Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Започнах макет
pach:
Не става въпрос за мирис, а за последващо тотално замърсяване което е враг на моделите и моделистите.
"Номерът" в моделизма е да се изполват материали които само приличат на истинските. Идеален пример е
нашите вагони и локомотиви - в живота те са метални, докато моделите ни са пластмасови, но не защото
не може да се направят и от метал! При съвременните технологии, лазерни машини, фотоец и т.н.
спокойно може и да са от метал (има такива модели), така че не никакъв проблем да са и метални.
Така е почти всичко. Често изработваме части за подвижен състав от ...кофички за кисело мляко,
но понякога и никой не разбира точно от какво е направен даден детайл, защото
след боя и т.н. той изглежда като истински. Това е една от целита на моделизма - всичко да изглежда КАТО ИСТИНСКО,
а не наистина да е такова. Важното е как изглежда, а не от какво е направено. Имаше един руснак който реши,
че не го "кефят" изкуствените растения и си беше направил гората на макета със сушени билки.
Да оставим миризмите там, ама след половин година "изпищя", че всичко се рони чупи и цапа почти завършения макет.
В тази връзка истинските материали като грес и т.н. не са сред често ползваните в моделизма,
но ти сам решаваш какво и как искаш да правиш и какво те кефи. :hi:
Тази грес обаче направо ни разбива всички.... :scratch_ones_head:
;D ;D ;D
tiutiu:
Е това с билките ме разби :lol: :lol: :lol: . Но ме удряш в емоциите с тия дръвчета, много искам сам да ги направя, но просто не знам как. Опитах това с елхичките от канап намотани от тел, но няма нищо общо нито с тези които са на снимки във форума , а да не говорим за истинска. Скоро сигурно ще пробвам откритието на един съфорумник с връхчета от копър, ако си спомням правилно.
pach:
Eто тук е добре описана една от технологиите за направата на хубави дръвчета самостоятелно. Има и кат. № на продуктите.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1907.msg92325.html#msg92325
tiutiu:
:hi: Много ти благодаря, уж търсих но явно нищо не съм свършил :)
София 70:
--- Цитат на: tiutiu link=topic=4498.msg94057#msg94057 date=1394567813 ---
Иначе „маслото„ се състои от грес с моторно масло да се получи нещо със средна гъстота и малко черна маслена боя и за да се нанася лесно се разтваря с ацетон.
--- Край на цитат ---
Същият ефект се постига с разредена темперна боя .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия