Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Помощ за декодери
Adrian:
Производителят каза , че този модел вкл защита при 24 V . Вчера са тествали 8 пиковски , 3 роковски и 3 тилиг-ски локомотива . Никакви проблеми . Аз също имам около 10-на машини - само Шенкъра даде проблем.
dred77:
Привет. Схемите на локомотивите са еднакви, на джъмперите на NEM652, няма елементи, така че най-вероятно остават по платките на локомотивите /може да са различни елементите, не съм ги мерил/. Пък и понеже се натаманиха двата лока, повече не съм пипал по хардуера така да се каже: " Заспало куче -не го буди " :). И двата са с диоди за светлините и с 5 полюсни мотори според производителите, звукът от моторите им при тръгване и забавяне е направо еднакъв. Освен тези двата имам само още един лок с подобен звук на мотора :https://www.roco.cc/en/product/231217-0-0-1-4-0-0-001001/products.html, / от Т679 е направен бдж 07 1917, сега 07 091.2/. Локомотива на Пико BR119 е хубаво направен, само едно нещо ме дразни леко, при триосна талига, задвижени са и токоснемат само две оси.
Успех на колегата с дигитализирането му, лока е уникален и доста радва!!
Adrian:
Както обещах - върнах парите на Тотомото . Преди малко тествах двата декодера (които са включили защита) на локомотив Булмаркет -
декодерите са абсолютно изправни и въртят кръг след кръг на тестовото трасе .
No comment .
Best Ripper:
Браво! След като вече си майстор по тестването, няма да е зле да измериш консумацията на проблемните локомотиви и да обясниш защо включва защитата. Ще е полезно за всички, включително и за производителя... :hi:
pach:
Поздравления Адри! :hi:
Беше хубаво преди това Тотомото, да направи някои замервания
с мултицет, по въпросния локомотив, като негов собственик.
Щяхме и ние да сме доволни, да разберем евентуално, къде е проблема а и производителя щеше да има изходна база за възможни подобрения.
Но всичко това, при условие, че е технически запознат отлично,
както с моделите, така и с електрониката.
Сега беше момента да се направи...още повече, че Димитър казва щото да няма проблем поне с осем декодера от този тип!!!
Въобще както казва и Митко888, явно има разлика в производството на едни и други модели. А ако разберем рано проблема, ще можем да реагираме адекватно в бъдеще.
А бъдещето явно е с еднодоларовите моторчета!
:hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия