Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Дискусия относно управлението и членския внос на клубa.

<< < (7/10) > >>

Der Hetzer:
Тарикати използвах в смисъл не "хитреци", а имах предвид облагодетелствани под някаква форма.
Под "цървули"  не съм имал предвид нещо обидно, просто съвременен фразиологичен термин от уличния жаргон, означаващ "Сиромах" или "беден човек". Всеки е достоен с уважение за нещо или някакъв принос към нещо, но просто ми се струва, че с такива почетни привилегии се прекалява, имайки предвид че в същото време някой, който няма пари или му е трудно в тези бедни времена да си плати членския внос, "а е посмял да си протегне ръчичката към някоя книга или списание - и пляс със жилавата пръчка през пръстетата", понеже непълното му асоциативно членство (или каквото там му се викаше) не му позволява достъп до този раздел материали и архиви. Наистина всичко е въпрос на желание до известна степен, както и всеки е свободен според личната си преценка и виждания дали да членува в нещо подобно или не, като в случая бих уважил и мнението на тези, които са взели решението да не участват, но по този начин се образува едно езотерично елитарно общество, до което не-членовете няма да имат достъп и ще получават 2-ра категория отношение (нещо като да имаш кредитна карта на "Дайнърс клъб" и да минаваш през ВИП-а на летището без да се блъскаш по опашки).

Ваш: Робин Худ
                                                                            /Виртуално-словесен защитник на бедните и онеправданите/

Gervasii:

--- Цитат на: br118 link=topic=901.msg11925#msg11925 date=1224771914 ---Понеже мнениятя се редактират и вече имена не се споменават, пък и да не излезе че всявам интриги, назовавайки поименно хора без тяхното знание и съгласие, ще се възползвам от екстрата и аз да си редактирам мнението, като си запазя оригинала за себе си  :D
Все пак мнението ми си остава на същата позиция.

"Всички сме равни, но някои са по-равни от нас"

Соцреализъм

"Болен здрав носи"

Българска народна приказка

"Куче влачи рейс"

Своеобразен манифест от зората на поп-фолка

--- Край на цитат ---

историята показва че ДРУГАРИТЕ не са измислили нищо а само са извършили субституция на определени консеквентни понятия взаимствани от развитите страни с традиции в демокрацията

Der Hetzer:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=901.msg11938#msg11938 date=1224783909 ---
--- Цитат на: br118 link=topic=901.msg11925#msg11925 date=1224771914 ---Понеже мнениятя се редактират и вече имена не се споменават, пък и да не излезе че всявам интриги, назовавайки поименно хора без тяхното знание и съгласие, ще се възползвам от екстрата и аз да си редактирам мнението, като си запазя оригинала за себе си  :D
Все пак мнението ми си остава на същата позиция.

"Всички сме равни, но някои са по-равни от нас"

Соцреализъм

"Болен здрав носи"

Българска народна приказка

"Куче влачи рейс"

Своеобразен манифест от зората на поп-фолка

--- Край на цитат ---

историята показва че ДРУГАРИТЕ не са измислили нищо а само са извършили субституция на определени консеквентни понятия взаимствани от развитите страни с традиции в демокрацията

--- Край на цитат ---

...а пък това, което развитите демократични страни проповядват, е измислено 500 години пр.н.е., известно още като патерналистката концепция за държавата, където владетелят е pater familias "баща на семейството". Приема се, че държавата е едно голямо сплотено семейство. Членовете на държавата свързани един с друг така здраво и многостранно, както и членовете на семейството, където всичко се гради на уважението, предаността, доверието и отговорността на един към друг. На основата на традицията се извеждат и нормите на авторитета като основа на нормативността в държавата. Определя пет вида отношения между хората: между баща и син; между мъж и жена; между братя; между различни семейства; между владетеля и поданиците. Във всички тези отношения е налице подчинението на по-нископоставения към по-високопоставения.  8)

Gervasii:
 ;D ;D ;D ;D

Жоро:
А бе Любо, ти ни разби бе. По-бавно, да си записваме.
Маалиийй...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия