Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Ремонт на станция за цифрово управление - ROCO 10761 / 10764

<< < (10/14) > >>

XRISTO:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=882.msg38666#msg38666 date=1269887892 ---Централата изобщо не е супер, готина и т.н. Всяка интелигентно направена защита трябва да осигури безкрайно дълго време защита срещу повреди, претоварване, късо съединение... А тази не може - значи казано на български - централката РОКО sucks!  :diablo: По презумция с тази техника трябва да се занимават и деца, тоест хора с твърде малки познания по електроника и електротехника, поради което производителят трябва да предвиди всякакви възможности от грешки на потребителя. Тук изключвам техническите инвалиди на 20-30-40-50 години, които от незнание, но и липса на страх, са способни да направят невероятни простотии...  :spiteful: Както се казва: И най-сложният изкуствен интелект е безпомощен пред най-елементарната простотия и глупост!  :pleasantry:

--- Край на цитат ---

Това прозвуча като Фолксваген sucks, но пък казано от тебе едва ли има значение - все едно аз да се изказвам за различните сортове пшеница...  :lol:

pach:
Така е ...Умните хора по презумция знаят , че всичко което се купува с пари (а с друго имали всъщност) е направено така, че да си купиш пак ...и пак ...и пак.
Така щото защитата не е дуракоустойчива по търговски причини.
Самата тя е прах в очите на "тъпанарите" които си купуват на Роко продуктите...
И все пак има малка разлика между Роко и Пико.
На Пико ценралите гърмят дори и да не са в употреба.
 :lol: :lol: :lol:

G_GROZ:
Хич не ми се пише, ама не издържам на щуротиите дето разсъждавате! Не е нужно да си инженер за да видиш глупендърите /дето всичко знаят и не питат/, защо си гръмват централите. Пламене, ще ти дам мойто ПИКО, да го гръмнеш пред камери и публика с претоварване и късо съединение. И понеже няма да можеш, ще ти помогна за да не се "изложиш". Просто за да го овъглиш ще му включиш паралелно на релсовия път едно аналогово управленийце /да може едновременно да караш и аналогови локове :sarcastic:/ До сега съм сменил няколко такива изгорени по този начин. Само един си призна и то "включил цифрите и забравил за другото да го откачи :buba:" Сигурен съм, че и "у твойто село - аналогичен случай". А за това пише във всички упътвания :rtfm:. Между другото, понеже комунизма още не си е тръгнал от фабриката в Зонеберг, изгорелите централи и декодери ги подменят с нови, веднага и безплатно! Използвам транспорт  също безплатно "напред и назад".

Best Ripper:
Паци, не знам защо си мислиш, че само ти имаш хабер от електротехника и електроника???  :fool: Христо, знам доста добре от коя страна се държи поялника, за да не ми гори ръцете...  :pleasantry:  Пламен рече: Скачайте в пропаста! и вие скачате.. Ми хубуу, скачайте си - ваш проблем...  :haha:

pach:
Защо въпреки предупреждението , тук продължават с щуротиите?
Може би това е по темата , или е споделяне на опит?

Темата не е за мен или по въпроса, дали само аз не си горя ръцете с поялника и дали разбирам нещо от електроника , а за "Ремонт на станция за цифрово управление - ROCO 10761 / 10764"

:scratch_ones_head: Нещо не схващам...

Къде съм казал нещо различно от това?

Аз знам колкото ми трябва в електрониката, но това ли е въпроса в тая тема?
Нито съм карал, нито ще карам някой да скача в пропастта!!! :blink:
Нито се изживявам като рекламно лице на Роко.
И защо в тема за станциите на роко трябва постоянно да се набива мнение на хора без да споделят някакъв опит или привърженици на други фирми.

Къде тук има от вас коментари по съществото на развиваните въпроси за ремонт на тези станции???

Просто споделям опит от мойте работи с тези станции.Така или иначе хората си купуват и от роко и се случва да им изгарят блоковете.Не разбрах какво лошо има тук?
Или какво лошо има в това да описвам как съм се справил с поредният проблем.
Ако това ви дразни - ми не четете тук, а пък така или иначе няма какво да напишета освен поредните си изцепки и заяждания, както и търсене "под вола на теле" не е лошо да спрете да обикаляте по темите и да ги мърсите.
Или споделете ваш опит , или спрете да пишете.
Не ви ли преминаха комплексите????
Това, че се чудите в какви ли не грехове и престъпления да ни обвините, ама хората знаят истината, не е наш проблем!!!
Докато се държите така тук и навън (от форума) , ще продължите да си създавате все по - лошо име и проблемите ви ще се окажат една купчина с л***а която ви е затрупала!
Нито повече , нито по-малко, така че спрете с комплексарщината!!!

Апелирам към администрацията на форума този път да не разчистват темата , за да е ясно (и поне един път да има свидетелство) за тъпите дразги които членовете на сдружението в частна полза , постоянно се опитват да създават в този форум!!!

Голяма работа , че темата е за ремонт на роковски станции - тя няма да пострада от това и ще е в помощ на знаещите  или не,  що е това електроника и как да се справяме с нея в хобито. А това че в нея се налага да се справяме с някакви елементи които само се титулуват "моделисти" също е поучително.

Моля, администраторите да не трият този пост!

В крайна сметка не е нужно да се заличава историята на форума - нека си личи след време кой -> кой е и как се е държал в моделизма и хобито! :blind:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия