Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Пролет пукна ... - още един проект в зародиш

<< < (3/20) > >>

Vlado:
Имай предвид, че за обръщателното ухо ще ти трябва модул за дигитален режим и/или схема за обръщане на тока при аналогов режим.

EMPEROR:
За това предложението на pach е по-уместно... там няма нужда от такъв модул...

zazo:
Вие ме плашите с тия обръщателни уши аз пък взех че добавих още едно. Наистина ли е такъв сериозен проблем? Запознат съм само на теория, но не изглежда неразрешимо.

Иначе направих някаква компилация от всички съвети дотук. Изнесох част от гарата в кривата и май се събрах в 400х125 мм. второто ухо го изнесох под най-ниската точка на самия макет, демек под реката, но май ще имам проблем с наклоните.

и още една шарена

br185:
  Ето нещо като идея и от мен. Направено е с WinRail, а релсите са на Piko, но тука е важна идеята. Оцветеното в синьо трасе е в тунел. Вторият вариант е с удвоено трасе което позволява движението на две композиции едновременно. На обръщателните уши в това време мойе да има други влакове в изчакване.

Maktub:
Zazo, здравей. Струва ми се, че по твоята схема ще дадеш на късо. Направих копие на схемата ти и наслагах стрелки, които да следят движението на един локомотив по пътя. Започва от зеления "Старт" най-долу, като тръгва наляво. Завърта по най-външния кръг, продължава през кръстачката и влиза от вътрешната страна, завърта по вътрешния кръг в дясно и продължавайки направо през стрелкта, се връща към лявата част на макета, където се завърта по вътрешния кръг. Минава под линиите в горната част и тръгва надясно по най-северната линия, където стига до кръстачката, през която преди малко е минал в обратната посока и ето ти късото. Все пак огледай отново, да не би аз да бъркам нещо де...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия