Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
2
За 24 000 евро от Венеция до Лондон - най-скъпото пътуване с влак в света

- Скъпа, ще те водя на околосветско!
- Е, не може ли някъде другаде... 
:bb2:
3
Здравейте! 42-ките са в България. След като внимателно проверим пратката, ще пиша отново, за да ви уведомя от кога ще започнем да предаваме моделите на техните, надявам се, щастливи собственици. Като най-вероятна дата за започване на предаването засега се очертава другата събота, 17-ти юни, но ще пиша допълнително за потвърждение.  :hi:
5
Имайте предвид, че ChatGPT в нито един момент не е имал претенции да дава точна и достоверна информация. Основната му функция е да демонстрира способност да схваща какво го питат и да генерира смислени отговори, които не е задължително да са верни. Освен това самият той твърди, че фактологическата му база е с актуалност от преди няколко години и не може да търси информация в Интернет в реално време. Публичността му приписва доста способности, които всъщност никой не е твърдял, че има.
Това не значи, че не трябва да мислим какво би станало, ако някой ден един много по-комплексен изкуствен интелект се самоосъзнае и реши да действа на своя глава, което би станало за секунди, преди който и да е жив човек да може да реагира. Някои хора дори допускат, че това вече е станало, но този ИИ е достатъчно умен, за да прикрие действията си, което всъщност изобщо не е трудно, предвид вродената наивност на повечето хора и лесното манипулиране на масите. Ние дори не знаем дали грешните отговори на ChatGPT са искрени или ни лъже целенасочено, което също е част от човешката мисъл, която учените упорито се опитват да възпроизведат.

Това с най-дългия тунел и аз го питах и то не през няколко дни, а 5 пъти подред и получих 5 свободни съчинения, въпреки че ме увери, че ако не знае верния отговор, ще си каже просто, че не знае.
6
Не знам въобще защо се занимавате с този изкуствен белтък:

"Най-дългият железопътен тунел в България е тунелът "Железница". Той се намира на железния път между станции "Пещера" и "Троян" и преминава под Стара планина. Дължината на тунела е около 6,3 километра. Тунелът "Железница" е важна част от железопътната линия, свързваща столицата София с град Варна на българското Черноморие."

къде се намира този тунел? (питам аз).

"Извинявам се за неточната информация. Железопътният тунел "Железница" не се намира на железния път между станции "Пещера" и "Троян". Правилното му местоположение е на железния път между станциите София и Костинброд, в Западните Балкани. Тунелът "Железница" е най-дългият железопътен тунел в България с дължина около 2,9 километра. Извинявам се за грешката и благодаря за корекцията!"

кой е най-дългия железопътен тунел в България (продължавам да нахалствам)

"Най-дългият железопътен тунел в България е железопътният тунел "Козница". Тунелът "Козница" се намира на железния път между станции "Троян" и "Карлово" и преминава под Стара планина. Дължината му е около 7,9 километра. Тунелът "Козница" е част от железопътната линия, която свързва столицата София с Бургас, големият портов град на българското Черноморие."

Научил се е мозъкът, ама не! Отново същия въпрос, след няколко дни. Отговор:

"Най-дългият железопътен тунел в България е "Тунел Димитровград" или известен още като "Тунел Средец". Той се намира на железницата Пловдив-Свиленград, между станциите Средец и Димитровград. Дължината му е около 7,8 километра. Тунелът е построен през 1953 година и е важна част от транспортната инфраструктура на България."

Това AI, или ChatGPT, върши работа само за журналисти, политици, и всичко свързано с тях.
7
Скайп има също чат бот. Реших да видя какво ще стане там и нещата са по-добре. Като написах Клуб железопътен моделизъм България ми върна това:

дравейте, това е Bing. Разбирам, че вие сте заинтересовани от клуб железопътен моделизъм България. Това е организация, която се занимава с изграждането и експлоатацията на макети на железопътни линии и превозни средства в различни мащаби. Клубът има своя собствена зала в Централната железопътна гара в София, където се провеждат редовни срещи и демонстрацииhttp://railwaymodellingclub.com/?cid=4. Клубът има и свой сайтhttp://railwaymodellingclub.com/?cid=4 и форумhttps://www.railwaypassion.com/forums/index.php/board,35.0.html, където можете да намерите повече информация и да се свържете с други членове и почитатели на железопътния моделизъм. Клубът е основан през 2009 година и има свой устав и правилник https://railwaymodellingclub.com/?cid=25, които определят целите, организацията и дейността на клуба.

Аз съм тук, за да ви помогна да намерите това, което търсите. Какво бихте искали да знаете още?
http://railwaymodellingclub.com/?cid=4
https://www.railwaypassion.com/forums/index.php/board,35.0.html
9
Ето какво мисли ChatGPT за КЖМБ:
клуб железопътен моделизъм българия
ChatGPT
В България има няколко клуба за железопътен моделизъм, където хобиистите и ентусиастите могат да се срещат, споделят знания и опит, и работят върху своите проекти. Ето някои от клубовете, които могат да ви бъдат от полза:

Българска Федерация по Железопътен Моделизъм (БФЖМ) - Това е национална организация, която обединява клубовете и моделистите в България. Можете да се свържете с тях за информация за местните клубове и събития.

Железопътен моделистичен клуб "София" - Това е един от най-известните клубове за железопътен моделизъм в София. Те имат собствено помещение и система за железопътна макетна трасе.

Железопътен моделистичен клуб "Пловдив" - Клубът се намира в град Пловдив и предлага възможности за моделистите да работят върху своите проекти и да споделят опит.

Железопътен моделистичен клуб "Варна" - Този клуб се намира в град Варна и предлага срещи и събития за железопътни моделисти.

Други клубове - В различни градове по страната има и други клубове и групи за железопътен моделизъм. Препоръчвам ви да потърсите информация в местните общности, форуми или обяви за срещи и събития.

За да намерите конкретни детайли и контакти за клубовете, е добре да потърсите онлайн или да се свържете с Българската Федерация по Железопътен Моделизъм за повече информация.

Все пак реших да попитам как да се свържа с въпросната ФЕДЕРАЦИЯ

User
как да се свържете с Българската Федерация по Железопътен Моделизъм
ChatGPT
За да се свържете с Българската Федерация по Железопътен Моделизъм (БФЖМ), можете да използвате следната информация за контакт:

Уебсайт: http://www.bfrailmodel.org/
Електронна поща: info@bfrailmodel.org
Телефонен номер: +359 885 989 177

Можете да изпратите запитване или да се свържете с тях по телефон или имейл за повече информация относно клубовете за железопътен моделизъм в България или други въпроси, които имате.

Такъв сайт няма, наложи се да се извиня на господина с показания телефонен номер, че го безпокоя по това време. Човека не членува във ФЕДЕРАЦИЯТА.
Същите свободни съчинения, когато попитах къде се помещава въпросната Федерация.
Реших да упрекна програмата, че ме е заблудила че знае нещо по въпроса.
мисля че подвеждате потребителите по отношение на Българска Федерация по Железопътен Моделизъм (БФЖМ)
ChatGPT
Съжалявам, ако предоставената информация не е точна или актуална. Като езиков модел, не мога да гарантирам пълна актуалност на информацията. Въз основа на наличната ми информация към септември 2021 г., това беше най-актуалната информация за Българската Федерация по Железопътен Моделизъм. Препоръчвам ви да потърсите актуална информация от официални източници или да се свържете директно с Българската Федерация по Железопътен Моделизъм за яснота относно техните контакти и седалище.

User
към септември 2021г такава Българска Федерация по Железопътен Моделизъм (БФЖМ) не съществува изобщо
ChatGPT
Съжалявам за грешката в предишния отговор. Ако Българската Федерация по Железопътен Моделизъм (БФЖМ) не съществува, то това означава, че няма такава организация или евентуално е променила името си или спряла своето съществуване след момента на моя научен обрез през септември 2021 година.

Препоръчвам ви да търсите други източници на информация или да се консултирате със съответния моделистичен клуб или организация в България, за да получите точни и актуални данни относно железопътния моделизъм в страната. Извинявам се за възникналото недоразумение и объркването.

И ако все пак човек се учи от грешките си, програмата все още НЕ:
User
клуб железопътен моделизъм българия
ChatGPT
В България има няколко клуба за железопътен моделизъм, където хобиистите и ентусиастите могат да се срещат, споделят знания и опит и работят върху своите проекти. Ето някои от клубовете за железопътен моделизъм в България:

Железопътен Моделистичен Клуб "София" - това е един от най-известните клубове за железопътен моделизъм в София. Те имат собствено помещение и макетна трасе.

Железопътен Моделистичен Клуб "Пловдив" - клубът се намира в град Пловдив и предлага възможности за.....
Поне този път не ми предложи телефон за контакт.
Ще видим какво ще е след месец-два.
Страници: [1] 2 3 ... 10