Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български товарни вагони

<< < (3/6) > >>

pach:
Разширената база мисля, че е тип "Bremen".

В Н0 - например на "Roco"

Или  този на "Roco":

В ТТ - например на "Hädl Manufaktur":

В N - може би този на "Brawa":

...но все пак трябва да се направят на български  ;)

mitko0888:
И двата не отговарят на тез иот снимката. По ниският, произвеждан от Роко и други подобни, е с отдушници, които не са разположени както на ГДР-ските и Пиковските. Съответно тези на Пико се твърди че са грешни, ама те са си точно каквито трябва. На по-високият пък въпросните отдушници на снимката са несиметрични, каквито аз си мислех че у нас няма.

pach:
Мите тези стават ли за "онзи" от твойта  снимка?
Май само едно нещо (п-образно) напреко на врата липсва... :scratch_ones_head:
Brawa 48829 Gedeckter Güterwagen "OPPELN" DR Ep. III (...аз от де съм ги измислил в горния пост ...бремен  :haha:)

Brawa 48830 Gedeckter Güterwagen OPPELN DR Ep. IV

Brawa 48825 Gedeckter Güterwagen OPPELN DR Ep. II

mitko0888:
Може и да е същия - Oppeln. Нямам архива на Борис, до 1936 май не сме имали такъв вагон, за по-ново време не знам от какви видове са.

Сега виждам че моделът на брава е доста далече от истината. А пък като му знам и парите ... Не броя нитове и не меря милиметри (по-точно след като ги премеря +- 5% разлики ги приемам за нормално), но на Gs вагона (с база 6000) визуално много добре се вижда че най-дясната колонка с дъски е по-широка от най-лявата, съответно двете вертикални колонки завършват на съвсем различно място на колоосите - лявата е точно срещу буксата а дясната е навътре. Тази "несиметрия" е очевъдна и на снимките, и на чертежите на този вагон. А пък в модела на Брава е очевадно симетричен.

Имали сме сигурно 50 вида G вагони (по нашему F), ако не и повече. Едва ли има останали три - четири живи, както и снимки на още толкова. Ако търсиш модел без да имаш снимка на оригинала е доста безмислено.

Mixy:
На мене ми се чини, че асиметрията е само поради ъгъла на снимката. Но ако и на чертеж е така, вече ще е друго.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия