Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Нова сигнализация за макета ми

<< < (2/6) > >>

br185:

--- Цитат на: Vlado link=topic=481.msg4939#msg4939 date=1210500974 ---А какво ще кажеш на някои от коловозите в гарата да се сложат наземни светофори, като например на този, който е най-къс и отдалечен от гаровата сграда, на който се намира английската стрелка?
п.п. Преди малко гледах светофорите по обикновена и скоростна сигнализации и като че ли се ориентирам към обикновената, защото ми се струва по-лесна за изпълнение.

--- Край на цитат ---
  Ето ти една идея. На снимката по долу светофорите които според мен могат да се направят приземни са означени допълнително с черна точка.
  Относно системата на светофорите лично аз бих ти препоръчал скоростната сигнализация. По-ефектна е и ми се струва по лесна за изпълнение по простата причина че всички светофори, входни и изходни, са еднакви. Евентуално изходните би могъл да ги направиш с четири, а не с пет фара(липсва поканителен сигнал- луннобяла мигаща светлина).
При обикновената сигнализация изходните светофори са по- прости ама входните са по стандарт с цели 9 фара. Това си е сложно за направа според мен.
 п.п. Ако е възможно напиши някой линк от къде мога да ги гледам светофорите, че аз имах един ама нещо съм го изгубил. Мерси предварително.

Vlado:
http://bgrail.info/site/index.php?page=home&links=signals
Гледай в ляво "Сигнализация".

br185:
 Мерси за линка. Точно същия който и аз имах.

pach:
Ако искаш и не бързаш (и схемата ти е такава като на чертежа на БР185) ти предлагам да се откажеш от скоростната . Вярно тя е по-лесна за изработка , но пък не е толкова ефектна.При това не съм сигурен че макета ти е "скоростен"... ;D
Кажи стрелките имат ли допълнителни електроконтакти (както бяха едно време) ако не ще ти кажа как да си монтираш допълнително и тогава светофорите се управляват автоматично (по желание ) и проста диодна матрица за "фаровете" при различните комбинаций на светлините.Автоматичното упр. може да се дублира и с ръчно упр. при желание , като системата остава отворена и за ъпгрейд дори!
Също светофорите на ел . крушки ли или на светодиоди ще ги правиш.
Ще се опитам тия дни да ти направя примерна схема (или основните връзки ) пък ти ще решиш дали ти харесва и става.

Vlado:
Благодаря за предложената помощ! Ще се възползвам! :)
Значи никак не бързам. Това сега само ще маркира бъдещите ми усилия в каква посока ще са.
Повечето ми ел. механизми за стрелки имат такива клеми. Само тези конрадските с крайното изключване нямат, но пък са само четири на брой (нормалните са 9 бр.).
Всички светофори ще са с диоди.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия