Автор Тема: :) За любителите на ПАРАТА ...  (Прочетена 457039 пъти)

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Re: :) За любителите на ПАРАТА ...
« Отговор #495 -: 01 Май 2011, 15:28:54 »
Ехей, да пишете в колко пристига в Ловеч!
Това чудо си заслужава да се види!!!
Ще питам да ме пуснат от работа и ще отида да го снимам, стига да знам от колко часа.  :good:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #496 -: 02 Май 2011, 11:37:32 »
Цитат на: Railroader
Пуснете плейъра с новините по NOVA точно на 22:20 мин:
http://play.novatv.bg/play/246010/
:wink:

Знам, че ми става много, ама какво да направя като други не пожелаха да говорят...  :D
П. С.
Имам и богат снимков материал, който ще пусна скоро.

Както вече написах за снимковия материал...  :)
Снимките са от пристигането на гара Русе-разпределителна, както и в локомотивно депо. За мен беше голямо удоволствие да се запозная с многоуважавания инж. Боно Стефанов (на пейката на разпределителна гара). А в депото също станаха хубави снимки, но за съжаление момчето, което снима явно не се е сетил да направи снимки, докато локомотива се завърташе с обръщателя. Нищо.

Приятно разглеждане:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=27050

:hi: :hi: :hi:
 :clapping: :clapping: :clapping:

Това дали ще се чуе по някое време  в София?

Цитат на: 44-134
Да кажа и аз 2 приказки. Пробата на 03.12 излезе успешна. Имаше опасения за овличане на вода тъй като предния ден при разкарването в гарата овличаше при нормално ниво на водата, но при тръгването за към Русе този проблем го нямаше. Повечето време електровоза помагаше на парната машина за да не се налага да се харчи много вода за да стигне и за на връщане. На Боровския баир машината потегли влака сама и теглеше нагоре с което се показа ,че може да дърпа влак в големи нагорнища. Да ни е честита поредната парна машина в движение.
« Последна редакция: 02 Май 2011, 11:48:16 от pach »

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #497 -: 02 Май 2011, 21:12:21 »

Малко от днес сутринта
С дупето напред и после във вихъра си обратно :locomotive: :locomotive: :locomotive:.

:pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik: :pogranichnik:

И малко от  :diablo:  :girl_devil: :diablo: :girl_devil:

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #498 -: 02 Май 2011, 22:21:52 »
Моят комшия ще е дежурен ръководител през деня на 5-ти и ми каза, че локът ще е на Ловешката гара в периода от 16.43 до 17.45.
Ще имам време за яка фотосесия, даже ще го щракна като го пуска към Троян.  :yes:

liro4605

• Гост
« Отговор #499 -: 02 Май 2011, 22:45:27 »
Дръж връзка със съседа ти,че понякога разписанията (както днес например) не се спазват.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #500 -: 03 Май 2011, 11:34:57 »
Eто нещо от локфорума:

Цитат
Туристически влак с англичани.
ако на 04.05.2011--> до Русе  с БДЖ-16.01
на 05.05.2011------> до Свищов и Троян с БДЖ-03.12
и на 07.05.2011---> София-Дупница с БДЖ-05.01

Почти като парад на парната тяга!!! :yahoo:
Ако после пуснете тук някоя снимка (но без красиви шрифтове) ще сме ви благодарни!

И още от последните минути:
До колкото разбрах, към 14:00-часа ще потегли от Горна Оряховица и някъде между 16:00 и 17:00-часа трябва да бъде в Русе. Пиша така приблизително, защото вчера разговарях по телефона с Емил Стрезов (Tramway), който ми каза точните часове и минути, но не можах да запомня със сигурност. Виж, като цяло това трябва да бъде часовия интервал на времепътуването между Горна и Русе. След като пристигнат тук, на централна гара Русе, англичаните слизат, продължават си разходката по тяхната програма, а влака потегля обратно почти веднага начело с електровоз, за да не се хабят излишно вода и въглища. Парната машина няма да ходи до депото, за да се върти на обръщателя. Вероятно ще я преместят от другата страна на влака, в посока на движението обратно, с тендера напред. Влака ще се прибере в Г. Оряховица като самостоятелна служебна композиция.
« Последна редакция: 03 Май 2011, 11:38:01 от pach »

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #501 -: 03 Май 2011, 13:39:24 »
Аз ще щракам Свищов - Троян, 03.12.  :good:
С Канончето, то на светло си прави прилични снимки.
Смятам и от близко да му снимам карантиите.Естествено, потеглянето и пристигането са задължителни.Ще помоля комшията да ги накара да надуят свирката няколко пъти и да направя някое - друго клипче.  :spiteful:

ivo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 2010
  • Рейтинг: 558
  • HO - II-III, София
« Отговор #502 -: 03 Май 2011, 18:43:48 »
С парен локомотив до Банкя за празниците

http://news.ibox.bg/news/id_788390755

03.05.2011, 16:17 (обновена 03.05.2011, 16:23)
news.bg

През почивните дни (6, 7 и 8 май) БДЖ отново пуска парен локомотив между София и Банкя, като цената на редовния билет по това направление е 0,80 лв

liro4605

• Гост
« Отговор #503 -: 04 Май 2011, 12:44:43 »
    :read:В броя за април на списание ЖПТ има статия,която предполагам за любителите на ранните епохи би била интересна.Заглавието и е "БДЖ и Германското локомотивостроене".Ако има заинтересовани мога да се опитам да набавя няколко бройки.  :read:

р.р. Като казвам да набавя естествено безплатно и нека да е само за любители на ранните епохи с цел да не прекалявам от там където ги взимам. :hi:
« Последна редакция: 04 Май 2011, 12:51:43 от liro4605 »

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #504 -: 05 Май 2011, 19:21:09 »
Ето клипче от днес в Ловеч...
http://www.youtube.com/watch?v=4k5U1Mco6TY
« Последна редакция: 05 Май 2011, 19:24:16 от XRISTO »

widowmaker

• Гост
« Отговор #505 -: 05 Май 2011, 20:43:04 »
Цитат на: liro4605 link=topic=1380.msg59010#msg59010 date=1304502283
   :read:В броя за април на списание ЖПТ има статия,която предполагам за любителите на ранните епохи би била интересна.Заглавието и е "БДЖ и Германското локомотивостроене".Ако има заинтересовани мога да се опитам да набавя няколко бройки.  :read:

р.р. Като казвам да набавя естествено безплатно и нека да е само за любители на ранните епохи с цел да не прекалявам от там където ги взимам. :hi:

Вземи, пък ние ще почерпим  :drinks:

widowmaker

• Гост
« Отговор #506 -: 06 Май 2011, 19:49:21 »
01.23 на Банкя (от днес)

« Последна редакция: 06 Май 2011, 20:03:26 от widowmaker »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #507 -: 08 Май 2011, 10:12:42 »
Вчера следобед Владайското дефиле беше огласено от невероятно силна локомотивна свирка!!!
Ха познайте кой носеше този стар, но силен звук по линията?
 :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
 :scratch_ones_head: за жалост нямах подробното разписание, че да съм на по-удобна позиция за снимки и видео...

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #508 -: 08 Май 2011, 10:18:13 »
Петицата се е прибирала от Дупница.

Tramway

• Гост
« Отговор #509 -: 09 Май 2011, 18:45:10 »
Приспахме 3-ката и 16-ката и сега са отдаваме на заслужена почивка за няколко дена. Пътуванията минаха перфектно като изключим почти непрекъснатия дъжд още от товарната проба на 03.12 на 30.04, та чак до 05.05. Въпреки туй туристите останаха много доволни и щастливи, страхотно са изкефиха на 3-ката. Почти всички са железничари, някои от тях парни машинисти, които веднага оцениха високо машината не само по външен вид, но и по работата на отделните агрегати, центровки и други подробности, доловими само от специалисти. Нямам снимки защото не носех апарат, а и да бях носил нямаше кога да снимам. На Левски пред цялата група ударих шампанско в плуга на машината, защото след 40-годишна почивка туй й беше първото пътуване (като изключим пробите). Туристите ръкопляскаха, аз я целунах по буфера и са разревах.....
На таз машина й тръгна по вода от първата клечка кибрит - палене в дъжд, проби в дъжд, увличане на вода, пак дъжд, пак увличане на вода. Увличането го оправихме, сега нека да вали колкото ще - все по вода да й върви, ама водата да е отвънка, не в цилиндрите!
5-цата също много добре са представи, макар че профилът на 5-та линия от Дца към Сф хич не й е по мярка, особено Делянския и Владайския баир. Ама ги издрапа. В таз малка пещичка са хвърля много лесно - като в пернишка печка, и лесно са поддържа пара. И добре че времето беше слънчево и релсите сухи, инак с тез големи колелета и туй малко сцепно тегло, щяхме да питаме къде раздават помощни машини.

Толкова от мен. Има да са свършат някои дребни работи по машините и чакаме следващите пътувания. През есента пак ще опушваме цяла България, а и преди туй може да се появи нещо. Дай Боже да е по-често!