 2%)
преди да влезе във втори тунел и след това в спирала.

Понеже смятам к.м. да ми е действаща (а дали ще успея...

) в спиралата сложих такава,докато още я изграждах от релса на ПИКО А глайс. Захващането й запоих за парче от същата релса,залепено и заковано за носещата конструкция.

В началото пробих дупчица за която ще вържа видимата к. мрежа,която ще мина през портала на тунела.

Изкачвам се почти три оборота на по-горно ниво,където ще е малка планинска гара от три коловоза и един глух.Наклона в спиралата е 3 - 3,5 % приблизително.Радиуса на външната линия е 46 см.,а на вътрешната - 40 см.От външната страна на линиите подлагах 2мм.парченаца от симона за да се получи допълнителен вираж.
Сглобих и сгради,които влезнаха в градската част,а тя според мен е на 85 - 90 % готова откъм сграден фонд.
Кметстово:

Пощата:

и други - срещу трамвая в дъното.

Направих водна кула и и кран за въглища за депото.Много ме кефат подобни съоръжения,като ги смятам за задължителен атрибут за едно депо па макар и в по съвременните епохи.С идеята да обслужват евентуално атракционни влакове.

Ще трябва хубаво състаряване на крана,но това по-натам...
Започнах пероните по гарата.Пети и шести коловоз го бях баластирал още миналата зима,но с баластра за НО на Аухаген.Стоеше ми доста едра,а после видях и в темата за баластиране,че се дават препоръки да се слага такава за ТТ. :hi:С малкия доста се потрудихме докато я премахнем и сложа ТТ-ска.Първият перон е дълъг 2.40 см. за да приема/изпраща съвременни композиции от по седем вагона.Върху пероните положих и ограничителна бяла лента.Сложил съм осветление на гарата и прилежащия и перон.Също и на магазията.Покривите на втори и трети перон само съм ги сглобил,но не съм ги залепил за самите перони.Ще го направя след као им сложа осветление и на тях.
НО и ТТ:

На пероните съм предвидил да сложа лампи и човечета,но по-натам...
http://www.youtube.com/watch?v=Qq0UTzNztHA&feature=youtu.behttp://gregary77.snimka.bg/hobby/naprava-na-maket.625095.25221797П.П.Ако на някой се отварят трудно снимки ще се пробвам да ги намаля.