Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Обороти и предавателно число
Krasi Tankista:
Червякът е добре наистина. Лагерите са отлична идея. :good:
Каза че е за 2700мм, дай другите размери. Как ще се закрепва към шасито? А блендите и токоснемането? :mda:
Nenchev:
Еееее, Краси!!!!!!
Аз, че съм бързак - бързак съм, ама за 1 ден толкова. Сега печатам първата проба и като го пипна и усетя на допир ще изкусурявам другите неща. Имам някои идеи, но искам първо да го видя на живо.
Колкото до другите размери - те са лесни - само разтягам или свивам разстоянието между колоосите и по пресечните на окръжностите намествам междинните колела.
Krasi Tankista:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=5220.msg115330#msg115330 date=1553515265 ---Еееее, Краси!!!!!!
Аз, че съм бързак - бързак съм, ама за 1 ден толкова. Сега печатам първата проба и като го пипна и усетя на допир ще изкусурявам другите неща. Имам някои идеи, но искам първо да го видя на живо.
Колкото до другите размери - те са лесни - само разтягам или свивам разстоянието между колоосите и по пресечните на окръжностите намествам междинните колела.
--- Край на цитат ---
Исках да посочиш другите размери именно на този редуктор - ширина, височина, дължина и т.н. :thank_you:
Nenchev:
Уф, ама съм тиква....ето:
Дебеличко за сега е 8.80 мм, ама за всички размери има мегдан за намаляване - къде с по 0.5 мм, къде с до 1-2...
Ето и какво измъдрих по въпроса с блендите:
Колкото до токоснемането - Тошецът ще ми ецне едни хубавки месингови пластини с отвор в средата, който с винтче и кабелна обувка ще предава напрежението. Пластините, мисля да опират от вътрешната страна на колелата.
Окачването - все ми се ще да го направя шарнирно - едни ябълки в областта около средното винтче (което в този случай ще даде фира) и после на самата рама скоба с вдлъбнатина, в която да лягат ябълките...Не знам дали го обясних, ама като го нарисувам ще го покажа.
pach:
Червяка колко канален си го предвидил?
&bgflag
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия