Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Grivata в ТТ

<< < (5/19) > >>

svetljjjo:
от германия до българия има транспорт и то супер евтин 3,60 на килограм
може спокойно да се купува от ибей.де
самия транспорт от продавача до адреса на куриера е скъп обикновено около 5 евро
и е обявен предварително в търгът ако се циганите като мен и достаждате на немците могат да го намалят
реално струва около 3 евро на килограм но те си слагат надценки за в джоба с претекста че имали разходи за пакетиране и трябвало да шофират  :lol:
И за плащането има посредник който прави преводи по банка ако не разполагате с кредитна карта или сметка в пейпал
взима 4 лева + 8%
Ако някой се интересува мога да дам линкове
Почти всичките си неща съм купил така за около 700 лева имам вече около 20 лока и над 50 вагона и около 30 метра релсов път
+ много стрелки кръстачки сгради и куп други неща  :good:
Но аз разбирасе съм купувал само най- евтиното щото бюджета ми е силно ограничен да не кажа че клони към нула
Иначе за 20 или 30 евро има доста хубави локомотиви с декодери
стартови сетове дигитални за по 50 евро изобщо евтиния в сръвнение с цените в българия

grivata:
Ще разгледам ... имам PayPal акаунт и съм пазарувал десетки пъти оттам ...

grivata:
Започнах леко да редя и да умувам кое как ще е ... приемам всякакви мнения и съвети!
В едната крива смятам да има тунел, под моста вадичка или канал, улици, паркинг, парк с пейки, жилищни сгради, басейн с плажуващи, посрещачи и пътници на гарата, жп работници из железния път, колички, камиончета ... още умувам върху плоскостта, дали да остане стиропора или да купя OSB плоскост, както и върху типа релси, както се оказва няма от кого да си закупя Т-профил в България ...

pach:
На всичките начални въпроси има отговори в доста теми из форума (все пак е на доста години)
както и  например тук или направо прочети основите на моделизма в български вариянт оттук:

ftp://82.103.112.145/KNIGI/juri_botev.pdf

Само да вметна - не ни стряскай с този двуосен BR-80 в Н0 - все пак нали в ТТ ще ти е макета!2 ;D
По-добре стиропорените плоскости залепени на нещо твърдо за поддръжка (шперплат например), отколкото
тези тежки OSD-плоскости. Избора си е твой все пак,особено ако искаш да им монтираш крака като на маса.

Аааа...и наклона от/към моста ти е твърде стръмен - като на детски макет от "Noch" сякаш.
Не че мотива ти е малко по-различен, но истината е в семплата схема с голями възможности.
Желателно е наклона дда ти е максимум 40/1000 (мм)!!!! Тоест трябва да е по-малък от 4 см на 1 м релсов път
като при това трябва да включиш и плавното издигане от нулата и плавното преливане към мостта.
За това можеш да прочетеш конкретно на страници 82-85  от горе показаната книга по моделизъм!

Пп. Т-профил често се продава и в OLX.bg - втора ръка е, но в мн.добро състояние на приемливи цени.
както се споразумееш с продавача дори. Като има дупка в пазара, някои все пак я запълват...

pavel75:
Аз бих предложил един глух коловоз с магазия или малко депо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия