Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
НПМ за МТУ
Krasi Tankista:
http://scaletrainsclub.com/board/download/file.php?id=151311&mode=view А ето как решават проблема с рамите на Пересвет руските колеги .
Boris 2-12-4:
Ще допълня нещо към хубавите неща казани от Краси. Белият метал може да се пои, НООО доста трудно. Преди време FOHRMANNWERKZEUGE предлагаха паста с температура на топене 150-160 градуса по Целзий.
Обаче разликата с температурата на топене на белия метал остава 10 до максимум 20 градуса и тук се крие голямата опасност за запояваните части.
Iain Rice даже написа 64 странична книга за сглобяване на модели от бял метал.
При англичаните това си е традиция, да лепят или поят китове от бял метал...
През деветдесетте години даже си играехме да експериментираме бял метал върху месинг и обратно...
Krasi Tankista:
Между другото, белият метал на англичаните е по - различен от този на германците. По - твърдичък, по - лесно се обработва. Аз наскоро се запознах с него и съм приятно изненадан. Няма да рискувам да го запоявам, въпреки че имам хубава поилна станция, . При мен също ще се наложи да се лепи месинг върху бял метал, но аз лично мисля да го лепя с лак.
TANO:
Е, при мен щом за 38 години стоене в пликчетата панелите не са се нацепили така значи им няма нищо, ама знае ли се. Боре, според мен няма нужда да си играем на руска рулетка със запояването. Лепиш две стени със секундно лепило, колкото да стоят една в друга и после пълниш ъгъла отвътре с течен метал на Бизон(както ти ме посъветва миналата година). Така ги правих и двете и бас държа, че няма да мръднат. Но може да се разберем следното – след още 38 години ще ги погледна и ще пиша дали им има нещо. Вие само стойте на линия.
Krasi Tankista:
Нищо няма да им има. Само по - хубави ще стават. :clapping: Само исках да попитам с каква боя ги боядисваш? Може ивече да си казал, ама аз не съм видял.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия