Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Ето плана на РАСН в ТТ

<< < (15/37) > >>

Сaprycorn:
Доколкото виждам, за депото използваш две тройни халета, но защо са застанали така странно- в предната си част са събрани, а в 3адната има разтояние между тях? И са почти допрени до обръщателя! Ще разясниш ли как се е получило такова разположение?

pach:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=466.msg41423#msg41423 date=1274188936 ---Доколкото виждам, за депото използваш две тройни халета, но защо са застанали така странно- в предната си част са събрани, а в 3адната има разтояние между тях? И са почти допрени до обръщателя! Ще разясниш ли как се е получило такова разположение?

--- Край на цитат ---

Да разбира се (по-назад също го казах) - така е защото за сега не съм проверил какво имам точно в 3D-файлове, при това трябва да е за ТТ ...и достъпно за нашия пазар.
Та при чертането слагам (по настояване на Владо) някакви сгради , които да дават бегла представа за обема и разположението спрямо релсовия план.
Тоест, не си играя да довършвам плана в подробни детайли , тъй като това не е окончателния проект за подробна детайлизация.
Може би някъде бях споменал - в процеса на превеждането на тази програма да работи на чист бърлгарски език, се налага постоянна проверка и доизчистване на различни проблеми , възникнали в превода. Тоест при чертането хем "проектирам" разновидности на моя проект , хем проверявам правилността на превода и работата с командите и менютата. В тази връзка ако чертая с точните детайли, главата ми ще се пръсне и нищо нема да стане.
По тази причина (освен че още я изучавам в подробности и самата програма...)
 не съм си играл да пренаписвам кода на макросите (също на "ниво детайли с точни размери") и както отбелязах имам например "разливане" на ландшафт директно върху изградени релсови трасета.(например в последният план това стана пред западния двоен тунелен портал)
Накратко - детайлизация с точни пропорции и т.н. ще има когато премина към същинското чертане на избрания с ваша помощ релсов план.
До тогава , приемаме всичко по условно, тъй като ползвам готови библиотечни файлове с детайли и елементи, а хората които се занимават с някакъв вид проектиращи програми, знаят много добре, че такива библиотеки се създават най-вече от ученици и студенти (обикновенно на стаж във фирмите) и съвсем логично - нито са проверявани , нито са точно копие на действителните.
Тоест субективния фактор е огромен "пиедестал" на възможните грешки. Обикновенно библиотечните файлове с точни елементи ги няма дори в кракнати версии, и съответно не се разпространяват твърде свободно. Другото решение е създаването на собствена база от такива файлове и това всъщност ще ми е трети (или четвърти) етап по работата с тази програма. Предстои (след превода и на BG) същото и със HELP-файла, както и на 3D- визуализатора. Едва тогава ще дойде ред и на тези библиотеки.
 ;D ;D ;D

schatsi:
предлагам ти следнта промяна на плана:

помисли по промените..
 + избягваш пресичането на маневрен коловоз!!!!
 + влка ще тръгва от челен коловоз...
 + голям мост

pach:
Вече го обясних:
 - не харесвам такива мостове над гари (това първо).
 - нивото на моста е на 75 мм (трябва да е ) тоест само офис коловозите в предната част ще са видими.На практика  моста и последващата "естакада" към  разменната спирка, ще ми скриват от погледа цялата (хубава) гара и нейните коловози.
...че аз от самолет ли ще си гледам влаковете на нея?
 :scratch_ones_head: ;D ;D ;D

Но обмислянето продължава... :spiteful:

Сaprycorn:
 Сега разбирам, но специално тази част- обръщател-ринг-депо трябва да я прецизираш много внимателно! Обръщателят и депото са на 100 процента обвързани геометрически помежду си и не позволяват никакво изместване, дори на милиметър! За съжаление аз не съм запознат с предлагането на такива артикули в ТТ, и не мога да дам конкретни препоръки! Но ти желая успех, Пацо!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия