Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Пътуване с парен локомотив до Банкя и назад.
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 21:29:57 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25
  Изпечатай  
Автор Тема: Макетът на Стоян Божанов - TANO  (Прочетена 23605 пъти)
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1985

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #330 -: 03 Януари 2012, 12:53:26 »

Същите тия вагончета в първа епоха са изглеждали ей така:

Красота!!
Активен
TANO
Сделки: (9)
Sr. Member
Публикации: 360

Профил
« Отговор #331 -: 03 Януари 2012, 13:24:10 »

Ами въпрос на вкус. На мен лично тая разноцветна шарения в пътнически влак категорично не ми допада. Ревизийте довечера ще ги видя. Очаквам да са различни щото двата четвъртокласни вагона са от различни доставки.
 Адри - за това съм писал, че не съм внимавал на снимката. Виж германецо как акуратно си го е сложил неговия на релсите. А аз понеже веднага след празниците ги правих тия снимки... ми тя кайсиевата е виновна изчервяващ се 2
Активен
hristo
Сделки: (12)
Full Member
Публикации: 174

HO-София

Профил
« Отговор #332 -: 03 Януари 2012, 13:28:12 »

На една от снимките се вижда датата на ревизия на единия от четвъртокласните вагони-14.10.27г.
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4519

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #333 -: 03 Януари 2012, 13:29:01 »

писал си , ама кой да види усмивка те (надписите) се губят м/у снимките ,
окото се лъже и хваща голямото кадър ;  затова е добре да ги разделяш с по ред-2 снимките и надписите. Извинявам се !
Активен
widowmaker
Сделки: (6)
Hero Member
Публикации: 1283

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #334 -: 03 Януари 2012, 13:44:03 »

Ами въпрос на вкус. На мен лично тая разноцветна шарения в пътнически влак категорично не ми допада.
...

Така много лесно се е различавало къде е 1/2 класа (зелено), къде е 3-та (кафяво) и къде 4-та (сиво).
По онова време не всички са били грамотни...

...
 Адри - за това съм писал, че не съм внимавал на снимката. Виж германецо как акуратно си го е сложил неговия на релсите. А аз понеже веднага след празниците ги правих тия снимки... ми тя кайсиевата е виновна изчервяващ се 2

Не си само ти, така като гледам и при мен средната колоос е така дори и без употребата на какъвто и да било алкохол:

« Последна редакция: 03 Януари 2012, 22:21:45 от widowmaker » Активен
CaLLlo
Hero Member

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #335 -: 03 Януари 2012, 14:36:47 »

« Последна редакция: 03 Януари 2012, 14:47:55 от CaLLlo » Активен
Best Ripper
Hero Member
Публикации: 1459

TT & H0 (AC) & Spur 1 - София

Профил
« Отговор #336 -: 03 Януари 2012, 16:40:38 »

Ааа, Саше, къф е тоя нерИализЪм... Баба Меца да влачи пътнишки вагони...  хитрец
Активен
piko1
Сделки: (0)
Hero Member
Публикации: 654

Баш Котйо

Профил WWW
« Отговор #337 -: 03 Януари 2012, 16:55:27 »

Малиии все едно съм на 14 и разглеждам тайно под одеялото някое по специално  издание с червено кръгче на корицата кат отворя тая тема  колко красота лъха тано тука само тинейджърки си събрал тамън влезнали в университета  хитрец

Венци пусни си субтитрите че не те разбирам ко говориш
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1470

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #338 -: 03 Януари 2012, 17:22:16 »

Много добре стои композицията. Има ли разлика между различните доставки в цветовете или в изпълнението?
Активен
CaLLlo
Hero Member

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #339 -: 18 Януари 2012, 18:36:41 »

Внезапна извънредна среща при TANO 10.9.2011 г.

118 108-0 DR4 Piko 71024-2 rot Rbd Cottbus Bw Cottbus Sondermodell 2011 500 Stk.

38 1508 DR3 Fleischmann 416471 Witte n2011

ЧРД, CaLLlo (2011)!!!   

подпис: Жоро, Vaskopf, TANO, Gervasii, gts.best, бат' Стефан

Стара приказка с нов прочит

Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1944

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #340 -: 20 Януари 2012, 10:49:00 »

С тези последните неща на BRAWA направо съм готов да ви се разсърдя!  Спри! Честито! Да видим кога ще пристигнат и на мойта гара  Ще падна от смях! Наздраве!
Активен
IKAR
Сделки: (2)
Sr. Member
Публикации: 389

HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София

Профил
« Отговор #341 -: 20 Януари 2012, 10:53:47 »

Хм, Лъчезаре, не думай така, понеже нали четеш из форума, а и на много други места има подобни отзиви, че точно Брава напоследък се излага на поразия до състояние на не ставащи и за дъска за кочина модели. Е да се надяваме, че не всичката им нова продукция е с такова "качество", но кой знае....Лично им видях във Виена кривите пясъчни тръби и Хехт вагоните с разместени до средата на прозорците купета....
« Последна редакция: 20 Януари 2012, 10:58:24 от IKAR » Активен
Жоро
Сделки: (31)
Hero Member
Публикации: 1321

HO DR IV епоха София

Профил
« Отговор #342 -: 20 Януари 2012, 10:54:07 »

...направо съм готов да ви се разсърдя!...
Хм! Сърдитко... закачам се
Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1944

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #343 -: 20 Януари 2012, 11:07:08 »

Хм, Лъчезаре, не думай така, понеже нали четеш из форума, а и на много други места има подобни отзиви, че точно Брава напоследък се излага на поразия до състояние на не ставащи и за дъска за кочина модели. Е да се надяваме, че не всичката им нова продукция е с такова "качество", но кой знае....

Тя тая тенденция я има при почти всички производители, така че от торбата със змиите...  Ха-ха-ха!

Хм! Сърдитко... закачам се

Не съм сърдитко, ама голяма болест ме мъчи... кинтонемия... удря много от веднъж и обикновено се получават трайни увреждания  Ще падна от смях!
Активен
TANO
Сделки: (9)
Sr. Member
Публикации: 360

Профил
« Отговор #344 -: 23 Март 2012, 23:58:45 »

Е, въпреки кризата “БДЖ” все пак успя да осъществи една редовна доставка на четириосни пътнически вагони от вагонната фабрика “Жорлиц”. Обаче… Ми общо взето са си голямо разочарование. Далечко са от истината и то по такъв начин, че няма как да се преправят, за да заприличат на нашите каруци. Преди да ги купя имах голям мерак да ги пипна оттук-оттам, но той бързо се изпари като ги видях на живо. Може би ако можеше да им се сменят стъклата щеше да е друго. Както и да е – малко снимки на истинските. Имаме ги в два варианта, що се отнася до вътрешното обзавеждане. По-  малко разпространените са със седалки 2+2 каквито са и на модела.

По – често срещаните са с кресла подредени на принципа “Две напред, едно назад”

И при двата обаче в средния салон има такива сепарета май за инвалидни колички. Разликата е, че в първия вариант са две в двата края на салона, докато във втория е само едно.

Малка част от първа класа.

Седалките са с качество на изработка като на фирмата Лима отпреди 30 години. Затова само набързо ги мацнах, без да се старая да докарам зеления цвят. Отказах се да правя и сепаретата.

Една снимка от по късен етап, на която се вижда дестинацията на пътуване.

На вагон се падат по 25 бургазлии.

Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25
  Изпечатай  

Отиди на: