Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Star Wars VII
widowmaker:
--- Цитат на: gzo link=topic=4801.msg102433#msg102433 date=1450716149 ---Има, точно толкова, колкото ако не ти е харесал си се набутал с ЦЕЛИ 11 лв, а ако пък ти е харесал си се изкефил САМО за 11 лв. :haha:
--- Край на цитат ---
Е това е типично българско тълкувание на ситуация - "набутал".
Ако не отидеш да го гледаш как ще знаеш дали става или не?
"цели 11 кинта" ми прозвуча като някаква супер крупна сума,
все пак това са 11 лева, не 1100 :)
Величко:
Тоя филм хубав-лош, е в графата задължителни за гледане. Мен лично не ме впечатли, но ако не го бях гледал нямаше да го знам за себе си.
widowmaker:
--- Цитат на: Велко link=topic=4801.msg102440#msg102440 date=1450726396 ---Тоя филм хубав-лош, е в графата задължителни за гледане. Мен лично не ме впечатли, но ако не го бях гледал нямаше да го знам за себе си.
--- Край на цитат ---
Точно :)
3Д-то беше дървено също, не се научиха да ги правят реалистични нещата.
Не можеш да имаш дълбочина на нещо, което е на няколко стотин метра от
теб, разстоянието между очите ти все пак не е 10 метра, обектите в далечина
трябва да са в една плоскост, иначе все едно не гледаш големи обекти, а малки
модели точно пред теб. В Jurassic World имаше същите 3Д пропуски и едва когато
го гледах у нас на 2Д, го оцених подобаващо като ефекти. Иначе и той беше с
много дървен сюжет.
gzo:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=4801.msg102439#msg102439 date=1450726079 ---Е това е типично българско тълкувание на ситуация - "набутал".
Ако не отидеш да го гледаш как ще знаеш дали става или не?
"цели 11 кинта" ми прозвуча като някаква супер крупна сума,
все пак това са 11 лева, не 1100 :)
--- Край на цитат ---
Не можа да ми сханеш бъзика, карай :good: Ако беше го прочел до "САМО 11 лв" щеше вероятно да се сетиш за крупната сума и за различните ъгли на едно и също нещо.
Лично за мен това бе поредния кьорфишек с което затвърдих впечатленията си, че днешното кино залага повече на върла реклама до зомбиране и на ефекти от графики до заболяване на очния нерв. Същите тези зомбита после дават луди кинти за пластмасови маски, каски, светещи мечове и всичко що е релевантно до "стар варс". Лошо няма, нека икономиката на КНР да се върти, но ме е яд, че всичко това не е генеритано от някой наистина стойностен филм, който може да гледаш 100 пъти и пак да ти е приятен, а от разни детски филмчета за жедай, чубаци и пр. хуманоиди. Моля почитателите да не се засягат, просто това ми е мнението без да съм обремемен от детски спомен жив и сантимент от първите серии.
pach:
11-те лв на фона на 5000$ платени от някои манияци, са нищо за нас... :pleasantry:
Колкото до 3D, предполагам, че има и още недостатъци, но не всяко студио може да разполага
с режисьор като Спилбърг, който да им снима 3D-то цели 10 години като "Аватар".
Точно за това "Аватар" за сега, си остава "пътеводната звезда" как трябва да се прави един филм.
След неговото излъчване, масово почнаха да се правят 3D-филми, но с отвратителни качества,
и издишат не само каято сценарии, но и като актьорска игра, липсата на някаква истинска фабула и т.н.
Дано не се наложи още 10 години да минат, за да дочакаме някаква качествена фантастика все пак...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия