Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Проблем с поръчка към BULTRAINS
desertfox:
Всяко начало е трудно - някои хора искат перфектни фабрични модели ..... изработени на ръка..... които пък като артикули не се предлагат от големи или по малки производители .Все пак се намират ентусиасти които се заемат с тази не лека задача. Хубаво е,че Слав и Митко са се заели с тази идея по изработка на БГ подвижен състав и инфраструктура .Резултатите от с 46 та и 86 та серия са известни , последните даже бяха върнати в Италия до колкото съм запознат .В ръчната изработка винаги се намират недостатъци .Преди време направих запитване към един приятел - да уговори Пико да пуснат Дезиро на БДЖ - отговори ми ,че няма как да им поръча 500 - 700 бр .... няма кои да ги купи и е прав - така ,че които иска .....
Които е запознат с капарирането си знае - щом си дал капаро знаеш какво получаваш , ако по някаква причина се откажеш го губиш ... смешно ще прозвучи но ... все едно да си капарираш кола ... да се откажеш и за капарото като компенсация да искаш само гумите .... и т.н. ......
Лично на мен Слав ми е изработил 2 локомотива 55 серия и гара Елхово , има дребни неща за доработване - но все пак 1ви образец и е нормално- само по няколко снимки да се изработи модел си е постижение - .Перфектна ръчна изработка от първия път ..... който може да го направи ... но със със сигурност пак ще се намери недостатък .Все пак хора които искат перфектни модели /макети .... ще трябва да заделят перфектни суми .За единични бройки и несигурен пазар ... които е запознат с производство знае .Всеки иска хубаво , уникално и по възможност без пари , но действителноста е друга.
Характерно за нас българите ... да се плюем и да си пречим , да завиждаме .... за това и нещата не вървят ....
Моите поръчки съм ги правил преди да се познавам със Слав лично, и не съм бил омайван - видях ,че прави каквото ме интересува и то по снимки ,потърсих го , разбрахме се ,че може ги направи и човека си почна - запознахме се лично едва като ми предаде готовите локомотиви а по късно и гарата .Доста време отне , но локомотивите и гарата станаха .През това време не съм оплаквал ,че закъснява- нещата по поръчка стават бавно - които е запознат с поръчките по ръчна изработка/ лимитирани бройки знае ,че понякога се чака доста време .Които е нетърпелив и иска фабрични перфектни модели произвеждани в хиляди бройки - магазини колкото щеш - въпрос на избор ... Едва ли в близко време , че и далечно ще видим масово производство БГ брандирани артикули най - вече на локомотиви и инфраструктура ....За вагони може - все пак Тилинг в последните години уважиха БГ феновете ... но и с това има опит в БГ.
Редно е да се уважава труда на хората и в насока в която проправят път .... и да се въртят разни номера ,не коректно .... Ясно има проблем ....но след това да се правят номера от детската градина от зрели хора ....не сериозно ... Щом си решил да правиш поръчка - и си дал капаро - значи цената и условията те удовлетворяват .....Че след това разбрал ,че безплатно може да си вземе даже 2 платки за корпуса на локомотива , че едната да продаде .... звучи като дебелоочие .....Друго - никои не са карали насила да им купува това което предлагат .... така ,че споровете са безсмислени ......Не взимам страна но всички ахакат като видят модел на БДЖ или инфра ... а само хората които са ги правили знаят какво им коства ...... нека уважаваме труда на Слави , Влади , Тони ,Иво и други .С прилагането на тарикатски номера и оплюването изобщо не спомагаме за развитието на ж.п . моделизма в БГ
Кои от където иска да си пазарува....ако на някои му е по изгодно даже някои Австралиец да му изработи нещо по поръчка - да си го поръча от там .....на които не му допада пък да си го направи сам ...възможности много - но избора е един - личния ...
Тук може да се види гарата и един локомотивите
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=395604633909725&set=a.395604477243074.1073741832.100003805761944&type=1&theater
BoRoco:
Марто, оказва се че ти си едно много ПРОСТО момче, не стига, че си се отказал сам ами набеждаваш другите, че са МУШЕННИЦИ /повтарям ти пак оправи си граматиката дразниш всички, пише се мошенник а не мушенник/ та ако има някой да е МУШЕННИК това си ти защото правиш поръчка а се отказваш.
Отскоро си тук и не е редно да плюеш другите след като ти ги въртиш циганските номера, разбрахме всички, че си намерил начин по евтино да си го направиш и затова си се отказал и сега се оправдаваш като обран евреин.
Дай да видиме като си толкова отворен какво можеш ти, направи един модел и тогава говори.
Best Ripper:
Аз вече лично започвам с жив и огромен интерес да чакам ЛИЧНАТА изработка на martochkata на НЕГОВ модел по желание. Колеги, да не подценяваме човека, току виж се е появил поредният мастър ъф дъ ЖП бластър! Той след толкова плювки явно човекът крие феноменални възможности... И вземе да врътне един реален, а не виртуален модел на локомотив на завидно ниска цена, пред който ще онемеят всички производители /с многодесетилетен опит и стаж/, всички моделисти по света и най-вече Слави и Стефанофф... :drinks:
Gervasii:
Тази тема е като "Тема за гюлета". Редно е да се затрие и нека на който това хоби му е скъпо и жена му го хванала, че нарушава семейният бюджет да поства в Мама БГ! :drinks:
Der Hetzer:
не гонападайте за грамати къта, винатае научителките де то са сивзели зъплатите катоза свършена рабутъ, прублемае вобразувателнъта система която учевидно неработи, ня ма нищу фатално, хората вишшисти ставът с такъв правупис &bgflag
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия