Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

НПМ за МТУ

<< < (26/36) > >>

TANO:
Още една крачка напред:

TANO:
Ще имате ли нещо против да метна и тия картинки?

bazitov:
Интересно ми стана колко време отнема пълното проиграване в един от мащабите? Композиране на влак, нареждането на маршрутите, сигналите и т.н.

TANO:

--- Цитат на: bazitov link=topic=4884.msg114510#msg114510 date=1549815788 ---Интересно ми стана колко време отнема пълното проиграване в един от мащабите? Композиране на влак, нареждането на маршрутите, сигналите и т.н.

--- Край на цитат ---

Много труден въпрос. Никога не ми е идвало наум да меря за колко време връткам някое влакче по макета, или пък за колко време става някаква маневра. Зависи от много неща. Зависи какво си си сипал от едната страна на пулта, което е в пряка зависимост с това какво си си сложил за мезе от другата страна на пулта, зависи дали домашните са те оставили на мира да си гледаш кефа, зависи колко „важна” маневра правиш, зависи от коловозното ти развитие и това какво те кефи – влак ли да въртиш, маневра ли да правиш, колко композиции имаш и можеш да сменяш като се наиграеш с някоя. Пък и ако питаш конкретно за това макетче, то поначало не е замислено за кой знае какви сложни движения – просто си връткам 10-тината композицийки на него и толкова. Като се наиграя за месец-два и го прибирам. Не мога да ти дам по точен отговор.

А ако питаш за сглобяване или за колко време ще сменя един мащаб с друг - пак не съм мерил, но мога да ти отговоря приблизително. Час, час и половина за цялостно сглобяване/разглобяване и 15 - 20 минути за пренареждане на мащаб. :hi: :drinks:

bazitov:
Замислил съм съвсем прост макет в няколко модула (общо 1.5м), буквално 3 стрелки покрай една фабрика за гипс. По-скоро ще спадне в раздел диорама, с възможност за разглабяне.
Та от там въпросът ми беше ако се спазват по-стриктно правилата за движение - управление на сигнали, взимане разрешение за маневра (ще трябва да се навлиза в глания път), изчакване на пътническите композиции преди да продължи маневрата и т.н. дали ще мога да си го направя по-интересно.  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия