Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

релсов път

<< < (3/15) > >>

staff123:

--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=190.msg1250#msg1250 date=1200689573 ---Някой знае ли къде в момента има налични нови релси на Пико? А, какво ще кажете за такива с чакъла отстрани?

--- Край на цитат ---
В Малкия ЦУМ има релси на Piko. Аз от там си купувам, понеже не знам откъде другаде. Колкото до готовата баластова призма - почти сигурен съм, че Piko нямат такъв продукт.

pach:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=190.msg8627#msg8627 date=1218184831 ---Интересуват ме стандартите на различните видове релси и как да ги различава -
някой ако има тези познания , моля да начертае с проста схемичка размерите,които се гледат или изобщо инициализирането им.Интересуват ме най-вече "роко" и "пико".Благодаря на тези,които ще се отзоват .

--- Край на цитат ---
В сайтовете на двете фирми има страници с геометричните им зависимости , различните системи , стандартните им означение и цветове при изчертаване.Това си е доста нещо и по-добре си ги дръпни от там - никой няма да седне да ти чертае скици ,не нещо дет във всеки каталог и сайт го има...На пико вече някъде бях дал тук в темите линк точно за това - потърси го.
 ;D ;D ;D
--- Цитат на: staff123 link=topic=190.msg8638#msg8638 date=1218199152 ---
--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=190.msg1250#msg1250 date=1200689573 ---Някой знае ли къде в момента има налични нови релси на Пико? А, какво ще кажете за такива с чакъла отстрани?

--- Край на цитат ---
В Малкия ЦУМ има релси на Piko. Аз от там си купувам, понеже не знам откъде другаде. Колкото до готовата баластова призма - почти сигурен съм, че Piko нямат такъв продукт.

--- Край на цитат ---
При Жоро на Кирил и Методий (№88) освен пико има и Тилиг .(и май и на други фирми) избора е доста голям.

XRISTO:

--- Цитат ---В сайтовете на двете фирми има страници с геометричните им зависимости , различните системи , стандартните им означение и цветове при изчертаване.Това си е доста нещо и по-добре си ги дръпни от там - никой няма да седне да ти чертае скици ,не нещо дет във всеки каталог и сайт го има...На пико вече някъде бях дал тук в темите линк точно за това - потърси го.
--- Край на цитат ---

То че има-има,ама е на един друг език,дето е мъъъничко по-различен от Българския.  ;D Плюс това аз не се интересувам от разните прави и криви , а от тези А-glisse , geoline и тем подобни дивотии,които нищо не ми говорят,а освен това както споменах имам известно количество и не мога да разбера какви са.Ако ще поръчвам всичко-долу - горе е ясно,но аз искам просто да си допълня към това,което  имам , а не знам какви са тези , дето ги имам.Ако трябва ще ги снимам тези,но според мене някой ако обясни измерените различия на различните видове (предполагам разликата е във височината на релсите,но не съм сигурен). ???

mill:
Релсите  на Роко са с височина 2,1 мм.,а тези на Пико 2,5мм.Можеш да ползваш двете марки едновременно ,посредством преходници,които са много крехки и допълнително оскъпяват покупката. Не си струва.H0 Roco Geoline mit Bettung -тези на Роко се продават с готова призма/баластра/ , струват майка си и баща си и според мен стоят много изкуствено.H0 Rocoline ohne Bettung  -на Роко ,са си обикновенни релси с височина 2,1мм.Означенията за различните дължини и криви са R1,R2 ... R10.

H0 Piko A-Gleis  -обикновенни релси,без призми ,с височина 2,5мм.  A-Gleis -така са решили да се казват от фирма Пико ;).
Всичко ново ,което се предлага в Конрад и по магазините е  по новия вариант  - Т профил. Доколкото знам от доста време не се произвеждат релси П -профил!
P*S На страница 89 в каталога на Конрад за 2008 г. са дадени всички кодове на релси на какви размери отговарят ;)

zazo:
Ще споделя аз какво научих, докато проучвах как стоят нещата преди да си поръчам, релсите за макета.

Значи освен разбира се мащаба, значение имат материала, от който са изработени и т.нар. код, който определя височината на релсата, но има цялостно отношение към мащабната й "правдоподобност". Кода на релсите обикновено е число от типа на 100, 83, 80, 75, 70, 55 и др. Тези числа всъщност са реалната височина на релсите в стотна от инча. Най-разпространени в HO са релсите с код 100 и 83, съответно 2,5 и 2,1 мм. В момента е прието, че в HO, от мащабна гледна точка най-правдоподобни са релсите с код 83. Основния недостатък на релсите с код 83 е, че колелата на старите модели са с по-високи реборди предназначени за релси с код 100. Съответно при движение удрят по траверсите. Същия проблем го има и в N, съответно при релси с код 80 и 55. Решението ако човек иска да кара такива модели е да им смени колелата или да ползва по-високите релси. Има релси с готова бластра и такива без. Съгласен с Владо, че тия с готовата баластра не изглеждат добре. Почти всички производители имат и собствена система от релсов път, някои и повече от една.

Ето и кратка справка за съответните продукти на PIKO и ROCO.

ROCO

geoLine - релси с готова баластра. слагат се в някои от стартовите сетове.

Roco Line 2,1 mm - релси код 83, богат избор на релсов път. Имат и вариант с готова призма (най-вече в стартови сетове).

Roco Line 2,5 mm - релси код 100. Избора е доста по-беден от тези код 83.

PIKO
PIKO-A - релси код 100. Богат избор на релсов път, добра цена.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия