Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Ето плана на РАСН в ТТ

<< < (20/37) > >>

Ivo Nedkov:
Ако трябва да дам моето мнение - гласувам за този вариант:

Харесва ми разположението на трасето върху макета
и цялостното оползотворяване на пространството...  :good:

schatsi:

--- Цитат на: pach link=topic=466.msg42065#msg42065 date=1275305739 ---
Шатци , сигурно ще скочи , къде му отиде офис-макетния коловоз!?!!
Но все пак да си каже тежката дума.

--- Край на цитат ---

... :good: добро е
...колкото за " офис-макетния коловоз"...с едно леееко изтегляне на гарата в северна посока(..чрез превръщането на 1-ви - в челен коловоз-примерно)
...и връзването на пътя от дърводелната с останалата част на гарата(нали и товарни влакове ще се движат до там..)
ще освободиш място и за него ...със спускане на единия(външния от дясно)път, ще излиза  от тунел пред реката  ...и ще се мушне под депото , след това -изкачване и излиза отляво на гарата.... Така ще удължиш единия път.

П.П.
...от ляво аз бих боцнал един портален кран...(или посредата...да е по-близо до депото) за разтоварване на въглищата...

pach:
Лелеее ... и Батегойко харесва повече "онзи"!!!
Благодаря ти за мнението! :hi:
 Шатси  ...ти си лош...лош...лош... :pleasantry:
Е как можа сега така? :swoon:
Това за първи главен глух коловоз си е направо трепач (подобно като на Яско гарата) и изходен за второстепенното трасе...си е "убиец"!!! :good:
За външният овал да се спуска, през офис коловоза и да се издига пак - не е лошо но тогава в горния край (спускане/изкачване) трябва още една релса или още 43 мм от северния ръб на макета за цялата релсова фигура.
Офис коловоза обаче ще "свие" и без това тясното място около депото.
И ще открадне цели два глухи коловоза!?!?!!!!
А портален кран трябва да има точно на тях (но нямам чертежа му в 3D вид).
Но,това със "стартов" коловоз за влаковете към горните гари , доста ми харесва.

ПП."Лоши" хора...аз чертая разновидност на този:

Но повечето от вас харесват този:

Накрая ще подобря и единият и другият съгласно "най-новите" ми и "последни" виждания, както и ще се съобразя със всички съвети , които ми дадохте и давата по тези планове и ще пусна двата модела да се "състезават" - щото аз вече нямам сили да избирам - и двете сами като дечица...
 :hi:

Още нещо или някой... :search: :search: :search:
 ;D ;D ;D

schatsi:

--- Цитат ---Офис коловоза обаче ще "свие" и без това тясното място около депото.
И ще открадне цели два глухи коловоза!?!?!!!!
--- Край на цитат ---

...Няма да го свие (той се мушка под депото...)-дори напротив - ще имаш място и за един глух коловоз до него....
...чети по внимателно:
местиш цялата гара на север(Със се депото и глухите коловози!)

--- Цитат ---трябва още една релса или още 43 мм от северния ръб на макета за цялата релсова фигура.
--- Край на цитат ---
...имаш място - ще свиеш подземната гара по-навътре...или ще имаш само по два коловоза на път...решение ще се намери-стига да има желание...

pach:
...аз чета , но обясних , че от север имам необходимост от още 43 мм ширина , за да мога да спусна и изкача външния овал, който на юг минава като офис коловоз.
Тоест няма толкова място (не че няма, но става много ... :prankster:).
Тоест в най-добрия случай, ако успея на север да слезна/кача овала, то на юг положението остава непроменено и за да отворя място за офис коловоза , ще трябва да отрежа средната южна част, където ще се вижда офис коловоза. Тоест двата глухи коловоза до депото отиват на.... :dirol:
 :hi:
Желание има , ама пусто само моделистка душа не стига...иска и мястооооо!
 :scratch_ones_head: :lol: :lol: :lol: :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия