Чудна работа при положение, че Любомир направи специално представяне на същия модел и с известни изключения - като калпаво измислените предавки, общо взето отзивите бяха добри. Явно могат да се получат разлики не само от модел до модел, ами и между два екземпляра от един и същ чешит, както е в случая. Наистина е ужасно да дадеш толкова мангизи за локомотив и накрая да получиш някакъв боклук - все пак парите не ни падат от небето я......Но не си мислете, че "доказаните" производители са "велики", "Господ" и не знам си още какво, от което следва, че те не биха се издънили. Всички знаете, а и аз милион пъти съм се убедил, че не е баш така. Достатъчно е само да споменем Гей-О-[*цензурирано*] - та на Роко, изключително дървеният LokBoss на Флайшман, напоследък станалите епидемия локомотиви на Роко, идващи с липсващи части и със смачкани от силно натискане с пръсти външни тръби. На мен един вагон на Бемо ми дойде добре опакован, в абсолютно лъскава оригинална опаковка, но с отлепени прозорци на преходните врати и доста сериозно изтрита боя от едната страна. Щях да повърна при положение че дадох за него 90 лева...В крайна сметка си купих още един такъв...Та да не мислите, че Брава например не могат да се осерат. Никой не е застрахован. Тази сутрин шефът ме накара да изхвърля един почти нов принтер на "великата" фирма HP, защото колкото и да му купуваме нови глави, половин година от него не излезе един свестен лист с цветен печат.
То и с Мерцедес стана горе-долу същата история - откакто изнесоха голяма част от производството си в Турция, взеха да бълват такива некачествени и калпави конструктивни решения, респективно изпълнения, че направо ум да ви зайде....
В крайна сметка се чува дали модел на един локомотив, който се среща у нас, в Румъния и в Полша под път и над път, и който не представлява някакво особено техническо решение, нещо уникално, което го няма никъде другаде или не се прилага дали въобще си струва да се занимаваме с него. Виж ако се появи някога, макар че аз силно се съмнявам, добър и достъпен модел на серия 04 - това ще бъде друго нещо.