Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Обороти и предавателно число

<< < (2/4) > >>

Жоро:

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5220.msg115296#msg115296 date=1553417191 ---...Демек, да си търся колело с 16 зъба, което да ръгна веднага след червяка с презумпцията, че останалите зъбни колела в редуктора са с отношение 1:1?...

--- Край на цитат ---

Иво, виж тук дали има нещо, което ще ти свърши работа  :buba:

http://hobbystrong.com/index.php?route=product/category&path=201_202&sort=p.model&order=ASC

ПП Честит рожден ден и от мен!
Кефиш мъ, ш'ти звънна :)

Nenchev:
Когато Архимед откри, че като се цамбурне във ваната от нея изкача толкова вода, колкото е собствения му обем извикал "EUREKA!"....пиша го това, 'щот нали за топла вода става дума...

Та EUREKA - 2700 мм междуосово - тамън за 04:

Оказва се, че мАторът ми е с 9500 min-1 и следователно, трябва ми колело с 13 зъба.  Обаче, азе имам една торба щърбави колела - един им липсва, та си мисля да компенсирам по-малкото число с напрежението.

Nenchev:
Кеф ти риба, кеф ти паламуд.....

В смисъл на това, че може да се изработи на 3D принтер от пластмаса, може да се резне на рутер от плексиглас или месинг, може да се изработи от WAX пластмаса/смола и после да се отлее от метал....Въобще универсалната работа...

Krasi Tankista:
Червякът ти е разположен високо, ако това е външният му диаметър.   ;D

Nenchev:
Мисля, че е от перспективата...

Ето и как изглежда:

И се чудя дали да не боцна 2 лагерчета на оста на червяка - да не шава напред-назад, като сменя посоката на въртене...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия