Автор Тема: Ebay  (Прочетена 159481 пъти)

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
Re:Ebay
« Отговор #180 -: 30 Октомври 2012, 15:54:10 »
имат бре - Atlas

BaHkaTa

• БАНКАТА
  • Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • Публикации: 468
  • Рейтинг: 57
  • BDZ/UP/BN - София
    • Хоби Работилница
« Отговор #181 -: 30 Октомври 2012, 16:46:07 »
Имат и влакове около 2000 артикула, но едва ли ще са ви интересни. Аз конкретно ще пазарувам на удланд сценикс няколко продукта и вероятно дървени летвички за моделиране.

http://www.ebay.com/sch/Model-Railroads-Trains-/479/i.html?_ipg=&_from=&_nkw=&_armrs=1&_ssn=omnimodels

gzo

• Гост
« Отговор #182 -: 30 Октомври 2012, 17:25:59 »
При получаване в български пощи трабва ли да се плати и мито ?

BaHkaTa

• БАНКАТА
  • Administrator
  • Sr. Member
  • Публикации: 468
  • Рейтинг: 57
  • BDZ/UP/BN - София
    • Хоби Работилница
« Отговор #183 -: 30 Октомври 2012, 17:59:58 »
Вноса е от страна извън ЕС. Пратката ще пристигне на митница, така че мито ще се плати за съжаление.

Rizar

• Гост
« Отговор #184 -: 30 Октомври 2012, 18:08:14 »
Ще трябва да го вземеш от митницата, на мен ми пратиха нещо от Америка и от митницата си го взех. Ама пощите не ти ги препоръчвам може и да ти изчезне нещо, на позната и изчезна телефона които и го пратиха от Англия.  :hi:

gzo

• Гост
« Отговор #185 -: 30 Октомври 2012, 19:41:40 »
Пощите и да не ми ги препоръчваш, просто няма как да не мине през тях.
USPS, които изпращат работят с пощите ни, така, че няма как да мине (освен ако не се набутам доброволно с куриер) по друг път.
ВЪороса ми беше по скоро, ако на пакета е обявена стойнст 0 и описание ПОДАРЪК, пак ли трябва да бия път от другия край ба БГ до митницата в Сф ?

tazcho

• Гост
« Отговор #186 -: 31 Октомври 2012, 08:30:29 »
мойто скромно наблюдение е че за последните 5-6 години откакто пазарувам онлайн до сега не съм платил една стотинка мито или каквото и да било друго , макар да съм получавал пратки от почти всеки континент и с различни обявени стойности , така че това дали ще се плати мито според мен е избирателно както споменаха един път на митницата в пощата на пазарджик , според тях те преценяли дали е комерсиално и така решавали дали да се обмити пратката . Имах един случай на пратка от щатите с обявена стойност 586$ /CD за колата/ и за него стана въпрос за митата , взимам си ги пак от митницата в пощата но не съм плащал мита . за китай е същата работа последно даже един тъп китаец беше забравил да намали декларираната сума и беше написал 242$ /[*цензурирано*]/ но пак си мина , така че мито може и да има а може и да няма.
а пратката не трябва да я взимаш от митницата в софия а в населеното място до където си я поръчал , а ако няма налична митница в града тогава в най близкия областен град с такава.

misho_tabakoff

• Гост
Re: Ebay
« Отговор #188 -: 11 Ноември 2013, 12:43:10 »
Мита за пратки с равностойност до 150 евро няма. Нагоре се начислява мито, ако има предвидено мито за дадената стока.

ДДС се начислява във всички случаи, когато стойността на пратката е над 15 евро.

:rtfm: http://www.customs.bg:55080/tariccm/tariccm/main_BG

tazcho явно е супер-хипер късметлия, защото на мен в 17 годишната ми практика с митниците много рядко ми се е случвало пратка да не бъде задържена на митницата, когато е обявена на по-висока стойност. Няма значение дали пратката е комерсиална или не, това митничаря не го интересува. Не разчитайте на щастливата фея на tazcho - вие може да нямате такава  :umnik:.

Вариантът с нулева стойност на пратката не върши работа, защото митничарите не ядат доматите с колците, по тяхно усмотрение пак могат да ти я задържат на митницата. Въпрос на късмет.

Относно пощенските и куриерските услуги. От САЩ ползвайте като най-евтин вариант USPS EMS. Услугата е куриерска, там аз лично никога не съм имал изгубена или повредена пратка. Препоръчвам горещо от САЩ и DHL. Цените не са им чак толкова високи в сравнение с UPS и FedEx, пристига за 3-4 дена, но там задължително се минава митница. На аерогарата няма шанс пратка да мине метър, ако ще и 20 евро да е. Спасението е изпращачът да ви обяви ниска стойност, поне услугата е надеждна.

На свой риск можете да ползвате USPS Priority, но там съм имал случаи на повредени пратки.  :(

Оттам нататък си избийте от главата, че която и да било пощенска услуга е на 100% надеждна. Всички пощенски пратки минават през Български пощи, само за DHL знам, че сами си разпространяват пратките до адреса на получателя на територията на България, и то това е отскоро. Навсякъде по Света пратките ги товарят с хвърляне, никой не мисли какво става със съдържанието, защото няма начин да се докаже точно на какъв етап е повредена пратката. Всеки един спедитор предлага опция застраховка, но ако си обявите пратката на ниска стойност, после ако нещо стане, ще се хванете за палците  :skull:.

lubo_gumata

• Trade Count: (9)
  • Sr. Member
  • Публикации: 265
  • Рейтинг: 12
  • HO,4-5 еп.СЛИВЕН
« Отговор #189 -: 09 Август 2014, 22:41:51 »
http://www.ebay.de/itm/251604063862?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649&autorefresh=true

И по-зле ще става! :search:
Това е някой от нас, съфоромец :hi:

hristo

• Trade Count: (15)
  • Full Member
  • Публикации: 237
  • Рейтинг: 22
  • HO-София
« Отговор #190 -: 09 Август 2014, 23:03:00 »
Тъкмо и аз да изкоментирам този търг и колегата ме изпревари! 280лв, с доставката отива на около 300лв! За една "OPTIMA" ми се струва вече прекалено!

ivo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 2010
  • Рейтинг: 558
  • HO - II-III, София
« Отговор #191 -: 10 Август 2014, 08:35:00 »
Kакто казва един виден наш съфоромец :)  Кеф Цена Няма !!!

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #192 -: 10 Август 2014, 11:21:25 »
Гума , пускай ги твоите в Бея - к'во се маеш ?! Тук нямат 50-60е за БДЖ вагон  , а на 150 еврови се точат   :diablo:

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #193 -: 18 Януари 2015, 20:24:41 »

Обичам ги търговете за БДЖ вагони в Бея :

http://www.ebay.de/itm/301483643207?_trksid=p2060778.m1431.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&autorefresh=true

след такива търгове и на малките деца им става ясно ,че вече няма бдж вагони (от старото/ново производство) под 200 лв ;

с транспорта този излиза на 260 лв ;)

l-donovan

• Trade Count: (3)
  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 73
  • Рейтинг: 22
  • DB,BDZ 4-5-6 epoha HO
« Отговор #194 -: 18 Януари 2015, 22:04:33 »
Много готин вагон!Ти ли си го спечелил Адри?