Така като гледам какво си писал, сигурно си ги пробвал въпросните кабели, а?
И като ги пробвам, какво ще стане, а? Ще се променят фундаменталните закони на физиката ли? Или просто ще ме обявиш за глух?
И по полека с коментарите по адрес на Етер Аудио, че като бивш член на тима го приемам като персонална обида.
Цитирах просто продукт и неговата цена с ирония относно "магическите" му свойства породени от въпросната цена. Валидно и за всеки друг "вълшебен" кабел на който и да е поризводител.
Едно е да защитаваш кауза или идея, съвсем друго е да плюеш персонално по човек или група хора.
И с кое точно те обидих!? Или оък твоя човек? С това, че разобличих най-тъпата маркетингова аудиофилска заблуда, ли? Да ти извадя ли всички цитати с които ТИ ме обиди "драги"? Или на теб ти е разрешено, а?
Така, че въздържай се от коментари за нещо, което никога не си виждал, камо ли пипал и ползвал.
О да, забравих... великия професионалист и практик знае всичко, изпробвано и доказано с неговите уши. Когато обаче опре до теория на физиката от 8-ми клас, нещата придобиват малко по-друг характер.
Докато не ми обясниш принципа на насоченост при сребърен кабел за променлив ток или да ми цитираш научна публикация по въпроса в реномирано университетско издание, не опитвай да ми обясняваш каквото и да е друго, че вече сериозно почваш да се излагаш. И въобще, ти какво образование имаш?! Щото аз 4 години съм учил електроника, нискочестотна техника, електроакустика, сигнали и системи и други подобни. Случайно знам и от коя страна се хваща поялника. Даже и диплома имам - искаш ли да я сканирам? Или базираш всичко на "щом аз го чувам, значи съществува"? ОК, може, но тогава "
си вярвай в каквото си искаш, но не вкарввай околните, които не са на ти с материята в заблуждение" (widowmaker, 02 Април 2014, 11:05:50).
Аз не съм очаквал и друго де, на тая възраст е нормално, хората са импулсивни,
повече дайстват и по малко или изобщо не мислят, особено когато им избият бушоните....
Един приятелски съвет, ползвай си главата и в ежедневието,
а не само като пишеш програмки за жп макети, това прави живота много по лесен.
И благодаря, че няма да напишеш поредната простотия под моя пост!
Да, от възраста ще да е... Типично за заклет аудиофил - когато някой "аматьор" го хване на тясно и се почва с приятелските съвети...
Щеше ми се да ми обясниш и с какво сребърният захранващ кабел за 500 евра (има и по-скъпи, от други производители, не се обиждай) е по-добър от който и да е турски или китайски кабел за 2 лв? И като как подобрява качеството на звука, при положение, че сградната инсталация обикновено е правена с 2мм и 4мм медни кабели за 0,15 ст. метъра? Само не ми казвай да пробвам и да чуя! На снимката дори е ползван обикновен шуко щекер, а този, който го е проектирал би трябвало поне да знае, че най-голям проблем и най-слабо звено по отношение на стиковането са облите контактуващи пластини в контактите, поради което следва да се ползват позлатени конектори за предотвратяване на окисляването.
И един жокер за останалите, които искат качествено адудио от цифров източник: знаете ли, че на пазара има дори и аудиофилски коаксиални и оптични кабели за цифров интерконект? С тях дигиталният пренос става още по-добър и качествен (сигнала сигурно става още по-цифров

), намаляват се възможните грешки и се подобрява jitter-a за по-добро въвзстановяване в DAC-a. С такъв кабел дори опитен аудиофил вече трудно ще познае на сляпо, че не слуша от аналогов източник...

Въобще, това с аудиофилските кабели си е баш като пернишкия тунинг: слагаш една лепенка "REMUS" на задното стъкло на голфа и вече усещаш двигателя с 15 коня от горе. Ако пък свалиш гърнето и сложиш двоен ауспухов накрайник, направо почваш да караш болид oт F1

Дали пък да не се върнем на лампите, а? Признавам си, там си по-силен и по-добре подготвен, а и аз нямам никакъв практически опит освен с домашното осветление, но него не го броим