Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Цифрова централа z21/z21 Start „бяла“ №10825 на Roco

<< < (10/13) > >>

Best Ripper:
      Специално за mitko0888, който явно още не е разбрал – написаното от мен се отнася изключително за обикновени и начинаещи потребители. Той както винаги залита по крайностите, безсмислените и ненужни неща. То и за това си има обяснение…
      Изобщо нямам никакво намерение да се занимавам с безсмислиците и неверните неща, които той е изписал тук и изобщо. Още по-малко пък да твърдя някакви проценти на вярност. Нито имам желание, нито имам време, нито виждам смисъл… Единствено съжалявам, че пуснах темата. Трябваше да си я ползвам за мен и за желаещи да четат…

Във връзка с горното искам да задам няколко въпроса, нещо като анкета, колко човека в България досега са използвали разни неща. Искам дебело да подчертая – досега, към днешна дата! Разни засилки, идеи, проекти и прочие напъни в бъдеще време много сме ги чели и слушали тук, говорим за нещо реализирано. Та ето и питането:

Колко души в България реално са ползвали и ползват следните неща в домашни макети и трасета:

1.   Цифрово управление в DCC на стрелки, светофари, семафори и пр.
2.   Модули за обратна връзка, модули за заетост, броячи на оси… /в DCC/
3.   Цифрова маршрутизация в DCC
4.   Управление с Railcom, LocoNet и т.н.
5.   Компютъризирано управление с програма през PC или лаптоп /тук не влизат елементарните проби на един локомотив с няколко вагона по овалче/.
6.   Свързване на повече от една реална централа в мрежа /не само z21/.
7.   Ползване на бустери.

mitko0888:
Специално за BestRipper мога да кажа, че който и да е в България (и не само), не е нужно да е жп-моделист, след като си купи (или са му подарили) z21, в стартов сет или отделно, може спокойно да си я включи и да се кара влакчетата, стига само да погледне ръководството, което върви с нея. Без въобще да е нужно да чете на писаното от BestRipper, което може само да го обърка и въведе в заблуждение, или пък да го откаже въобще да си я купува, защото нямала операционна система, не знам си какъв порт, не можела да прави нещо с mfx, каквото и да значи това.

А който иска сам да прави нещо с централата, освен да гледа овалчето на пода, сигурно освен за написаното от мен ще пита за портове, пакети, софтуер и други неща, но както казах това е извън възможностите на BestRippera и той едва ли ще го разбере.

liro4605:
   Хубав купон сте си заформили тука момчета.Слушам ви слушам ви в съседство пък реших и аз да потропам да вляза.Удобно ли е да поостана,че голям смях пада пък и гледам туршията ви свършила и нося.

Специално за mitko0888.Не съм жп-моделист,но моделите ме кефят и си ги събирам.Много правилно BestRipper е написал една категория в която съм и не се обиждам от това ,а именно „масовия потребител“!Имам си прекалено много други задължения,занимания,ангажименти,хобита и едно такова ръководство ми е от полза  :victory:

Весели празници и пътувайте с БДЖ  :yes:

pach:
В Нюрнберг, от ROCO представиха последната си новост в програмирането и управлението на подвижен състав, както и аксесоари към моделните коловози, които са  работещи
чрез цифрови дешифратори (DCC & ...), а именно - " Z21App".
Мисля, че на този етап, няма нищо по-просто и лесно, при това
дори визуално ясно (като за дете) в програмирането,
като дори е с нужната помощ по съдържанието на всеки един бит
от СV по желание, в цифровите кодове. (както знаем всяко CV има поне един байт който съдържа 8 бит-а)
Графичното представяне на резултатите е още едно улеснение.
Не схванах обаче на техен таблет ли ще е, или самото приложение
ще е продавано, за  осъществяването на връзка със съответната станция Z21:
https://youtu.be/RuzzsPp-Obg
Страхотно начало за 2018 от фирма "ROCO"!!!
 :drinks: :clapping: :hi:

ПП. Ако от Роко или от руснаците се появи надстройка - да работи
и на руски език, от там до български език ще има само една крачка

pach:
Още малко в помощ:
https://youtu.be/VIKai6vfBVE
 ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия