Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

ремонт на BR01-Piko

<< < (3/8) > >>

vania85:
 ;D ;D ;D За аптеките не знам! Може и да има ??? Провери за всеки случай ;)

XRISTO:
Досега бях в "застой",защото в почивните дни нищо не работеше и чак днес имах възможност да потърся въпросната зъболекарска пластмаса.То се оказа доста трудничка работа.В моето градче имаме само един санитарен магазин.(в аптеките не са и чували за нещо подобно) Оказа се , за мое учудване , че има само голяма разфасовка,която е на цена 39 лева.(нали се сещате,че не бих си взел голяма,при положение,че не съм я тествал и не съм сигурен дали ще ми свърши работа?)С големи "връзки" (приятел на мой приятел е зъботехник) си набавих малко за проба,розов цвят.Сега пък възникна проблем със калъпите.Гипсът,според мен се оказва неподходящ и ще се мъча да си правя калъп от пластелин.Ще лея след час и ако се получи,ще кача още снимки.Между другото опитът,който евентуално ще добия при леенето би бил полезен и на други съфорумци,които като мен са решили да се блъскат с реставрация,а нямат нужния опит Така вместо а разпитват постоянно за това-онова само ще отворят темата и ще "смучат" на готово.А който има някакъв полезен съвет - да сподели , винаги има нужда от свежи идеи.  ::)

vania85:
Ице, има някои тънкости които трябва да знаеш! При смесването на праха с течноста се получава х. реакция при която сместа се нагрява ;) Пластелина е решение но не толкова удачно ??? защото от темп. може да се деформира калъпа!!! по-добрият вариант е глина ;) Аз ползвам един вид маджун който не се влияе от темп. но в Б-я го няма :) Гипс не!!!

vania85:
Има още нещо!!! След като извадиш детайла от калъпа, ако искаш да добие по-голяма здравина се вари във вода 15 20 мин. (но не е задължително) Ако възникнат някакви въпроси, питай :) Сега друго не ми идва на ум, ако се сетя нещо друго ще пиша пак!!!

XRISTO:
А да  имаш представа откъде да си набавя глина?  ???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия