Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Ето плана на РАСН в ТТ

<< < (22/37) > >>

eurostar:
В такъв случай аз гласувам за този, който bategojko е харесал от предишната страница. За вдигането и свалянето нещо не можах да схвана - да не искаш да кажеш, че три части ще падат от стената независимо една от друга или аз пак не съм разбрал!? По-добре да е едно цяло, но изработено от леки материали...

pach:
Това е обсъждано тук (стр.4 на тази тема):

--- Цитат на: pach link=topic=466.msg41023#msg41023 date=1273580489 ---...По същество - рама няма да има. :search:
Това е втората причина да премина на WINTRACK-а.  :yes:

...Втората причина е възможността да се проектират ...бе направо автоматично си стават ---> ребра като част от конструкция тип "пчелна пита". Разликата от пчеличките е, че там са шестоъгълни клетките, докато тук са си квадратни.

Идеята е по този начин да се реализира с минимум разход на време за проектиране и чрез лазерно изрязване на клетъчна САМОНОСЕЩА конструкция (която на всичкото отгоре ако се монтира на досега предвижданото място в София - ще е и "сгъваема" в изправено състояния към стената зад нея) :wacko: даваща достатъчна якост, прозрачност - тоест достъп до вътрешността и , както  не на последно място - лекота в кг.
...Може да метна и една снимка на ребро от този горния проект... :nyam:

--- Край на цитат ---

И тук съм дал няколко примера кое как и защо (стр.4 от темата):

--- Цитат на: pach link=topic=466.msg41026#msg41026 date=1273581758 ---Ето примерен (не са с гъстотата която трябва) оребрен макет - видимата част от ребрата е само виртуална за да могат да бъдат "избирани" чрез мишката:

(Image removed from quote.)

като това е едно от късите ребра:

А това - едно от дългите:

Тост ребрата в същността си са невидимата част от първата снимка...
 ;D :scratch_ones_head:
...ПП.Ребрата тук са само примерни - тоест не са опразнени и от излишният материал, илит не са съвсем олекотени.Не напрзно и малко със самолети се занимавам - виждали ли сте ребро от крило на стар самолет? :spiteful:

--- Край на цитат ---

Както и тук (стр.5):

--- Цитат на: pach link=topic=466.msg41067#msg41067 date=1273649916 ---
--- Цитат на: pavel75 link=topic=466.msg41063#msg41063 date=1273645535 ---Една плоскост ли ще бъде или ще се разглобява. Ако ще се разглобява мислил ли си по тоя въпрос?

--- Край на цитат ---

Принципно цялата реброва конструкция ще е на три части (тоест от три "плоскости"):

(впрочем на тази снимка се вижда допълнителното олекотяване на напречните и надлъжни ребра за която писах вчера - тоест като "ребра от стар самолет".Предполагам че това е достатъчно за да го разбере и човек който не е виждал самолетна конструкция :))

- двете крайни ще са с  размери 110см х 125 см,
 - а средната ще е 105 см х 125 см.

Така ще има известна модулност, а и не ме притеснява малко по-голямата "дълбочина" на макета, щото при ширина 125 см и височина на трети надземен етаж около 20 см (ниво глава релса) или общо около 30 см до върха от покрива на дърводобивното предприятие, става доста неудобно за работа и би се наложило въпреки достъпа от три страни да се работи така:

Но когато е на три части, и трябва да се осъществи лесен достъп, просто вдигам например средната част и вече аз заставам в средата на макета - така имам лесен достъп до двете крайни части (отново от три страни).
И така...
 ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

;D ;D ;D ;D ;D ;D :scratch_ones_head:

zazo:
Този със "свлачището", също ми допада. Синтезирай няколко крайни варианта и ни ги пусни вече да направим мотивиран избор, щото аз лично почнах да се губя, пък и някои неща стават неактуални след обсъждането.

А за свлачището, може да го превърнеш в ефект, като го направиш така и на макета. Да сложиш ограждения, багер и вайкащите се инженери и работници наоколо. Ако ти се бастисва един коловоз  ;)

pach:
Хайде сега пък и свлачище...че то ще си стане типично "българска работа"!  :haha: :haha: :haha:

До понеделник ще съм готов със "синтезираните" варианти и ще ги кача тук заедно за по-лесна съпоставка! Дано да избера (изберем) някой накрая , че вече сърце не трае!
 :hi: :hi: ;D ;D ;D
(после като при оскари-ите ---ще има благодарности и т.н.)
  :thank_you: :drinks: :pleasantry:

pach:

--- Цитат на: eurostar link=topic=466.msg42119#msg42119 date=1275382285 ---В такъв случай аз гласувам за този, който bategojko е харесал от предишната страница. За вдигането и свалянето нещо не можах да схвана - да не искаш да кажеш, че три части ще падат от стената независимо една от друга или аз пак не съм разбрал!? По-добре да е едно цяло, но изработено от леки материали...

--- Край на цитат ---

Тази снимка онзи ден я нямаше...
Да точно така Жорж :yes:, ще се спуска/вдига към стената , но няма да е от една лека плоскост, а от три ажурни (от вътре) парчета, които като се спуснат ще оформят "една цяла плоскост" или целия макет.

;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия