Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
ЭР25 – опит за мастер (of puppets?)
LDimitrov:
Ще погледна по-напред в бъдещето, за да съм готов когато/ако дойде. Крайния продукт се планира да бъде нещо като показаното на долните снимки,
Silverliner
Silverliner2
надявам се обаче с качеството на смолата от този строеж (изключвайки кофти момента с въздухозаборниците): https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234917891-172-cmr-hawker-siddeley-buccaneer-s2/ - всъщност след около седмица мога да потвърдя за качеството от първо лице, но отзивите до момента са повече от положителни.
Също така, насипните детайли се очертава да са повечко, като талигите би трябвало да приличат повече на истинските (за колоосите писах). Вероятно ще се наложи и някакъв минимален задължителен фотоец, може и допълнителен такъв по желание. За да е задоволителен комплекта, ще са нужни и служебни надписи по машините – значи декали.
Описвам това не като реклама на стока, а като виждане за резултата от усилията ми по темата и за да премина към същината на сегашното ми включване:
Във връзка с проектирането на декалите, да питам за означенията по ЕМВ серия 32, конкретно през НРБ периода - някой има ли снимки от това време и желание да ги сподели? Става въпрос за служебните надписи по тях, като трябва да сте сигурни, че снимката е от упоменатите години и се вижда исканото. Не вярвам да са снимани много такива неща тогава (то и сега така...), но се задава печат и ми се ще пробно да изкарам и едни такива надписи.
Иначе ето пример какво се търси, но това е съвременното надписване:
bdz43r:
Старите надписи, специално тези двата, са същите, но спирачката маса е 210 тона.
LDimitrov:
Благодаря за информацията! Да се надявам че и с останалите е така. В крайна сметка, ако няма снимки, няма и доказателства за погрешността на каквото и да съчиня по надписите.
pach:
А дали ще те затрудни да направиш една скица
кой надпис (съдържание също)къде е шаблониран
по мотрисния състав? :give_rose:
LDimitrov:
Честно казано, никога не съм го поглеждал от страна дали ще или не ще ме затрудни. Аз не съм фактор, щом задачата го изисква - ще се прави, а тя ще го изиска и никой не ми е виновен че съм си избрал такова хоби :haha:. Все още събирам информация за предпочитания от мен период и искам тези надписи да направя.
Накратко - като му дойде времето, ще има надписи с инструкция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия