Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Моделите на Васил Михайлов - Vaskopf

<< < (4/8) > >>

CaLLlo:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1164.msg20465#msg20465 date=1236167462 ---Работата по този модел започна през лятото на 1995 година, и беше завършена през лятото на 1996- малко повече от година работа по един модел. Концепцията на задвижването беше много оригинална- двигател в тендера, който посредством "САМОРАЗТЯГАЩ" кардан предава движението на локомотива. Освен това, стандартната 55-ца на Пико получи нови тръби по котела, нови щанги, пароразпределение, спирачни колодки и спирачната лостова система, светещи предни и задни фарове, водна помпа и водоподгревател, арматурно табло в кабината, площадка със странични врати между тендера и кабината, курц куплyнг между тендера и машината, лостовата система, която отваря и затваря водните капаци на тендера и още един куп екстри, които дори и най-скъпите месингови фирми не произвеждат!!!
 Спомням си първото представяне на този модел- беше сложен в кутия на Fleischmann, и повечето от нас се подлъгахме, че моделът е на тази фирма (тогава не го бяхме виждали на живо)! ...

--- Край на цитат ---

Добре че ни е на разположение феноменалната памет на Ясен, иначе сме за никъде ... 

pach:
От постовете на двама души тук , си правя малки статийки в текстовия редактор!!!
Това са Васко и Ясен!!!
 :clapping: :clapping: :clapping:

EMPEROR:
За Васко или добро или ... още по-добро  :polling: :locomotive: :good: :drinks:

anubis:
КАЛИО, очаквам продължение на представянето на тези уникални модели. Васкопф е един страхотен талант и огромно богатство за нашето хоби. Имам честа лично да го познавам и винаги след разглеждане на неговата колекция съм си тръгвал като замаян от видяното там. Напълно споделям казаното от Каприкорн че редовите производители Рокo, Флайшман, Лилипут са му далеч от нивото... 

CaLLlo:

--- Цитат на: anubis link=topic=1164.msg46412#msg46412 date=1285464193 ---
КАЛИО, очаквам продължение на представянето на тези уникални модели. ...

--- Край на цитат ---

Съвсем скоро ще има продължение в темата, почти готови са няколко суперосани локомотива, но от последните модели.

Идеята беше да караме наред и сканирахме едни стари ленти и там нещата са ОК! Но по едно време ударихме на камък - не откриваме лентата за BR 41, имаме само хартиени снимки и май ще сканираме самите тях - с доста добро качество са. Няма я нито при мен, нито при Васко и ако някой има по-пресни спомени от нас, да си казва, възможно е да е снимал и някой друг тогава, примерно Валери ... знам ли ... и да е дал само снимките.
Т.ч. очакват се единствено снимките на тоя модел и както Ясен е обещал - ревюто от самия него - помни повече подробности от самия автор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия