Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?

<< < (5/32) > >>

pach:
Хах, хвърли ме в тъча - още тази вечер ще проверя в Бриколаж на Цариградско шосе!
 :hi:  :yes: ;D

ПП.Павка , разбира се - познаваш ме!
Пиша тук , да не би да ми се съберат повече мнения за час , че знам ли...
 :yes:

pavel75:

--- Цитат на: pach link=topic=670.msg28454#msg28454 date=1253108895 ---Хах, хвърли ме в тъча - още тази вечер ще проверя в Бриколаж на Цариградско шосе!
 :hi:  :yes: ;D

--- Край на цитат ---
Ако не ти е проблем сподели после дали си намерил нещо.

XRISTO:
Отдавна се чудя дали бих могъл да използвам нещо по-евтино, което  да използвам за плоскости на макета си.Казвам плоскости, защото имам твърдото намерение да направя макетът си на отделни модули.Материалът, в конкретният случай не е кой-знае колко по-евтин, но по една случайност разполагам с такъв и ще ми излезе без пари.Става въпрос за ПДЧ или фазер, както му казват някои.Четох тука някъде из форума, че провисвал, а че се надува и изкривява от вода - всички го знаем.Само че ако го оребря по-нагъсто, би трябвало да не провисва.Колкото до водата - те и релсите не я обичат твърде.Пък и от личен опит мога да заявя, че от мокрене с С-200 фазерът не се надува.Е, ако го накисна в кофа с С-200 за 1 седмица, сигурно ще се надуе, но нали няма да се излива лепило с кофите при залепването на ландшафта?Днес пък направо се ентусиазирах като видях това:

Та пак да попитам:
При добро оребрение, здрави страници от дъски или шперплат и помещение без влага, бих ли могъл да направя плоскостите на отделните модули от ПДЧ?
Тоз технически шперплат много кинти, а и на мене доста ще ми е нужен...  :)

br185:
Христо, според ме няма да имаш никакви проблеми. Аз за двете части (модули) на моя макет съм използвал такъв материал (ПДЧ). Дебелината му е 18 мм, а размерите 1000 Х 1400 мм. Материалът е много здрав и сравнително лесен за обработка (не колокото дървесината де). Ето и снимки:

И накрая двете части поставени една върхо друга:

Големият недостатък на този материал е сериозното тегло. Модулите които се виждат на снимките след зглобяване едва се вдигат.

XRISTO:

--- Цитат на: br185 link=topic=670.msg29695#msg29695 date=1255374479 ---Христо, според ме няма да имаш никакви проблеми. Аз за двете части (модули) на моя макет съм използвал такъв материал (ПДЧ). Дебелината му е 18 мм, а размерите 1000 Х 1400 мм. Материалът е много здрав и сравнително лесен за обработка (не колокото дървесината де).

--- Край на цитат ---

Ами така, де! Хората правят гардероби от него, дето събират стотици килограми дрехи, ,та няма да издържат 10-тина килограма растителност, сгради и релси.Значи ще си ползвам ПДЧ-то, така решавам.А през колко сантиметра си оребрявал?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия