Автор Тема: Макетът на Стоян Божанов - TANO  (Прочетена 210617 пъти)

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
Re:Макетът на Стоян Божанов - TANO
« Отговор #165 -: 24 Март 2009, 12:02:23 »
Прави сте, друг вариант е да пръсна снимките по темите на хората, но не всички са подходящи за там. Съвсем същото се получава и със снимките от клубните сбирки. Когато някой хареса конкретни снимки от кюпа, нищо не му пречи да ги закачи отделно в темата си, или да цитира, доста хора вече са го правили. Друг проблем в момента е, че Жоро няма своя тема в раздел "Моята колекция", та снимки с неговите неща къде да ги сложа, дайте идея!?!
Колкото и да се стараем да спазваме структурирането на информацията по темите, все някога джапваме встрани.
Тая снимка я знаете, но вижте в каква тема е!      

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #166 -: 24 Март 2009, 12:19:29 »

Пуш-пул система - същото за което тия дни Любо обясняваше на Христо
Администрация ВЧЖ

А тук няколко по-внимателни снимки поръчани от компания ЖЖК

===================

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #167 -: 24 Март 2009, 12:29:27 »

===================

Това било "Регата"! (Стоянчо)

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #168 -: 24 Март 2009, 12:46:25 »

Това е лодка "Генерал репаратур" - първите реконструирани лодки след войната в ГДР и тук съм снимал специфичното на модела - сложена е помпа, заради която единият от двата червени резервоара в рамата е отстранен. Доста хобисти си взеха такъв и си признавам, че наистина е много красив, без да съм голям фен на лодките.

А за това няма да казвам нищо - просто трябва да се види, аз останах смаян!!!

naskokefa

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #169 -: 10 Април 2009, 13:13:03 »
Супер е! Само един въпрос - откъде взе Сименса, че искам и аз да си купя такъв! :)

TANO

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
« Отговор #170 -: 30 Април 2009, 18:58:37 »
                                                            :hi:Привет :hi:
С известно забавяне, но все пак благодарение на Иво, и не без съдействието и на Мишо ТабакоФФ, част от филмите вече са някъде из виртуалното пространство.
Какво да кажа за свое оправдание:

1. Известно е, че светлина от светодиод излиза зле на фотоснимка. За сметка на това с видеокамера нещата стоят още по зле.   Ще трябва да проявите повечко фантазия, когато гледате зелените светлини и до някъде жълтите.

2. Видеокамерата е много по капризна от фотоапарата по отношение на светлината. Снимал съм на обикновената светлина в  стаята, а това не е съвсем достатъчно за камерата. Резултата е, че светлите обекти понякога леко червенеят.

3. Беше ми много трудно едновременно да снимам и да карам влаковете. В резултат или помръдвам с камерата, или не успявам да спра добре влака, или ми се вижда сянката. А най-често и трите наведнъж.

Ако преглътнем горепосочените проблеми днес за ПРЕДЯСТИЕ ще кача първите две кратки филмчета / 5 и 3 мин. / По сценарий  двете са съвсем еднакви - показват работата с пулта по нареждането на маршрути, отмяната и пренареждането им в друго направление, индивидуалното обръщане на стрелките при маневра, както и свързаната с нареждането на маршрутите промяна в показанието на сигналите. Постарах се да покажа и обвръзката на сигналите - входен с предупредителен, изходен с входен, по двата основни транзита - по права и по отклонение. Разликата в двете филмчета е, че първото е със сигналите по скоростната сигнализация, а второто е с тези по обикновенната / БДЖ / сигнализация.

И така ето линковете:

Сигнали по скоростната сигнализация:

http://okoto.info/files/title_01.avi

Сигнали по обикновенната / БДЖ / сигнализация:

http://okoto.info/files/title_02.avi

Приятно гледане :drinks:
« Последна редакция: 30 Април 2009, 19:04:31 от Dispatcher »

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #171 -: 01 Май 2009, 15:13:36 »
Поради постъпило запитване от автора на филмите горе, дали всичко е наред с тях, щото на втория ден не могъл да види единия - ходих, гледах, проверих и отговарям - Всичко е наред!

Проблем може да има компютър със стар Windows, по-скоро такъв с липсващ кодек на него. При втория вариант съответният плейър сам отива и сваля нужния кодек от мрежата и след инсталиране всичко трябва да е наред. Ако неще да си го свали и инсталира, сложете му го насила!
Големина на файловете:

1 - 43 МВ
2 - 28 МВ

Вижте клиповете по 3 причини:

1. Това са уроци за управление на макети и истински железници от професионалист.
2. Умело представяне на нещата с методите на истинското кино - още един скрит талант на автора.
3. Музиката е

Какво да го хвалиш, то самО се хвали, казва се - Стоянчо!
« Последна редакция: 01 Май 2009, 16:24:37 от CaLLlo »

mill

• Гост
« Отговор #172 -: 01 Май 2009, 19:29:27 »
 :hi:Ааа музиката ма уби.. :good:.Що не пусна влаковете бре Стояне.Как ма измъчи, ;D
Саше,кажи моля те как се казват песните,особено на втория филм :yes:плсссс

CaLLlo

• Hero Member
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #173 -: 01 Май 2009, 22:46:15 »
Цитат на: muncho link=topic=587.msg24186#msg24186 date=1241195367
:hi:Ааа музиката ма уби.. :good:.Що не пусна влаковете бре Стояне.Как ма измъчи, ;D
Саше,кажи моля те как се казват песните,особено на втория филм :yes:плсссс

Мунчо, Стоянчо е сценарист, режисьор, оператор, изпълнител на главната мъжка роля, редактор, директор на продукция(последния да затвори вратата), както и музикален оформител, ... ... т.ч. той да си признава  :yes:

ivo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 2010
  • Рейтинг: 558
  • HO - II-III, София
« Отговор #174 -: 08 Май 2009, 10:56:22 »
Филмите от макета на Тано може да гледате без да ги сваляте на следния линк от сайта.

http://www.railwaypassion.com/?cid=213

:) Приятно гледане.

TANO

• Hero Member
« Отговор #175 -: 08 Май 2009, 11:34:23 »

:hi:Пак здрасти
Няма въпроси по първите две филмчета, което значи, че не са ви впечатлили особено. Затова решавам да ви сервирам първото ОСНОВНО БЛЮДО.
Филмчето съм го кръстил "Дизелов вариант". Дълго е 45 мин, снимано е през Януари тази година. Заглавието подсказва, че има съвременен подвижен състав с дизелова тракция. Светофорите са по скоростната сигнализация, автопарка също е сравнително съвременен. Уточнявам, че при мен немските епохи изобщо не вървят. Старал съм се да събирам модели, които отговарят на българския подвижен състав или поне да приличат на него. Филмчетата представляват и нещо като парад на цялата ми колекция - всяка една композиция прави по едно кръгче на макета, така че има вероятност на някой да му писне да ги гледа целите. А за тези от Вас, които мислят, че ще издържат до края ето и линка

Дизелов вариант:

http://okoto.info/files/title_03.avi

Приятно гледане

TANO

• Hero Member
« Отговор #176 -: 08 Май 2009, 11:53:53 »
Цитат на: ivo link=topic=587.msg24285#msg24285 date=1241769382
Филмите от макета на Тано може да гледате без да ги сваляте на следния линк от сайта.

http://www.railwaypassion.com/?cid=213

:) Приятно гледане.
Може, но там са без звук. Тези от Вас, които харесват WHITE SNAKE, RAIN BOW, VANGELIS и KITARO ще трябва да си ги издърпат с горепосочените линкове. И :drinks:

mill

• Гост
« Отговор #177 -: 08 Май 2009, 15:51:56 »
http://okoto.info/files/title_03.avi

Въййййй.... това е велико :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
 :hi:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #178 -: 11 Май 2009, 15:00:00 »
За сега имах време да изгледам тези от главата на сайта!
Май все пак е въпрос на монитор , щото при мен цветовете са се доста близко до нужните ...

Имам два въпроса които може да се окажат риторични - така или иначе ти си специалиста , и на макета ти са монтирани... :blush2:

1.Трапецовидният светофор (две жълти в хоризонтал и две зелени над тях в диагонал) от обикновенната сигнализация , аз до сега съм го знаел само като допълнителен (спомагателен светофор) към основен входен светофор.
Та питането ми е - ползва ли се и като самостоятелен такъв?
...И на едно от превключването , видях сигнал за който не знам нищо!
Светна лявата зелена светлина (по-ниската) в комбинация с дясната жълта.
Какъв е този сигнал и какво означава?

2.Гледайки управлението през пулта ...всъщност доколкото знам , той е изграден на същият принцип като професионалните такива и се явява за мен досег (поглед) до работата му за първи път в живота ми...Та при управлението , или както ти казваш "направата на маршрута" ми прави впечатление ,че натискаш бутоните с две ръце и едновременно.
Значи ли това , че имат блокировка и не биха направили превключванията ако се натискат последователно бутоните (например с дясната ръка)?
И забелязах ,че след "изграждане на маршрута" , има известно забавяне след превключването на стрелките и едва тогава светва и съответната светлина на светофора.
От какво се обуславя това забавяне ? Дали е така в действителност (някакви защити пак) или е в резултат на схемата при твоя макет?

;D ;D ;D :hi: :hi: :hi:

пп.Довечера ще се постарая да изгледам 45 минутният филм - направо си го качих на диск за домашно ползване!!! ;)

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #179 -: 11 Май 2009, 16:18:28 »
Цитат на: pach link=topic=587.msg24351#msg24351 date=1242043200
...
1.Трапецовидният светофор (две жълти в хоризонтал и две зелени над тях в диагонал) от обикновенната сигнализация , аз до сега съм го знаел само като допълнителен (спомагателен светофор) към основен входен светофор.
Та питането ми е - ползва ли се и като самостоятелен такъв?
...

Използва се. Ето и какво означават различните светлини:

http://82.199.196.44/loksim/index.htm