Автор Тема: Модели на български подвижен състав  (Прочетена 357852 пъти)

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Re: Модели на български подвижен състав
« Отговор #585 -: 08 Юли 2015, 09:36:42 »
Цитат на: pach link=topic=110.msg100144#msg100144 date=1436334491
По обективни причини ще премълча кой форумен колега цитирам по-горе, но съм на 101% съгласен с него.
 :hi:

Прав е колегата, но има и нещо друго. Едно нещо може да бъде казано по много начини, включително по начин, по който да засегне някой или да предизвика спор. Ето ти пример:
Започва ремонт някъде. Медиите вместо да напишат нещо от рода - Започва ремонт, с който градът ни ще стане по-хубав, то какви са заглавията? - "Поредната тапа от понеделник"

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #586 -: 08 Юли 2015, 10:04:35 »
Павка, наскоро реагирах като теб - в инициативата на бтV "Да изчистим България" през юни,
вечерта съобщаваха статистика така.
Рекордни количества боклук събраха в Плевен - 116т, Сливен 95т, .....абе и т.н (непомня и не обиждам градовете)

Уж хубава инициатива, но остава впечатлението ..."тия па у Плевен - леле колко са мръснииии!"
 :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

А ако новината беше съобщена по простичък и позитивен начин:
- Днес Плевен стана по-чист град със 116т събран боклук.
След него се нарежда по чистотата и Сливен с 95т. и т.н.-.....

Така новината би звучала май по - съвсем друг начин - преди всичко много позитивен, без да ти остава лош вкус ...
А на някой дори, би ги върнало в годините на ленинските съботници и социалистическото съревнование.
Може да бяха комунисти (а дали бяха такива) но май знаеха и как да правят от мухата "най-голямата муха в наше село".
И не знаеха, че след 25 години ще му казваме "война шесто поколение".

Но да не се отклоняваме от темата (или спора) - кой както иска да го приема - свободна воля.

Вагоните  в Н0 на "Булмаркет" са красота (може би защото са тотално различна окраска от привичните)
Ще е интересно някой да ги "върже" с локомотива от "АКМЕ" на "Булмаркет"-а и да ги снима за тук.

Сета

и съответно техните последователни №№:
№33 52 5405 065-9

№33 52 5405 064-4

№33 52 5405 063-6
« Последна редакция: 08 Юли 2015, 10:06:24 от pach »

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #587 -: 09 Юли 2015, 00:02:45 »
Днес с един добър приятел изринахме 6 гондоли боклук ей така за да е чисто и красиво,за тонаж не мога да кажа,но дойде време и за  :drinks:

bg&flag bg&flag bg&flag

Пламене искам само да ми кажеш едно,обръщан се към теб понеже скоро и ти писа директно към мен.и си човек начетен и мерителен(мое си мнение)На въпросните вагони показани от теб,като ги наложиш с реалния къде е разликата?

:girl_dance: За да не съм на въртележката отидох и се докоснах до нея,а тази която е пред очите ми и съм се возил на нея ........пъти ми е от части поне ясна,поне от части  :party:

mite

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #588 -: 09 Юли 2015, 04:12:27 »
аз лока на булмаркет го нямам (чакам обещаната партида 2015, ако стане), но гондолките вече ги купих. ша пиша в темата като дойдат.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #589 -: 09 Юли 2015, 08:44:16 »
Опс...някой пак те е "съветвал в тъмното" може би ... ;D ;D ;D
Миро споменал съм твоето име във връзка с това, че подаваш важна информация и нищо повече.
Тоест не съм го написал директно, но съм ви похвалил заедно със Сашо и Митко - другите които
се отнасят съвсем сериозно по въпроса, без "лирични" отклонения и излишни "спорове" и "катерушки"..

А иначе тук съм показал няколко различни (бъдещи) сета, без да е ясно точно кой ще се произведе (за ТТ),
истински и различни вагони производство на карловския завод (или поне от този тип) и последно моделите в Н0
на Булмаркет.
 :scratch_ones_head:
Не разбрах, на кои точно вагони и модели трябва да "преброя нитове" за сравнение?
Ако става въпрос за единствените "видял" ги вече с истинските им снимки модели (тези в Н0)
то дори и да имат някаква разлика, според мен, тя може само да бъде отбелязана за историята и "броячите на нитове",
но това не би помрачило насладата ми от външния им вид (която изразих и по-горе).

Мога да го направя ако държиш да ме "изпиташ", за да се изкефим на макс по въпроса - все ще си намеря
 някакви снимки и на Белмаркетовите, нищо че не са в моя основен мащаб.
И понеже са в Н0, мога само да изразя още съжаление ...но и радост че ги няма в ТТ.
Съжаление - защото според мен са доста красиви, атрактивни и страшно ми харесват
(с всичките им известни или не предимстав и недостатъци).
Радост - защото са  "чаааак" в VІ-та епоха и си струват доста пари - тоест ако ги имаше в ТТ щях "да извия на умряло",
но да си ги купя, защото така или иначе вече имам две/три други красиви "влакчета"  от VІ-та епоха.(но не български)

Та така...казвай с какво да продължа обсъждането на моделите и прототипите им?
 :drinks: ;D ;D ;D :hi:

ПП. Сега виждам, че тези на Булмаркет имат прилика с един от моделите на карловския завод...или поне в една външна точка.
Но пък на карловския сайт Булмаркет го няма като партньор на завода ... :scratch_ones_head:
« Последна редакция: 09 Юли 2015, 08:54:01 от pach »

Dimitar Baev

• Trade Count: (10)
  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 61
  • Рейтинг: 1
  • ТТ - BR110, IV ep., Русе
« Отговор #590 -: 09 Юли 2015, 16:35:51 »
Здравейте приятели,

След дълги италиано/румънско/китайски родилни мъки се пръкна и нашето вагонче! Да ни е честито!

Сета е пред мен и сега очаквам останалата част от доставката.

Уникален е както и локомотива, та за всички които се чудят кой,как,къде е правил вагоните, ще ви кажа - Самуил.

Ние заедно с VTG имахме серия от този тип и затова са наистина малко по-различни от карловските.

Въпроси тук! :dance1: :dance1: :dance1:

ivo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 2010
  • Рейтинг: 558
  • HO - II-III, София
« Отговор #591 -: 09 Юли 2015, 17:13:09 »
Вагоните са перфектни :)  bg&flag нека пак да спомена  :hi: конструктивните чертежи за матрицата са проектирани от aрх.Спас Смиленов - spas_tf един проект който след 3 години дава резултат.

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #592 -: 09 Юли 2015, 17:34:08 »
Да са ни честити.

ivo, pavel75, не искате ли да отчепите няколко поста от тук в темата за товарните БГ вагони? И да се направи такава за пътническите с нещо от тук?

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #593 -: 09 Юли 2015, 17:35:22 »
Цитат на: mitko0888 link=topic=110.msg100163#msg100163 date=1436452448
Да са ни честити.

ivo, pavel75, не искате ли да отчепите няколко поста от тук в темата за товарните БГ вагони? И да се направи такава за пътническите с нещо от тук?

Мдаа, ще трябва, но само да намеря малко време.

jopeto

• Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • Публикации: 1354
  • Рейтинг: 211
« Отговор #594 -: 13 Юли 2015, 12:58:54 »
Нещо ми писна да чета глупости, извън темата. Ето, все пак нещо интересно, мисля че имаше такива вагони и в бдж-то: http://www.eaos.pl/galeria-zdjec-weglarek-naszej-produkcji/ който иска, да си ги куписглоби и да си ги боядиса както му е кеф по добре производителите на влакчета. Ако ще после и да си ги завира в обраслият тунел!
« Последна редакция: 13 Юли 2015, 16:31:46 от jopeto »

jopeto

• Hero Member
« Отговор #595 -: 13 Юли 2015, 16:37:55 »
Ей, ви още нещо, дето тука се търкаля дори е в ТТ http://www.eaos.pl/files/2015/06/DSC04943.jpg  Дано дедови Джи да се  свърже с тия поляци за черупчици, та да може да ви се угоди на  бедежейските капризи и щения!

jopeto

• Hero Member
« Отговор #596 -: 13 Юли 2015, 16:42:40 »
Това не  знам далище свърши работа за бдж двуетажни вагони, вие ще кажете: http://www.eaos.pl/files/2015/06/DSC05012.jpg

daddy_g

• Trade Count: (9)
  • Hero Member
  • Публикации: 1023
  • Рейтинг: 332
  • HO (БДЖ) & N (БДЖ & USA)
« Отговор #597 -: 13 Юли 2015, 17:04:57 »
Цитат на: jopeto link=topic=110.msg100198#msg100198 date=1436794675
Ей, ви още нещо, дето тука се търкаля дори е в ТТ http://www.eaos.pl/files/2015/06/DSC04943.jpg  Дано дедови Джи да се  свърже с тия поляци за черупчици, та да може да ви се угоди на  бедежейските капризи и щения!

Жоро не е нужно да взимам от тях, имаме чертежите и ходова част за модела, стига да има интерес и ние да имаме малко повече време и ще го направим

jopeto

• Hero Member
« Отговор #598 -: 13 Юли 2015, 17:35:11 »
Не знаех зачертежа, дано да се появи някой дето да го поръча, проекта е много интересен! Ето, още един вагон, който го има в бдж-то http://www.eaos.pl/files/2014/04/DSC02874.jpg

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #599 -: 13 Юли 2015, 18:49:23 »
Наистина изглеждат страхотно !!
Но предпочитам българските производители !