Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Гара Сердика
Vlado:
Супер яко! ::)
Добре, де, няма ли никъде снимки на гарата още докато е функционирала? Учудвам се, че никой не се е сетил да я щракне навремето. :blink:
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=2027.msg32719#msg32719 date=1260889015 ---Супер яко! ::)
Добре, де, няма ли никъде снимки на гарата още докато е функционирала? Учудвам се, че никой не се е сетил да я щракне навремето. :blink:
--- Край на цитат ---
Вече имам корогирани някой неща получени на ЛС...
Като събера повече, ще ги метна тук да ги обсъдим , за изясняване на максимална достоверност.
Снимки издирвам , включително и мойте някъде съм ги заврял преди години :blush2:...поне негативите да намеря (ако са оцеляли) , абе луди ,млади и зелени :fool:...мислил ли съм ,че като съм живял на две преки от нея , сега ще се чудя кое, как беше - колкото повече се сещам :bad:, толкоз повече ми иде да си счупя тъпата кратуна в стената :wild:.
Или както казват сърбите - "Сега да се върна назад във времето, но със същия акъл!!!"
Чак се надявам сегашните млади поколения , да снимат - нали всеки втори е с дигитален фотоапарат , дори в телефоните , та някой ден , те поне да не издирват информация за отминалите времена на страната! :prankster:
;D ;D ;D
Adrian:
това се оказа една мн интересна гара !!
luci:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=2027.msg32035#msg32035 date=1259666866 --- :good:
Нищо не спомена за "Еврейски гробища" - под 5% от днешни софиянци въобще са чували за тях, а под 2% знаят къде точно се намират!
--- Край на цитат ---
Цялото петно около детската гранина беше с китни едно и дву етажни къщички чак до границата с циганската махала на хълмчето. Красиви летни къщи някои с розови градини и парник-веранда от стъкло и ковано желязо.
Pach, аз като малък живеех много близко до гарата, Ама едвали се познаваме, :) по малък съм, иначе до колкото разбирам ти си по-скоро по нагоре от началото и към болницата. а аз в самото и начало.
(не виждам снимките незнам къде трябва да се видят) :)
Пропуснал си един важен Факт Входът на Гарата беше Красив изкован Покрив с декорации и Бутката на товарния Кантар за Камиони. (откъм Три уши - бивша Адалберт Антонов -преди това Пак три уши..)
Релсите още стоят и не са вадени макар и засипани. Следите от тях можед да разровиш, така ще хванеш поне от части топологията на коловозите.
По мое време парен Локомотив вече не влизаше в гарата :( аз се валнувах много и ги следях тези неща.
Иначе ако познаваш някой от тези имена? (Минко и Шедката, Иво Кръстев - чеха(манияк на влакчета поне като малък) и Стефан баща му в къщата на БДЖ-то, Пламбата - който почина, Валери и Иван, Виктор белята...140-уще, градинката Христо михайлов с "Кенефа", "международното летище" - автогарата за македония, хълмчето до техникума - шейняното, до онкологията...)
и такива мити работи :)
760mm:
Изпитвам огромен интерес към цялата история на 14-та линия и всичко, свързано с нея, лично съм обикалял цялата и част от Подуяне по старото трасе към ж.к. Изток, към винзавода, покрай южен парк, отклоненията към Арсеналски с ж.п. моста, който седи и до днес; другото към гара Перловец и продължението на самата линия, през буренаците към Сердика и вляво към Стан-Захарна фабрика.
Защо много от снимките във форума не излизат вече, включително всички от тази тема?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия