Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български товарни вагони

<< < (4/6) > >>

mitko0888:

--- Цитат на: Mixy link=topic=4303.msg100177#msg100177 date=1436558073 ---На мене ми се чини, че асиметрията е само поради ъгъла на снимката. Но ако и на чертеж е така, вече ще е друго.

--- Край на цитат ---

Не знам ... Втилясвам се разбира се. Нямам хубава снимка в профил на този вагон, има на такъв с друг покрив. Но това чертежче е от доста години, сканиран чертеж от 1950:

schatsi:
Наскоро станах горд собственик на няколко уникални вагона, които ще ви представя с няколко снимки

Вагоните са изработени почти изцяло от нулата , ръчно с много голям професионализъм , с уникална детайлност и видно с много любов и желание  ...
.. ето и няколко снимки в подкрепа на горе написаното:

повече снимки от процеса на създаването им има на https://www.facebook.com/pages/RailTune/745190065515621?fref=ts
 а видео има на  https://www.facebook.com/groups/106710543703/10153436994773704/?notif_t=group_activity

Благодарности на МАЙСТОРИТЕ и дано още дълго ни радват с подобни хубости  :hi:

pach:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4303.msg100178#msg100178 date=1436595192 ---Не знам ... Втилясвам се разбира се. Нямам хубава снимка в профил на този вагон, има на такъв с друг покрив. Но това чертежче е от доста години, сканиран чертеж от 1950:

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Само дето за разлика от чертежа, този има и  площадка за ръчната спирачка...
Единствения случай в който намерих асиметричен като на чертежа ти.
Нашият имал ли е спирачна будка от към стрелочника?

отдушниците не са проблем...

mitko0888:
Не ти разбрах въпроса много, ама ето ти чертеж на вагона с и без спирачна будка.

pach:
Много е просто - единственият асиметрично разположен кош спрямо рамата,
който намерих в мрежата е едни DR-ски стар вагон който имва спирачна...площадка.(снимката по-горе)

Та питах нашият  вагон от снимката ти, дали е имал спирачна будка (щото ние площадки нямаме май)
от към страната на войника, който явно прави маневрата (стрелочник-грешно... маневрист-вярно).

Тоест въпроса ми е, дали този вагон на снимката е бил като горния от чертежа? Имал ли е спирачна будка?
Щото ако не  е, значи самият вагон може би си е напълно симетричен, а илюзията идва от ракурса на снимката!

И благодаря за чертежа!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия