Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Изработване на жп трасе

<< < (5/8) > >>

Best Ripper:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=95.msg31523#msg31523 date=1258832575 ---
--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=95.msg31492#msg31492 date=1258800643 ---... ето му плана: ...

--- Край на цитат ---

Хубав план, хубав макет - 2 хубави големи прави гари, както и аз си ги представям - 6-7 коловоза; голямо двупътно високоскоростно междугарие; депо; небенбан; обръшател; H0 и т.н. ...
 :hi:

--- Край на цитат ---

Върху 5,10 на 2,60 метра възможности къде-къде повече, отколкото върху 2,20 х 1,20...  ;)

TANO:
Малко ще се повторя, но вече писах някъде, че това е най-свестния макет, който съм виждал. Има много детайли, имам предвид на ж. п. съоръжения, които максимално го доближават до една истинска железница.

XRISTO:
Лично за мен си е един от най-красивите макети.  :good: Между другото, в страницата има описание на много оригинални гърбични инсталации за декуплиране на вагони.Направени от...релета.Приличат на такива от телефонни централи.Има и доста находчиви електросхеми за забавяне , защото  доколкото разбирам, макетът е аналогов.  :)

pach:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=95.msg31519#msg31519 date=1258824609 ---Аз пък напипах това:

http://www.virtualtravel.cz/kolejiste-zdar-nad-sazavou.html

--- Край на цитат ---
Аааааааааааааааааа, как се прави такова ...панорамно видео????
От сутринта си го въртя на 360 градуса, само с мишката...увеличавам, намалявам...въобще е страхотно  - така ако съм там на място не бих могъл да разгледам всеки ъгъл от макета, колекцията и стаята му!!!!
Невероятно , просто нямам думи ...Този макет се превръща в култов , не само заради схемата и перхфектното изпълнение- видето също е страхотно!!!!
 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

G_GROZ:

--- Цитат на: pach link=topic=95.msg31562#msg31562 date=1258959378 ---
--- Цитат на: XRISTO link=topic=95.msg31519#msg31519 date=1258824609 ---Аз пък напипах това:

http://www.virtualtravel.cz/kolejiste-zdar-nad-sazavou.html

--- Край на цитат ---
Аааааааааааааааааа, как се прави такова ...панорамно видео????
От сутринта си го въртя на 360 градуса, само с мишката...увеличавам, намалявам...въобще е страхотно  - така ако съм там на място не бих могъл да разгледам всеки ъгъл от макета, колекцията и стаята му!!!!
Невероятно , просто нямам думи ...Този макет се превръща в култов , не само заради схемата и перхфектното изпълнение- видето също е страхотно!!!!
 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

--- Край на цитат ---

Макета наистина е страхотен! Правенето на "видеото" обаче е доста проста работа. Обърни внимание, че това не е видео, а 360 градусова снимка в хоризонтала и вертикала. И никаква камера не се движи, ами просто компа ти показва тази част от снимката,където ти е позиционирана мишката. А как се прави тази снимка? Разбира се има програмка, която имам от 5-6 години и съм я ползвал няколко пъти. Даже не и помня името. В днешно време тази екстра имат Фотошоп 2, 3, 4. Има няколко изисквания при правенето на снимки. Забравих да кажа, че в същност изходния материал са обикновени снимки от една и съща гледна точка. Програмата след това сама ги "слепва" и изравнява по контраст, яркост, цветност. Та изискванията към снимките са всяка следваща да се застъпва поне 20% с предишната. И така снимаш колкото е необходимо, дори и да дублираш няма проблем. Мяташ всичко в прграмата, рендване и ако си заснел нещо готино, смайваш света. ЛОГИЧНО Е ЧЕ В СНИМКИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИСЪСТВА ДВИЖЕСТ СЕ ОБЕКТ! Аре, до довечера да си направил проба на работното си място. :on_the_quiet:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия