Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Пролет пукна ... - още един проект в зародиш
pach:
Логично , щом има ухо - значи има потенциално късо!!!Това е ясно по "закон".Предложението на БР185 ти решава и евентуален проблем за наклоните , че сега си на ръба - нямаш един см в запас .Ако направиш комбинацията на БР185 но под реката минеш по диагонал ще е най-добре май...
Нещо от този вид ;)
Vlado:
Така като го гледам се получава макет на три нива - ниво едно с гарата, ниво две ще е реката и ниво три е обръщателното ухо с тунела под реката. 4 м е добра дължина за наклоните, но деликатният обръщателен кръг е проблемът, тъй като линията ще се спуска от ниво едно под ниво две и пак ще стига до ниво едно, което доста усложнява ситуацията, понеже се получава голяма денивелация. Също малко ме притеснява тунелът и линията под реката, защото ми звъчи неестествено, но с повече завоалиране и добър избор на мястото на тунелния портал, ще стане добре.
Като цяло, според мен, изобщо трябва добре да се обмисли нуждата от обръщателни уши и ако се прецени, дори да се махнат, защото твърде много усложняват релсовото развитие, а на тяхно място да се предвиди друго, например двойна линия или да остане в първоначалния вариант на проекта с едно ухо и обръщане посоката на движение на подвижния състав в гарата, или нещо такова.
ritchie:
Бих препоръчал да се придържаш към първоначалния замисъл на
проекта си. Иначе става "манджа с грозде", т.е. много и различни
идей накуп приложени обезличават творческия устрем.
Vlado:
В подкрепа на двойната линия ще спомена, че гарата, доколкото разбрах, е модел на реална такава от Искърското дефиле, където, както всички знаем, пътят е двоен.
pach:
Това за първоначалния замисъл е много вярно!
Макета не е на три , а на две нива (истински) , щото река заема някакво междинно положение м/у тях , един вид полу ниво.Но пък за тунелните портали си прав Владо , ако избере варианта такъв ще трябва много внимателно да ги прецени къде и как ще ги крие от общия пейзаж , например с по-големички скали или гори тилилейски.Абе въобще ... както винаги компромиса между място , прототип и желание за нещо по-така се оказва най-труден.
;D ;D ;D
Двойният път е най-близо до прототипа , но Zazo решава ... ;)
(ние само му пълним главата с простотии ;D ;D ;D)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия