Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
релсов път
XRISTO:
И на Тилиг ли има ниски и високи?А аз си мислех че само роковските правят проблеми.Значи кои от двата вида да избера?Едните са елит,а другите стандарт.Едните са доста по-евтини от другите.И в каталога пък на тоз немски хептен нищо не отбирам,значи.Кой знае какви шитни ще поръчам и ще си скубя косите после.Много ви се моля някой да ме "осветли" по въпроса,то и на други незнаещи немски и английски ще им бъде от полза сигурно.
Сaprycorn:
Това, което ме привлича при ФлайШманските релси е, че височината им е 2,5мм (при Роко лайн е 2,1мм) и се предполага, че дори старите локомотиви, за които споменах, няма да имат проблем върху тези релси. Но са доста по скъпи от Пико, Тилиг и Роко.
Като цяло фирмата ФлайШманн не се "съобразява" много със стандартите на другите фирми. Може би смятат,че след като са фирма на 120 години, би трябвало другите да "спазват" техните стандарти, или че който колекционира Fleischmann няма да използва други фирми???
Gervasii:
според мен аз мисля на магистралните коловози код 100 а на второстепенните код 83
XRISTO:
А аз се пооправих долу-горе.След старателна дешифровка на прайс-листата от Жоро и електронния каталог на Тилиг ,най-вече снимките им и номерата,по които се ориентирах коя снимка на какви немски неразбираеми текстове съответства стигнах до извода ,че "Стандарт" са хем по-евтини,хем с по-голямо разнообразие на криви,прави и стрелки.Последните са два-два пъти и половина по-евтини! Е,и гугълът ми беше доста полезен,разбира се.Как мислите,специалисти,правилно ли съм се ориентирал?А Übergangsgleisstück - това преход от един вид релси на друг ли значи? ???
И да допълня - това schwellenband сглобяеми релси ли са и ако да - някой от вас ползвал ли ги е? Доста евтини ми се струват,а и да ви кажа честно за мене ще е голямо удоволствие да си ги сглабям сам.Стига,естествено,в сглобен вид да стават равни и добри за експлоатация като готовите.Някакво мнение по въпроса?
staff123:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=190.msg11459#msg11459 date=1224266203 ---А Übergangsgleisstück - това преход от един вид релси на друг ли значи? ???
--- Край на цитат ---
Абсолютише
:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия